Bun găsit! Întotdeauna m-am gândit că subiectele despre blogging sunt puțin mai (mult) tehnice și plictisitoare pentru cititori. Sunt temeri pe care fiecare dintre noi le are, unii mai și recunosc :), la diverse niveluri. Modul în care abordează însă Ioana, invitata mea de astăzi, acest subiect, este unul care nu are nicio legătură cu temerile mele. Ce ne leagă pe noi două, pe lângă blogging ?, pasiunea pentru călătorii și suculentele :)! Îi mulțumesc că a acceptat invitația, pentru prietenie și, evident pentru ce scrie. Pe voi, vă invit să citiți ”Prin blogging am câștigat un lucru neprețuit la care nu mă așteptam niciodată”.

Prin blogging am câștigat un lucru neprețuit la care nu mă așteptam niciodată

Am vorbit cu diferite ocazii despre motivele pentru care ar trebui să începi un blog. Printre avantaje se numără îmbunătățirea capacității de comunicare și transmitere a unui mesaj, dezvoltarea creativității și a imaginației, câștigarea încrederii în propria persoană. Toate aceste calități sunt absolut vitale pentru un om al secolului XXI și se pot obține cu ajutorul unui blog și puțin efort în crearea conținutului acestuia. Dar nu am vorbit niciodată despre cel mai important lucru pe care îl obții prin blogging. Și asta pentru că nu e ceva evident pentru un începător.

Prin blogging am câștigat un lucru neprețuit la care nu mă așteptam niciodată
Prin blogging poți să construiești relații solide

Pe lângă multe alte avantaje, un blog îți oferă șansa de a cunoaște oameni cu care altfel nu ai fi intrat în contact. Aceștia pot fi cititorii tăi, cei din companiile pentru care faci campanii de publicitate și nu în ultimul rând, alți bloggeri ca tine.

Mulți își imaginează “meseria” de blogger ca una solitară, în care nu faci decât să te închizi singur într-o cameră, să stai toată ziua cu laptop-ul în brațe și să-ți bați gândurile la tastatură. Dar această activitate nu este decât o infimă parte din tot ceea ce face un blogger.

50018899 1989903537730910 3274292387102326784 n Prin blogging am câștigat un lucru neprețuit!

Un blogger de succes nu poate trăi într-o bulă, izolat de lumea exterioară. Pe lângă calitățile de “povestitor”, el trebuie să devină extrovertit și să știe cum să socializeze cu cei din jur. Un blogger de succes este un blogger al cărui blog este citit. De multe ori cei care fac acest lucru sunt chiar oamenii de lângă el de care îl leagă prietenii sau cel puțin o relație bazată pe respect mutual.

Nu! Nu-i vei cunoaște niciodată pe toți cei care îți citesc blogul. Și cu cât te dezvolți mai mult, cu atât va scădea procentul celor cunoscuți din numărul cititorilor tăi. Dar chiar și așa, persoanele apropiate sunt cele pe care te poți baza și care te pot ajuta în atingerea idealului tău.

・Cititorii cu care interacționezi des, care îți scriu comentarii și cărora le răspunzi, sunt persoanele cheie în menținerea traficului pe blog tău;

・Cei care îți cer servicii de publicitate și advertoriale, sunt persoanele care te ajută să obții un câștig din blogul tău;

・Ceilalți bloggeri, prin faptul că și ei au un site, sunt partenerii care te pot ajuta să-ți dezvolți strategia de link building.

Prin blogging am câștigat un lucru neprețuit la care nu mă așteptam niciodată

Nu aș fi reușit pe cont propriu.

De când mi-am început propriul blog, am cunoscut zeci, dacă nu chiar sute de persoane. Bineînțeles că nu pe toate față în față, dar cel puțin virtual, m-am angajat în discuții cu o mulțime de oameni noi. Și aproape fiecare dintre ei m-a ajutat mai mult sau mai puțin în dezvoltarea mea ca blogger.

Dacă toată lumea m-ar fi ignorat, sau dacă eu la rândul meu nu aș fi avut inima deschisă să răspund când am fost contactată, nu aș fi ajuns nicăieri. De la oricine poți învăța ceva și oricine te poate ajuta într-un fel atunci când ești blogger. Dar ca să construiești relații bine închegate și de durată, trebuie să dai și tu ceva la schimb.

Prin blogging am câștigat un lucru neprețuit!

・Cititorii sunt cei care îți mențin blogul viu. Chiar dacă pare că tu ești cel care îl animi, în realitate ei îi dau suflare de viață și sens. De aceea, față de ei trebuie să te porți cu respect și să nu le dezamăgești așteptările. Ei intră constant pe blogul tău pentru că au nevoie de ceva ce e acolo și atunci când nu-l vor mai găsi, te vor da uitării. Sunt mulți bloggeri care pun paie pe foc scriind dinadins articole șocante care te intrigă. Dar dacă azi îți enervezi cititorii, mâine o faci la fel, iar poimâine îi zgândări din nou, de răspoimâine încolo vor căuta valoare în altă parte.

Prin blogging am câștigat un lucru neprețuit la care nu mă așteptam niciodată

Rolul companiilor

・Rolul companiilor de publicitate sau al celor din interiorul unei firme care te plătesc pentru advertoriale este absolut evident. Fără ei ai depune la infinit o muncă de voluntariat și blogul tău nu ar depăși niciodată stadiul de hobby. Față de aceste persoane trebuie să te porți cu profesionalism. Să fii în stare să scrii un articol calitativ în intervalul stabilit de ei. Să fii original și creativ. Și cel mai important, să aduci muncii tale un plus de valoare față de ceea ce ți s-a cerut.

・Și iată că am ajuns și la ceilalți bloggeri. Blogul tău nu trebuie să fie niciodată un circuit închis unde îți atragi cititorii și îi ții captivi ca într-o pânză de păianjen. El trebuie să fie ca un nod de legătură către care să fii direcționat de pe unele site-uri și din care să ai acces către alte site-uri. Iar cel mai important este faptul că toate acele site-uri trebuie să fie optimizate și să aibă conținut de calitate. În câteva cuvinte, așa s-ar putea descrie link buliding-ul. Și una din metodele de a-l dezvolta este să colaborezi cu alți bloggeri. Să scrii pe site-urile lor și la rândul tău să-i lași să scrie pe al tău pentru a te ancora cât mai bine în blogosferă.

Bloggingul, o școală continuă

Toate aceste lucruri sunt noi și pentru mine și le-am învățat de curând, de când am început să mă dedic mai mult blogging-ului. Prin intermediul relațiilor pe care le-am construit prin blogging, am descoperit o cale plăcută și facilă cu ajutorul căreia să duc această activitate la următorul nivel. În același timp să mă bucur de încurajarea și suportul altora. Dacă îți dorești și tu același lucru, îți recomand să procedezi la fel!

Prin blogging am câștigat un lucru neprețuit la care nu mă așteptam niciodată

Eu sunt Ioana Ishikawa-Constantin. Un blogger ambițios și pasionat de prea multe lucruri, pe care dacă vrei să-l cunoști și la el acasă, vizitează site-ul pickandkeep.com! Ne vedem acolo!

 Guest post

V-a plăcut articolul și mesajul? Eu una, subscriu în totalitate. Aștept cu mare interes și curiozitate comentariile voastre.

Până data viitoare, fiți pe fază, fiți deschiși!

 

 

UniquebyMM

Rate this post