Bun găsit! Mi-am făcut cont (gratuit) Revolut! Da, ați auzit, citit bine: mi-am făcut cont Revolut! De ce, pentru ce, cum, cât și multe alte întrebări pe care le aveți deja pe buze, sper să-și găsească răspunsurile în articol. Auzisem de Revolut, anul trecut, dintr-un articol al celor de la Lipa-Lipa. Mi-a rămas cumva în minte, am avut chiar intenția să fac Revolut, dar neavând timp să mă informez foarte bine, am renunțat. După mai multe informații, pe care vreau să vi le împărtășesc și vouă, sunt deja posesoarea unui Revolut.

Mi-am făcut cont Revolut!

Mi-am făcut cont (gratuit) Revolut!

De câte ori ai făcut cumpărături online în magazinele din străinătate și ai fost deranjat de schimbul valutar practicat de bancă? Ți s-a întâmplat ca în călătoriile în străinătate să plătești cu cardul sau, ai fost nevoit să retragi cash iar la întoarcere să descoperi comisioane cât casa? Mie mi s-au întâmplat toate acestea și, sincer, din comisioanele și diferențele de schimb valutar aș fi putut prelungi șederea cu încă 1-2 zile. Pe lângă aceste inconveniente, ar mai fi de reținut și aspectul posibilității pierderii/furtului cardului pe undeva prin lume.

Pentru absolut toate situațiile de mai sus dar și pentru alte beneficii, mi-am făcut Revolut.

Ce este de fapt Revolut? Cum se deschide un cont Revolut?

 • Revolut nu este produsul unei bănci, este alternativa digitală a băncii tradiționale. Nu este necesar să mergi la vreun ghișeu, să completezi formulare peste formulare și să răspunzi întrebărilor ciudate.Totul se realizează prin intermediul aplicației mobile disponibile pentru iOS și Android. Este nevoie doar să-ți confirmi identitatea, fotografiezi din aplicație cartea de identitate/pașaportul și îți faci un selfie. În câteva minute se face validarea. Bineînțeles, condiția obligatorie, este să ai peste 18 ani.
 • Revolut este un serviciu care propune eliminarea completă a comisioanelor de schimb valutar.
 • Folosești un card revoluționar valabil în toată lumea

Beneficiile Revolut:

 • efectuarea plăților fără comisioane
 • conversii valutare la cursuri interbancare
 • folosești un card Revolut revoluționar
 • utilizezi aplicația ca un portofel electronic
 • poți efectua transfer bancar instant

Fiind posesorul unui card Revolut, vei avea parte de conversie valutară foarte favorabilă pentru efectuarea plăților. De asemeni,  poți retrage bani, indiferent de moneda țării în care te afli la același tip de conversie favorabilă.

Când te înscrii în sistemul Revolut, ți se deschide automat un cont în euro, din care vei putea face plăți, retrageri indiferent de monedă sau țară. Funcționarea cardului Revolut este foarte asemănătoare cu cea a unui cont/card atașat. Alimentezi contul și apoi faci operațiunile dorite. Diferența constă în existența mai multor moduri de alimentare și plăți. Cea mai simplă metodă de alimentare a contului Revolut este transferul de pe propriul card, prin introducerea acestuia în aplicație.

Transferurile bancare, altă opțiune benefică, se pot face instant, ca și cum ai trimite un sms.

Atenție: unele bănci din România practică dublu schimb valutar, din câte am aflat este vorba despre Unicredit, CEC Bank. De asemeni, Banca Transilvania percepe comisioane dacă faceți transfer de pe cardurile de credit.

Mi-am făcut cont (gratuit) Revolut!

Foarte important!!!

Atunci când faceți o plată în valută la POS sau retrageri de valută la un ATM din străinătate, s-ar putea să vi se ceară să alegeți: schimbul valutar să fie realizat la cursul băncii emitente a cardului sau la cursul operatorului DCC. Întotdeauna să alegeți cursul băncii emitente a cardului ca să beneficiați de cursul de schimb Revolut.

Mi-am făcut cont Revolut!

Ce îmi mai place mie la Revolut, este opțiunea de economisire, denumită ”seifuri” sau ”Vaults”. Cu ajutorul acestei opțiuni, la fiecare cumpărătură făcută cu Revolut, suma se rotunjește iar diferența se duce automat în ”seif”.

Tipul conturilor Revolut. Cardul Revolut poate fi de două feluri: virtual și fizic. Ambele sunt carduri de debit, deci nu pot fi folosite drept carduri de credit/cumpărături. Dacă optezi pentru cardul fizic, așa cum am făcut eu, ai posibilitatea să-l folosești la POS, ATM, fără comisioane și să economisești în acele seifuri.

Contul standard – gratuit

 • Cont curent deschis în Marea Britanie, cu IBAN în Euro,
 • Curs interbancar pentru conversie monetară, cu schimburi valutare în valoare de maxim 20.000 lei/lună,
 • Retrageri de la ATM-uri de maxim 800 lei pe lună,
 • Eliberarea cardului este gratuită dacă deschizi cont prin accesarea acestui link. Altfel, va trebui să achiți 25-30 lei plus eventuale taxe transport rapid.

IMG 20190404 082820 Mi-am făcut cont (gratuit) Revolut!

Contul premium –  30 lei/lună, minim un an

 • Cont curent deschis în Marea Britanie, cu IBAN în Euro,
 • Curs interbancar pentru conversie monetară, fără limitare/lună
 • Retrageri de la ATM-uri de maxim 1600 lei pe lună
 • Costuri 0 pentru eliberarea a două carduri premium + transport rapid gratuit
 • Asigurare medicală și pentru întârzierea bagajelor atunci când pleci din țară

Contul metal- 55 lei/lună, minim un an

 • Cont curent deschis în Marea Britanie, cu IBAN în Euro
 • Curs interbancar pentru conversie monetară, fără limitare/lună
 • Retrageri de la ATM-uri de maxim 2400 lei pe lună
 • Costuri 0 pentru eliberarea a două carduri metal + transport rapid gratuit
 • Asigurare medicală și pentru întârzierea bagajelor atunci când pleci din țară
 • Acces la achiziția a 5 criptomonede
 • Serviciu de concierge gratuit 24/7 la hotelurile din străinătate și din țară
 • Cashback de până la 0.1 % la plățile efectuate în Europa și 1 % la cele realizate în afara Bătrânului Continent

Pentru depășirea sumelor limită se aplică un comision de 2% la retrageri și 0,5% pentru schimburi valutare.

Presupunând că ai avut ghinionul să rămâi fără card, oriunde te-ai afla, vei primi un nou card în locul în care te afli, în 48 de ore. De asmeni, cardul poate fi blocat oricând, poți seta limite, poți accesa aplicația prin citirea amprentei sau primi notificări la fiecare plată efectuată.

În concluzie, eu mi-am făcut card Revolut, l-am testat, deocamdată în țară și sunt foarte încântată. Mai sunt multe de spus, dar, aștept să descopăr și alte funcții revoluționare și, mai ales să-l folosesc în vacanțe.

Voi aveți card Revolut? Cum vi se pare? Ce așteptări aveți de la acest tip de produs? Dacă aveți experiențe sau informații, le puteți exprima în comentarii.

Până data viitoare, fiți smart, alegeți produse revoluționare!

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită! Dacă v-a plăcut “povestea” mai poftiți!

Articolul nu este unul publicitar.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0