Bun găsit! Canicula ne pune în mare încurcătură iar pentru cei care nu sunt în vacanță, week-endurile pot fi soluția ”salvatoare”. Căutăm să evadăm din căldura sufocantă, căutăm cât se poate de mult aer mai respirabil, curat, multă verdeață, natură. Pe lângă acestea, ne dorim să fim în companii plăcute, între oameni dragi sau prieteni. Tocmai am petrecut un week-end, delicatețuri (fără politică) și prieteni, despre care vreau să vă povestesc. 

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Pentru noi, mai există un argument pentru care week-endul este unul plin și așteptat și anume,  dorința de a călători și descoperi locuri și oameni.

V-ați prins, am profitat de week-end și am plecat undeva mai spre munte, (mai mult deal), împreună cu un om foarte drag. Prima oprire, am făcut-o la prietenii din Pitești, unde am pus la punct planul zilei următoare.

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Domnești Argeș – împrejurimi

 

Am petrecut după-amiaza și seara într-o atmosferă pe care ne-o facem plăcută ori de câte ori ne întâlnim în această formulă. Glumele, buna dispoziție și poveștile au fost aliat, iar în locul obișnuitelor jocuri ”de societate” (Macao sau șeptic :)) a luat naștere seara muzicală. Am ”pus în scenă” cântece mai vechi sau noi, acompaniați de orgă, ne-am distrat copios improvizând versurile uitate, ne-am simțit minunat. 

Lume pestriță, ca la târg :-P 

”Ziua bună se cunoaște de dimineață”, prin urmare, ne-am grăbit să plecăm la drum. Planul era să mergem spre Câmpulung, dar și să oprim într-o localitate în care avea loc un târg. Aproape că uitasem cum este un târg! Cât de … colorat, cât de multă lume, câte ”oferte”! Câtă diversitate de porturi și omeni, pe scurt, o lume pestriță, ca la… târg. Împrejur, niște peisaje care m-au dus cu gândul la copilărie.

 

IMG 20190721 101048 Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Ascunzătoarea celor din Rezistență (pădurea de pe vârf)

Drumul a fost o reală plăcere! Priveliști minunate, muuult verde și, chiar dacă soarele era destul de puternic, vânticelul care se alinta printre copaci făcea temperatura mult mai suportabilă. 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Și, cum după atâta drum se consumaseră destule calorii, trebuia refăcut stocul și luate măsuri în acest sens. :) Dar nu oricum, ci, cu un popas: La Dinescu – Politică și Delicatețuri

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

În cazul în care nu știți despre ce vorbesc și nici nu urmăriți renumitul show de pe TVR, fac precizările de rigoare. Mă referi la emisiunea cunoscutului scriitor, publicist și realizator Mircea Dinescu, ”Politică și Delicatețuri” al cărui fan declarat sunt. Corect spus ar fi, suntem, deoarece toată familia și prietenii noștri se încadrează.

 

IMG 20190721 122419 Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Restaurant La Dinescu – Politică și delicatețuri

Politica … mâncării din farfurii

Habar nu aveam că Mircea Dinescu are un restaurant ”La Dinescu – Politică și Delicatețuri” în Pitești! Cu atât mai mult, să-l și întâlnim acolo! Evident că a fost o surpriză și o experiență … extraordinar de plăcute! Cu alte cuvinte, am făcut … politica mâncărurilor din  farfurii.  :)

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Restaurant La Dinescu – Politică și delicatețuri

 

Restaurantul, mobilat în stil rustic, tradițional românesc, personalul îmbrăcat în ii și cămăși tradiționale și muzicanți autentici. La intrare, ne-a întâmpinat o doamnă (Jeni) care avea aerul unei hangițe din hanurile de altă dată, veselă și prietenoasă.

 

IMG 20190721 124158 Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

Totuși, nu am putut trece cu vederea platoul cu portocale care trona pe butoiul alezat la intrare, în dreapta. De fapt, nelipsita portocală, se poate vedea din stradă, în polonicul de pe firmamentul restaurantului.

 

IMG 20190721 122705 Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Delicatețuri și muzică

După ce ne-am ocupat locurile la masa rezervată din timp de prietenii noștri, ne-am încântat cu meniurile scrise și prezentate în stilul inedit al  maestrului. Până să comandăm, și-au făcut apariția trei muzicanți autentici cu instrumentele lor muzicale.

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

 

Ne-au cântat melodii vechi și foarte vechi, antrenându-ne în mica lor reprezentație. Între timp, aflăm că este prezent și maestrul Dinescu, care pregătea în acel moment ceva în bucătărie. 

 

IMG 20190721 122727 Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

Ne-am despărțit cu greu de meniul cu denumirile felurilor de mâncare, neștiind ce să alegem între ”Copan de rață mută”, ”Da’ știucă că o să mă înșeli chiar mâine”, ”Brigada de moravuri”, ”Porc de frontieră” sau ”Sarmale nu mă uita”. :)

 

IMG 20190721 123222 Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

Reușim să comandăm câte ceva, la timp să-l putem observa și saluta pe Dinescu intrând cu farfuria plină de ”chifteluțe minunate”, pregătite personal. M-a surprins naturalețea cu care saluta pe toată lumea și invita să servească din chiftelele aduse. Fără ifose, cu tricoul ud, așa cum gătise în bucătărie, s-a așezat la una dintre mesele din apropierea barului.

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

 

Bineînțeles că îmi doream o fotografie cu Mircea Dinescu! De fapt, nici voi nu gândeați altfel, nu? Tocmai de aceea, i-am și cerut permisiunea. Mi- a răspuns în stilul său, că nu face fotografii singur :-). Dar, acceptă cu plăcere invitația, pentru fotografii împreună cu noi. Așa am adăugat albumului meu, încă o fotografie în compania unei personalități. Regret că nu vă pot arăta și vouă dar cred că vă vor încânta cele pe care le -am pregătit.

 

IMG 20190721 130518 Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

Mâncarea a fost bine pregătită, servirea foarte bună, cu multă atenție din partea personalului. Deoarece timpul ne cam presa, nu am ales ceva mai, reprezentativ stilului deja consacrat al bucătăriei maestrului, dar sper să mai am ocazia. 

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

Mâncarea a fost atât suficientă cât și sățioasă, motiv pentru care nu am mai avut loc de desert. Nici ”Vinurile lui Dinescu”- ”poezie pe sticlă” nu am avut ocazia să le degustăm, deoarece trebuia să plecăm la drum, înapoi, acasă.

 

IMG 20190721 132508 Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

Am încercat însă limonada de lămâie care a fost bună, deși, personal, mi-ar fi plăcut să fie și câteva frunze de mentă care să-i desăvârșească gustul. 

 

Week-end, delicatețuri (fără politică!) și prieteni

 

 

Mi-a plăcut atmosfera din restaurant, muzica, mâncarea, personalul și bineînțeles, prezența și comportamentul natural al maestrului Dinescu. Ce-i drept, nu ai ocazia să mănânci în fiecare zi în preajma unei personalități ca Dinescu!

Așa am petrecut noi week-endul acesta. Iar dacă drumurile voastre duc în zona Pitești, recomand să vă faceți timp pentru un popas la restaurantul ”La Dinescu- Politică și delicatețuri”. Aveți grijă însă, nu faceți asta pe fugă!

Știu că v-m obișnuit să dau note locurilor/restaurantelor în care ajung, dar de data aceasta, nu o voi face. Motivul este simplu: nu am avut timp să încerc un ”meniu complet”. Sper să revin!

Pentru voi cum a fost week-endul? Unde l-ați petrecut? Aștept să- mi spuneți în comentarii, voi ce personalități ați întâlnit/interacționat la un restaurant, locație în care v-ați oprit să mâncați?

 

Până data viitoare, bucurați-vă de fiecare zi, trăiți intens clipa, oferiți-vă mici plăceri în fiecare zi!

 

 

UniquebyMM

 

Acest articol nu este sponsorizat și nu reprezintă  un advertorial.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0