Bun găsit! Decembrie și decorarea casei în stilul meu. Revin la categoria bucătărit și home & deco pentru că, iată, decembrie este aici! Iarna și-a intrat și la noi în drepturi decorând totul în alb, astfel încât să ne trezească la realitate: vin sărbătorile! Parcă văd cum scoateți rețetare, decorațiuni și ornamente, faceți planuri, stabiliți meniuri de sărbătoare, sau listele pentru cadouri și invitați. De fapt, despre asta este luna decembrie: despre pregătiri, arome, familie, cadouri, decoruri și planuri.
Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Pentru mine, decembrie este luna în care dau frâu imaginației. Decorez întreaga casă, pregătesc în detaliu masa și cadourile, împodobesc bradul. Bineînțeles, imaginația o folosesc și în bucătărie pentru pregătirea felurilor de mâncare (tradiționale sau nu), preferate de familie.
Decembrie și decorarea casei în stilul meu
Cozonacii mei moldovenești, ssst, promit să vă spun secretul :), inundă casa cu mirosul lor, iar cornulețe, ”Pelincile Domnului” și celelalte bunătăți ispitesc simțurile. De sărbători, s-a instituit tacit regula să ne strângem cu toții în jurul bradului, mesei și să trăim bucuria lor.

Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Pentru ca toată atmosfera așa cum mi-o doresc, să transmită energia bună, anul acesta am ceva în plus de făcut. Vă amintiți că am renovat și redecorat o parte a casei cu câteva luni în urmă? Eh, nu-i nimic, nimeni nu-i perfect :).
Decembrie și decorarea casei în stilul meu
Renovarea și redecorarea a ieșit așa cum ne-am dorit, au rămas însă de înlocuit unele piese de mobilier. În bucătăria mea se regăsesc piese de mobilier și aparatură necesare, urgent de înlocuit însă, sunt scaunele  pentru locul de servit masa și pentru bar. Iar livingul, locul în care petrecem  mai mult timp alături de cei dragi, spațiul nostru preferat, are nevoie stringentă de canapea.
Decembrie și decorarea casei în stilul meu
Firesc, îmi doresc ca aceste locuri ale casei să transmită magia specifică sărbătorilor și cu ajutorul decorului și mobilierului. De aceea, așa cum procedez cu oamenii, căutându-le calitățile și încercând să echilibrez cumva lucrurile, la fel procedez și cu lucrurile. Îmi folosesc răbdarea, las obiectul să-mi ”povestească” despre el și aflu cât mai mult. 
Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Mobilier

Sugerez să nu vă imaginați scaunele ca pe niște piese simple, ușor de ales. Acestea trebuie să ofere siguranță, dar și confort. Tapițeria, materialul, designul, vor fi potrivite cu masa, amplasamentul și restul mobilierului. Cum te-ai putea delecta cu bunătățile de pe masă, dacă va trebui să faci eforturi să reziști pe un scaun incomod?

Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Inspirația vine din experiență iar aceasta, se află în viața reală. Pe acest principiu am început căutările iar ceea ce am descoperit împărtășesc  cu voi. Motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni, Favi.ro, este locul unde am găsit tot ce am nevoie. De la piese de mobilier, la decorațiuni pentru toate gusturile și, atenție, mai ales pentru toate buzunarele. Știți doar, sunt adepta lucrului de calitate dar și a îmbinării utilului cu plăcutul. Scaunele pe care le-am ales se potrivesc mesei din lemn de nuc, sunt  solide, confortabile și oferă un plus de eleganță.
Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Spațiul perfect pentru familia mea

Căldura căminului nostru este un element la care ținem mult, iar canapeaua și fotoliile sunt piesele de rezistență ale linvingului. Vechea canapea și-a îndeplinit misiunea până astăzi, când va fi înlocuită cu una nouă. Am ales canapeaua modernă și confortabilă care corespunde noului decor. Am ales-o în deplină armonie cu spațiul în care depănăm amintiri, punem ”țara la cale” și desfacem cadourile primite. Locul în care cântăm împreună colinde și ne delectăm cu desert, cafea sau vin fiert.
Decembrie și decorarea casei în stilul meu
Ambientul unde se ”decantează” aromele, consistența bucatelor cărora nu le-am rezistat, iar emoția este amplifică de tabloul în ansamblu. Familia frumoasă, veselă, casa învăluită în arome de brad, cozonac, scorțișoară și magia sărbătorilor. Aceasta este atmosfera, acesta este spațiul în care ne simțim perfect împreună.
Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Decorarea

Piesele de mobilier dau aspectul scontat, prin urmare pot trece la decorare în tema Crăciunului. Decorez intrarea, scara interioară, pentru fiecare cameră fac un mic brad în ghiveci din crengi, globuri, figurine. Pe masă tronează Floarea Crăciunului, lumânările și celelalte decorațiuni de Crăciun. Bradul așteaptă afară să îi vină rândul, conform tradiției familiei, împodobit în Ajunul Crăciunului, împreună cu piticul.
Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Decembrie și decorarea casei în stilul meu

Cea mai plăcută parte este cea a cadourilor, cărora le acord o mare atenție. Le aleg, le personalizez și, recunosc, îmi place să-i surprind pe cei dragi și să le fac și câte un cadou amuzant. De acestă dată, vor avea o surpriză în plus: cadourile făcute casei.
Ultima parte o aloc bucătăriei, unde pregătesc bucate după rețetele mele, unele dintre ele, foarte vechi. Înainte ca familia să se strângă, și sărbătoarea Crăciunului să înceapă, decorez masa, mă îmbrac de sărbătoare și, magia poate începe.
Decembrie și decorarea casei în stilul meu
Hei, deja ați aflat o parte dintre ”secretele” mele. Am spus cum aleg mobilierul potrivit și de unde l-am cumpărat, cum decorez și care sunt locurile în care ne simțim minunat, acasă. Este rândul vostru să vă destăinuiți.
Cum vă pregătiți pentru sărbătorile de iarnă? Vă place să decorați casa, faceți schimbări, cumpărați mobilier sau obiecte de decor?  Ați aflat de motorul de căutare pentru mobilă și decorațiuni Favi.ro? Care este spațiul vostru preferat de sărbători? Ce vă inspiră și de unde vă inspirați? Aștept opinii și idei în comentarii.
Până data viitoare, spor în orice v-ați propune!
UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0