Bun găsit! Povesteam cu ceva timp în urmă că mi-am făcut cont Revolut. V-am promis atunci să revin cu opinii despre experiența mea cu acesta și în vacanță. Deși s-a scurs timp, iată, a venit și rândul articolului cu pricina, adică, să-mi respect promisiunea: experiența mea cu Revolut în vacanță.

Experiența mea cu Revolut în vacanță

 

Experiența mea cu Revolut în vacanță


În ultima mea vacanță petrecută în mai, cazarea mi-am rezervat-o prin booking, optând pentru plata cu cardul. Revolutul era cea mai bună soluție pe care o descoperisem, în comparație cu cardul de salariu folosit anul trecut. Făcusem atunci greșeala să plătesc și retrag din leii strânși și transformați în valută. M-am trezit la întoarcere că aveam o mare gaură în cont, formată din schimbul efectuat și comisioanele practicate de banca emitentă.

Prin urmare, cum am aflat toate detaliile despre Revolut, fără comisioane la retragere și schimb valutar la cel mai bun curs, mi-am făcut imediat cont. Planul pe care mi-l conturasem era cam acesta: să transfer instant, cât ai spune ”sms”, leii din contul meu de salariu în Revolut, programarea schimbul la cel mai mic curs lei – euro.

 

IMG 20190404 082820 Experiența mea cu Revolut în vacanță

 

După schimb, îi pun ”bine”, într-un ”seif” creat special pentru vacanță, cu opțiunea pe care o are. Apoi, ajunși la destinație, plătesc cazarea cu cardul Revolut, fără comision. Restul, îl păstram într-un seif pentru economii pe care urma să-i folosesc la diverse plăți/cumpărături. Planul a funcționat perfect.

Cu adevărat transferul pe Revolut se face imediat. Atenție însă, de pe Revolut în contul pe care îl deții la o bancă, se face în 3 zile minim. Schimbul valutar s-a făcut la un curs foarte bun, fără comisioane, la fel plata la recepția hotelului a decurs firesc.

 

pexels photo 259200 Experiența mea cu Revolut în vacanță

 

Experiența mea cu Revolut în vacanță

Eram foarte bine documentată și știam că am dreptul să retrag cu tipul cardului pe care îl am, 800 lei su 200 euro pe lună fără comision. Aveam de gând astfel să mă încadrez în limita impusă, tocmai pentru că doream să evit orice fel de comision. Iar când a venit momentul, am mers la primul bancomat să fac o retragere.

Ei bine, bancomatul respectiv aparținea ING Bank și îmi afișa un comision destul de măricel. Pornisem oricum cu deviza ”fără comisioane”, prin urmare, am interpelat alt bancomat. Aici a fost în regulă, retragerea s-a efectuat cu succes și le-am mai dat un 10 celor de la Revolut. Le-am acordat steluțele corespunzătoare și pe telefon, pentru că, încă ceva care îmi place, mă anunță pentru orice operațiune făcută. Bineînțeles, am evitat toate bancomatele ING Bank și al alte bănci locale care percepeau comision :)

În vacanță, toată lumea se comportă mai fără interdicții, relaxați și profită de orice oportunitate oferită de destinația în care de află. Iar eu sunt întotdeauna deschisă la toate ofertele. Și, una dintre acestea a fost cea de la parfumerie.

 

Experiența mea cu Revolut în vacanță

 

Surpriza de la cumpărături

Găsisem unul dintre parfumurile  care îmi place tare mult, la un preț atât de bun încât l-am cumpărat. M-am hotărât, l-am luat, trebuia plătit, cum altfel, decât cu cardul Revolut, deoarece exista această posibilitate. Numai că, surpriză… adică, pardon,  stupoare. Și, o situație cam neplăcută în care ai senzația că ești privit ca un ciudat.

Tranzacția nu putea fi efectuată, deși, apărea că banii fuseseră luați. M-am făcut roșie, verde, albastră, galbenă… m-am uitat încă odată și, am scos banii din portofel. Dar cum rămânea cu banii ”dispăruți”? Managerul magazinului m-a asigurat că, în cazul în care banii nu sunt înapoi în câteva minute, să revin cu bonul și se va rezolva.

Au trecut câteva minute, mai exact 24 minute, realizați că eram cu ochii pe ceas, dar nu am avut liniște și i-am contactat. Eram prea revoltată să mai aștept! M-am gândit că este posibil ca datorită timpului destul de scurt între retragere și plată, era posibil să se pună problema unei fraude, tranzacții suspecte. Dar nu scria nicăieri în tot ce citisem că ar fi posibil așa ceva, nu exist nicio interdicție  de genul.

Experiența mea cu Revolut în vacanță

Așadar, fără să mai stau pe gânduri, i-am contactat. Mă și gândeam că voi da peste vreun vorbitor de engleză din vârful limbii pe care nu-l voi înțelege. Sau, mă va pasa de colo -colo, cum se întâmplă de obicei.

Spre surprinderea mea, nu a fost nici una,  nici alta. Discuția s-a desfășurat online, iar George, un tip foarte amabil, bine pregătit și plăcut. Într-ale conversației :)! Mi-a explicat că era posibil ca din cauza numărului foarte mare de turiști, sistemul bancar al insulei să fie mai precaut, dar verifică și îmi dă răspunsul cât de repede posibil.

Cam în 10 minute au apărut și banii înapoi, deci nu plătisem dublu! iar în 15-16 minute, George mi-a răspuns cu scuzele de rigoare că era într-adevăr o problemă a sistemului bancar al insulei. Este adevărat, mi-am amintit abia după acest incident, că anul trecut s-a întâmplat de două ori să nu pot retrage și o dată să nu pot plăti cu cardul. Fusese însă o chestie căreia nu-i acordasem mare importanță deoarece, după câteva ore, când am încercat din nou, a fost în regulă. Atunci, am dat vina pe cardul nostru.

 

pexels photo 1243362 Experiența mea cu Revolut în vacanță

 

În minutele următoare, am mers special la cumpărături, în magazine în care se putea plăti cu cardul, pentru a verifica ce mi se spusese. A fost în regulă și până la sfârșitul vacanței nu am mai întâmpinat nicio problemă cu Revolutul. Atât la bancomat cât și la POS, au funcționat  ambele carduri Revolut. 

Concluzia

Să nu punem ”toate ouăle în același coș”, rămâne valabil. În rest, Revolut este alternativa fericită a cardurilor băncilor noastre. Câștigul nostru vine din schimburile valutare foarte bune, în orice monedă, comisioanele zero și aplicația fiabilă, de notă ridicată. Să mai spun că poți cere unui prieten, membru al familiei, coleg posesor de Revolut, bani împrumut când descoperi că nu-ți ajung? Doar cu aplicația, în câteva secunde.

Cum bine știți, sunt sinceră și vă povestesc întotdeauna experiențele mele reale, tocmai pentru a veni în ajutorul celor interesați. Acesta a fost încă unul dintre exemple. Sunt curioasă, voi aveți Revolut? Dacă da, ce vă place cel mai mult la el? Aștept răspunsurile voastre în comentarii.

 

Până data viitoare, fiți deschiși și învățați din orice experiență!

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0