Bun găsit! Sunt tentată să încep cu un chiot de bucurie, dar mă abțin (cu greu):)! Habar nu am dacă plimbatul trolerului în noaptea dintre ani este adevărat sau nu. Ce știu sigur, este faptul că anul acesta s-a dovedit a fi unul bogat în călătorii! S-a întâmplat să am parte de călătorii la care doar visam și unele  la care nici măcar asta nu s-a întâmplat! Dar, nu vă spun încă despre toate acestea, vă voi delecta cu noi atracții și activități în Tenerife. Rămăsesem cumva datoare cu urmarea primului articol, prin urmare mă grăbesc să nu ratez momentul și să mă țin de promisiune. Așadar, până nu v-am pierdut de mușterii, pardon, cititori interesați de vacanțe (doar) cu iz exotic, urmează această parte a articolului. Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2).

https://www.booking.com/index.ro.html

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Pentru iubitorii de explorări și excursii, insula are foarte multe variante de oferit. Agențiile de la care vă puteți achiziționa excursia sau pachetul, sunt foarte multe, prezente la tot pasul. Evident, puteți alege în funcție de preț, traseu sau limba în care doriți să vorbească ghidul. De asemeni, sunt agenții cu puncte de lucru sau chiar aparținând hotelurilor, prin urmare, vă puteți orienta și în funcție de cazarea pe care o aveți.

IMG 20190518 113318 Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

În cazul în care aveți informații despre obiective sau nu sunteți prima dată pe insulă și nu aveți nevoie de ghid, puteți achiziționa excursii fără ghid. Acestea se organizează zilnic, cu plecare dintr-un loc din care veți fi preluați și aduși. Autocarele (mini autocarele) sunt în stare foarte bună, confortabile și cu aer condiționat. La sfârșitul excursiei, dacă v-a plăcut prestația și doriți să arătați asta, puteți lasă un mic bacșiș :).

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Deja v-am prezentat câteva locuri de vizitat, recunosc, cu puțin subiectivism, acestea aflându-se printre favoritele mele. Pentru a vă convinge că mai sunt multe alte atracții, pe listă poate fi trecut turul insulei. Excursia este de o zi și, în funcție de agenție, traseul poate varia dar, în mare, obiectivele se ating în orice variantă. Se poate vedea și partea nordică a insulei care este deosebit de frumoasă, cu foarte multă vegetație, total opusă părții sudice.

photo 1466853921109 b382b1fcba5c Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Turul insulei

În turul insulei, aveți ocazia să treceți în revistă o parte din plaje, dar și una dintre cele mai vechi localități de pe insulă. Icod del Vinos este orașul înființat în anul 1501, situat în partea nord -vestică a insulei. Denumirea este strâns legată de viile cultivate în zonă, strugurii și vinul lor și care este foarte bun. Tot aici, există și copacul milenar, Drago Milenario, un copac impresionant și iubit de canarieni. Atât de iubit încât au construit autostrada ocolindu-l.

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Drago Milenario

Dacă vreți o opinie personală, aș împărți acest tur în două părți deoarece, îmi place să savurez fiecare loc. Îmi plac poveștile, legendele pe care le aflu și îmi place să mă bucur de fiecare lucru sau loc, om, descoperit. Apropo, Drago Milenario are o legendă foarte frumoasă! 

500 F 249077842 XBKlgBCYcZkObv2NnosTfFkTkmdXNcql Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Icod del Vinos – drago Milenario

Spre exemplu, de ce să nu ai timp pentru o baie într-una dintre piscinele naturale? Sau, doar să admiri, așa cum am făcut eu, minunile create de natură, de valurile uneori nervoase și înspumate, creând un adevărat spectacol în aer liber din zonele Garachio Caleton și Puerto Santiago. Pentru o notă de inedit, sugerez să porniți din sud, spre Los Gigantes și Masca, spre nord, în sensul acelor ceasornicului.

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife

Croaziera pe Atlantic

O altă opțiune este croaziera pe Atlantic și Los Gigantes, stâncile impresionante prin forme și înălțime. Acestea se pot vedea cel mai bine, conform sfaturilor agențiilor, de pe ocean. Totuși, localnicii spun, chiar ne îndrumă pe o rută de unde ai parte de o priveliște uluitoare.

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Desigur, asta dacă alegeți să închiriați o mașină, fapt recomandat de cei mai mulți. Sfat pe care noi l-am ignorat, deoarece o vacanță trebuie să fie plăcută pentru amândoi. Rămâne ca soluție perfectă, doi posesori de carnet de conducere sau, “gașcă” mai mare (4) :).

Noi am ales croazieră pe ocean, am văzut Los Gigantes și am avut parte și de un apus fantastic. Este de înțeles de ce apusurile sunt atât de frumoase: insula beneficiază de o lumina specială, mult mai pură, clară, puternică.

IMG 20190520 211519 Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

De ce recomand croaziera pe Atlantic? Pentru că este o experiență extraordinară, ca vasul să fie flancat de delfinii jucăuși și balenele Orca ieșind la suprafață, pentru “o gură de aer”. Să vezi totul atât de aproape, atât de natural, în largul oceanului! În plus, fotografii memorabile, mâncare bună și distracție maximă.

IMG 20190516 210223 Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife, este capitala cochetă a insulei, în care nu ai cum să te plictisești. De la emblematica clădire culturală, Auditorium, la vestigii istorice sau magazine de tot felul, cu suveniruri sau branduri de top. Este un oraș foarte frumos, al contrastelor, în care locuiește jumătate din populația insulei, fără însă a fi aglomerată. O zi petrecută în Santa Cruz de Tenerife vă va destinde și va lăsa amintiri de neuitat.

Orotava este încă un punct pe lista de atracții dacă ați ales ca destinație insula în care vă puteți “refugia”. Locul în care puteți fugi, la capătul Europei, fără însă  a ajunge în Africa, “insula eternei primăveri” sau “insula fericirii”. Cu un farmec aparte, Orotava este orașul colonial în care se găsește un celebru conac, Los Balcones.

 

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife

Iubitoare de flori, pe mine m-a fascinat și grădina în trepte, foarte frumoasă, aflată în Piața Constituției. Mi-a plăcut stilul caselor, aspectul îngrijit, balcoanele, oamenii calzi și binevoitori. Desigur,  nu am rezistat să nu întru în restaurantul construit în jurul unei mici grădini, cu flori și copaci. Renumite în Orotava (și care mi-a plăcut), sunt broderiile care se fac, promovează și comercializează în această parte a insulei.

2014 135 Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Dacă tot am ajuns la flori, acestea sunt prezente pe insulă în toată perioada anului, unele exemplare fiind rare sau, chiar unice. Merită văzute, fie și doar în trecere, admirate și eventual fotografiate pentru albumele noastre! Pentru mine, înseamnă mai mult de atât, prin urmare acord o atenție deosebită, ba chiar îmi cumpăr unele exemplare.  

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife (2)

Atracții și activități într-un sejur din Tenerife 

Ultima atracție pe care v-o recomand în acest articol, este Jungle Park, singura junglă autentică din Europa. Transportul este gratuit, aveți nevoie de o zi întreagă, dar și sandvișuri și apă la “purtător”. Experiența este de neuitat, mai ales dacă iubiți aventura sau mergeți împreună cu cei mici. Vegetația sălbatică, peste 500 de animale cu specii diferite, de pe toate continentele, spectacole cu vulturi, cascade, poduri, vor face deliciul zilei.

Mă opresc aici deși, parol, nu am epuizat lista! V-am mai spus, Tenerife este o insulă surprinzătoare, în ciuda mărimii sale. Aștept să o descoperiți și să schimbăm impresii, idei, noutăți.

 

Până data viitoare, vă urez să ajungeți în vacanța la care visați!

Tenerife vă așteaptă, indiferent de anotimp!

 

UniquebyMM

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0