Bun găsit! Viața merge mai departe! (Lucky Mamy). Indiferent de evenimente, catastrofe, situații date sau create, viața merge întotdeauna mai departe. Ne place să credem că ne-am reluat-o sau, am continuat-o și în circumstanțele ciudate prin care încă trecem. Deși, se poate vedea cu ochiul liber că aproape nimic nu mai este la fel, chiar dacă eram oarecum pregătiți. Cu toate acestea, nu avem de ales, trebuie să mergem mai departe, să urmăm cursul vieții, să ne vedem de proiecte, să visăm, să muncim, să călătorim etc. Nu știu voi cum procedați, dar eu am găsit energia și motivația pentru care exact asta voi face. După cum ați citit, mi-am făcut planuri de vacanță și chiar dacă lucrurile nu vor decurge conform acestora, lucrez la unul de rezervă.

IMG 20200715 231419 Viața merge mai departe! (Lucky Mamy)Până atunci, muncesc, mă bucur de fiecare floare din mica mea grădină sau nou cumpărată, de fiecare fruct sau legumă. De fiecare carte citită, de fiecare moment de muzică și, chiar de scurte călătorii. Mă relaxez în locurile mele preferate, îmi umplu sufletul cu prezența celor mici și gust din plin micile plăceri (ne)vinovate.

Viața merge mai departe! (Lucky Mamy)

Cafeaua a fost, este și rămâne una dintre aceste plăceri. Pe toată perioada aceasta, de luni bune, a trebuit să mă adaptez noilor condiții de aprovizionare. Astfel, mi-am comandat sau cumpărat din diverse locuri, diferite sortimente de cafea. M-am descurcat destul de bine, dar – fără a mă plânge -, mi -a lipsit cafeaua pe care o cumpăram de la magazinul de cafea gourmet Delicatese Florescu. Și acesta este un motiv pentru care afirm că viața merge mai departe.

IMG 20190612 112649 Viața merge mai departe! (Lucky Mamy)

De-a lungul timpului, am încercat diverse sortimente de cafea recomandate de renumitul cafegiu sau după propria inspirație. Pentru că, odată ce ai intrat într-unul dintre cele trei magazine ale domnului Florescu, te pierzi printre îmbietoarele arome de cafea. Magazinul te întâmpină cu cele mai bune și rare cafele din lume, proaspăt prăjite, după cele mai înalte standarde. Melanjuri special create, combinații perfecte pentru toate gusturile iubitorilor de licoare “neagră ca noaptea, dulce ca un păcat “( Neil Gaiman).

Numai un bun cunoscător sau o foarte bună documentare te pot ajuta să faci o alegere. De când avem espressorul automat, cafeaua preferată acasă este espresso dublu. Am creat un adevărat ritual pentru ca savoarea cafelei și momentele petrecute să ne energizeze și binedispună întreaga zi. Pentru nimic în lume nu aș renunța la această bucurie a noastră, pe care o respectăm cu strictețe și în vacanțe, călătorii. Dar știți deja, deoarece v-am vorbit despre cafeaua vacanțelor noastre, barraquito.

IMG 20190612 112558 Viața merge mai departe! (Lucky Mamy)

 Ideile bune încep cu o cafea bună!

Pentru mine, plăcerea de a bea o cafea bună în compania omului drag, este și o porție de sănătate. Nu, nu am greșit, exact asta am vrut să spun. Cafeaua cu efecte bune asupra sănătății este o cafea (espresso) fără zahăr, fără lapte, cu un cub de ciocolată neagră (amară) alături și un pahar de apă pentru hidratare .

Conform studiilor (dr. Eric Rimm, profesor de epidemiologie și nutriție la Școala de Sănătate Publică Harvard “T.H. Chan”) cafeaua este un bun antioxidant și conține nutrienți.  Boabele de cafea conțin magneziu, potasiu și niacina (cunoscută ca vitamina B3), în cantități mici. Bineînțeles, ele conțin și cafeina, care are rolul de a reduce oboseala și poate îmbunătăți vigilența și capacitatea de concentrare. Nu degeaba se spune că ideile bune încep cu o cafea bună!

De asemenea,  conținutul bogat în compuși  ca acidul clorogenic și polifenoli, au proprietăți antioxidante și ajută la prevenirea degradării celulelor. Asociați, acești compuși întârzie absorbția zahărului din intestin în sânge, ajută vasele de sânge să se contracte și să se relaxeze.

IMG 20190612 112611 Viața merge mai departe! (Lucky Mamy)

Așa se explică, de ce cafeaua este asociată cu tensiune arterială mai mică, un ritm mai lent de creștere în greutate, odată ce înaintăm în vârstă, dar și risc redus în dezvoltarea diabetului zaharat de tip 2, bolilor de inimă sau neurologice. Toate aceste beneficii există însă, numai dacă bem o cafea de calitate și nu mai mult de 4 cești pe zi. În cazul meu, un espresso dublu pe zi, băut până în ora 14 este doza perfectă. În cazuri rare, excepționale, mai beau încă un espresso. Însă, peste 5 cești de cafea băută pe zi, consumul devine un pericol real pentru organism.

IMG 20200713 142237 Viața merge mai departe! (Lucky Mamy)

Viața merge mai departe! (Lucky Mamy)

După această paranteză în care am făcut o mică pledoarie argumentată pentru beneficiile cafelei, revin la magazinele de cafea și delicatese Florescu. Magazinul meu de suflet rămâne Magazinul Rosetti, din Strada Radu Cristian nr. 6. Spațiul intim și prietenos, pare o poartă de intrare într-un loc miraculos, care îți poartă imaginația departe … în țări ca Brazilia, Columbia, Etiopia, la plantațiile de cafea. De câte ori reușesc să ajung în micul magazin de cafea și delicatese, trag de timp să rămân cât mai mult, să simt aromele care plutesc în încăpere.

Tor în magazinul Rosetti l-am întâlnit de câteva ori pe interesantul personaj, autorul volumului de memorii “Confesiunile unui cafegiu”. Petrecând aproape 50 de ani în cartierul bucureștean în care se află magazinul, domnul Florescu este o adevărată enciclopedie. Întotdeauna o plăcere să-l asculți, să interacționezi, și să-ți “scape” câte un “secret”.

IMG 20200713 142013 Viața merge mai departe! (Lucky Mamy)

Lucky Mamy

La această vizită, stimabilul domn’ Florescu mi-a destăinuit un secret pentru care și-a dat consimțământul să-l împărtășesc prietenilor mei de aici. Este vorba despre lansarea unei cafele în memoria soției sale, pe care a pierdut-o în urmă cu doi ani. Cafeaua se va numi Lucky Mamy”, deja este înregistrată la OSIM, așteaptă doar momentul potrivit.

Eu abia aștept să o testez și, recunosc, mi-ar plăcea să pot participa la lansare. Până atunci, voi savura Allez-y! Espresso – melanjul special care combină trei cafele arabic de calitate  superioară și prăjite la temperaturi diferite. Am luat și o combinație pe care nu am mai încercat-o și sunt tare curioasă să o încerc. Dar despre toate aceste ultime “știri” vă voi povesti mai târziu Eventual, după consumarea evenimentului de lansare. Parcă simt că viața merge mai departe, voi nu?

Cafeaua voastră preferată care este și în ce companie vă place să o savurați? Ce părere aveți despre cafeaua din magazinele renumitului domn Florescu? Dar despre carte? Ați citit-o? Răspunsurile și opiniile voastre, în comentarii.

Până data viitoare, vă la cu o cafea bună!

Și, nu uitați: Viața e prea scurtă pentru cafea proastă!

UniquebyMM

 

Mulțumesc pentru vizită Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Share and Enjoy !

0Shares
0 0