Bun găsit! Sfârșitul de săptămână poate fi mai mult decât timp liber petrecut acasă, în familie, administrând activități domestice sau pasiuni. Poate fi timp de încărcat bateriile sau, mai mult de atât, timp  pentru suflet. Pentru că este atât de prețios, întotdeauna timpul trebuie folosit inteligent, împreună cu oameni dragi. Întrucât doresc să vă povestesc și vouă cum am petrecut weekendul trecut, dar și pentru că sper să vă inspire, iată-mă povestind despre ce este vorba: 3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele la TNB.

 

3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele la TNB

3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele la TNB

Mai întâi am fost la teatru. Stați puțin, ar fi trebuit să sune altfel, deoarece la teatru am tot fost. Poate că ar fi trebuit să spun, ”am fost la spectacol  la Teatrul Național București”, căci, aceasta este de fapt noutatea. Nici nu aș ști să vă spun de cât timp nu am mai fost la Național și nici din ce motive/e anume, dar nu contează.

Așadar, lucrurile s-au potrivit atât de bine, încât am onorat invitațiile la spectacolul 3M – cei trei magnifici, pentru sâmbătă seara. 

Maia Morgenstern, George Mihăiță și Horațiu Mălăele sunt cei trei extraordinari maeștri actori, protagoniști ai spectacolului cu același nume. Cum nu sunt critic, cronicar, nici jurnalist de specialitate, nu mă voi exprima din acest punct de vedere.

 

IMG 20190803 214524 3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele, la TNB

 

Sunt convinsă că nu aș spune nimic nou, dacă v-aș vorbi despre notorietatea celor trei mari oameni de teatru și film. Îi știm cu toții, le cunoaștem rolurile magistrale pe care le-au făcut, talentul remarcabil dar și profesionalismul. Le-am simțit pe viu pasiunea și dragostea pentru artă puse în și ”rolurile” acestui spectacol. 3M – cei trei magnifici, este spectacolul care dă posibilitatea desfășurării, poate chiar dezlănțuirii ar fi corect, din plin a talentului.

Spectacolul este unul atipic, un regal în care Maia Morgentern s-a întrecut pe sine, demonstrându-și talentul și calitățile interpretative. Este o mare încântare prezența sa pe scenă! Ne-a fascinat cu o interpretare magistrală din Shakespeare și rolul unei mari vedete.

 

3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele la TNB

 

George Mihăiță a intrat firesc în rolul de partener al Maiei, căreia i-a dat câteva replici. Apoi a recitat din Nichita Stănescu, Sorescu și ne-a încântat cu glume bune.

Horațiu Mălăele are un farmec aparte, făcând ca piesele de teatru  în care joacă să umple sălile până la refuz. Apariția sa pe scenă, de parcă își uitase rolul a dat drumul aplauzelor frenetice. A interacționat cu publicul, apoi a ales să ne descrețească frunțile cu poante, glume mereu actuale.

 

3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele la TNB

3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele la TNB

Recomandarea mea este să vedeți acest spectacol, nu doar la Teatrul Național București, acolo unde aveți ocazia. Spectacolele au loc în țară, primul spectacol fiind jucat chiar în afara țării, la Paris. Cred că este o oportunitate să vă acordați două ore pentru voi, pentru suflet și minte.

Seara nu se poate termina brusc după un asemenea spectacol, așa că am mers să admirăm orașul de la etajul 22 al Interului. Ploaia nu ne-a permis prea mult, nici fotografii nu am reușit să fac. Astfel că episodul acesta a durat destul de puțin, alegând să mergem la un pahar de vorbă și ceva de ronțăit. Cum nu ne-am gândit să facem o rezervare din timp iar sâmbătă seara este full, am ales … ce am găsit :).

Restaurant El Bacha 

 

21271046 1993403107562679 680449495637961943 n 3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele, la TNB

 

Bine, recunosc, lucrurile nu au stat chiar așa, pentru că restaurantul cu specific libanez la care ne-am oprit era cunoscut unora dintre noi. Restaurantul se numește El Bacha și au mâncare tare bună. Am comandat gustări reci: humus, salată de vinete, taboule, salată de vinete cu lipii calde. Asta până să vină preparatele calde, adică cotlete de berbecuț – grozave!- și frigărui de pui cu salate de ardei, usturoi, salate de crudități.

 

3M: Morgenstern, Mihăiță, Mălăele la TNB

 

Desertul nu mai avea loc, deci nu am mai comandat. Totul a fost delicios, servirea bună, chelnerii cu mare disponibilitate și deschidere. Am apreciat că ne-au ajutat, au luat comanda, deși mai aveau 20 minute până la închiderea bucătăriei. Și prețurile sunt destul de accesibile. 

Voi cum petreceți de obicei weekendurile? Vă plac astfel de activități? Petreceți timpul liber singuri sau cu prieteni, familie, oameni dragi? Aștept răspunsurile în comentarii.

Până data viitoare, aveți grijă de timpul vostru! Folosiți-l inteligent!

 

 

UniquebyMM