E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe…

E toamnă iar! A venit din nou septembrie! S-a dus și vara asta, dar nu știu când, cum și unde! Deși iubesc septembrie, de această dată, mi se pare că a venit prea repede! Simt că m-a luat pe nepregătite! Poate din cauza aceleiași temeri: va trece foarte repede. Întotdeauna pentru mine, septembrie reprezintă un început de an, ca o întâmpinare a noului, ca sentimentul încercat la deschiderea cadoului mult dorit. Acum, parcă toate astea lipsesc.

E toamnă iar! peisaj de toamna

Până și fantastica paletă de culori cu care ne obișnuise pare mai puțin bogată. Iar frunzele căzute deja, prea multe pentru un început de toamnă, prea uscate, prea triste, prea maronii…! Mă încearcă un amalgam de sentimente din care străbate o puternică impresie de dejà vu. Îmi pare că seamănă teribil de mult cu un început de toamnă pe care l-am mai trăit. Dar, despre asta vă voi povesti altă dată.

Septembrie atipic, dar încărcat, intens

Până una-alta, trebuie să ies din starea aceasta incertă și neașteptată la gândul că va fi un septembrie, oricum atipic pentru toată omenirea, foarte încărcat, intens. Spre exemplu, acum realizez că centrul de greutate al evenimentelor de familie s-a mutat (pe nesimțite) în septembrie. Iar asta va avea rolul de a-mi schimba starea și mă va ajuta să nu am niciun pic de timp pentru regrete.

IMG 20200826 104829 E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe...

Ador evenimentele și momentele fericite din viața mea, ale familiei, dar cui nu-i plac astfel de momente? Ador să mă pregătesc, să fac surprize și să dăruiesc multă iubire, energie și, bineînțeles, cadouri. Sunt absolut convinsă că intuiți că am început deja pregătirile. Ei bine, nu vă înșelați deloc și pot spune sincer, stau destul de bine la acest capitol. Cum este firesc, dorința ca totul să decurgă conform planurilor este cea mai puternică.

Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe

Dar, cum este ușor de imaginat, pregătirea ținutelor ocupă și ea locul ei, în topul celor mai importante. Iar de această dată am avut nevoie, pe lângă timp, de multă răbdare. Hmmm, oare de ce am impresia că nu sunt singura?!? Dacă pe la începutul anului lucrurile s-au aranjat în așa fel încât am găsit ce căutam când și unde nu mă așteptam, în această a doua jumătate a anului, astrele nu s-au mai aliniat favorabil.

E toamnă iar! Interior magazin RubensArt

Mersul pe jos face piciorul frumos :)

Chiar dacă știu clar ce vreau pentru fiecare ocazie, acum nu m-a ajutat deloc ca lucrurile să meargă repede și în sensul dorit. Cum spuneam, a fost nevoie de mult mai mult timp, răbdare și, câteva mii de pași de mers pe jos. Aici, nu m-aș plânge decât de temperaturile destul de ridicate. Altfel, a fost o plăcere să merg la pas prin București și să -mi îndeplinesc target-ul zilnic la mișcare. Cum se spune? parcă ceva de genul: “Mersul pe jos face piciorul frumos” ?!? O, da! Ce bine ar fi să fie atât de simplu!

pexels photo 972937 E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe...

Prin urmare, am luat la pas magazinele știute și mai noi, căci este o întreagă nebunie și din acest punt de vedere de la declanșarea crizei sanitare. Mi-am făcut un buget astfel încât să acopere toate aspectele și planurile, motiv pentru care nu m-am dus direct la magazinul meu favorit. Doream ceva între sofisticat – glamour, ceva elegant dar nu prea “sclipicios”… iar peste tot găseam cu totul și cu totul altceva.

Doar știam că socoteala din târg nu se potrivește cu cea de acasă! :) Ce nu luasem în calcul erau schimbările care au avut loc în ultimele 6-7 luni pe care le-am trăit și “noua normalitate”. Brandurile s-au reorientat, producția a scăzut, unele magazine s-au închis și așa mai departe. În orice caz a fost dezamăgitor și obositor și au dus la întărirea convingerii inițiale, aceea de a alege creațiile marca Liza Panait.

E toamnă iar! Magazin RubensArt Liza PanaitCreații semnate Liza Panait

Prima vizită a fost la magazinul din Cocor, unde mi-am găsit modelul perfect pe care îl definisem în minte pentru unul dintre evenimente. Știu că nu există perfecțiune, dar ținuta asta chiar asta mi-a dat impresia. Era exact ce trebuie din punct de vedere al modelului, culorilor, lungimii, tot. Dar, exista un dar: mărimea! Bine, nici prețul nu era chiar cel din bugetul alocat, însă era o problemă, “rezolvabilă”.

Gândul îmi rămăsese la creația fashion designerului Liza Panait și am refuzat să mai pierd timp și energie prin alte locuri. Era inutil să caut unde nu trebuia, prin urmare, mi-am propus să fac o vizită magazinului RubensArt din Calea Victoriei. Iar ca decizia să fie definitivă și irevocabilă, au lucrat aceleași astre:  (:)) mesajul prin care se  anunța perioada de reduceri. Aceasta începea din 22 august și se termina în 10 septembrie, iar eu am avut grijă să trec vizita în programul meu cu priorități.

IMG 20200826 104859 E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe...

De fiecare dată, în magazinele cu aer elegant, atrăgător ale fashion designerului meu preferat Liza Panait, timpul trece ca un fâlfâit de aripi. Cum ar putea fi atunci când găsești și oameni cărora le place ceea ce fac? Ei bine, în magazinul RubensArt am regăsit lumea minunată a culorilor, texturilor, materialelor, frumuseții, creației, unicității, artei, dar și omul potrivit. Iar toate astea au făcut să mă simt ca Alice în țara minunilor. Cele aproximativ trei (!?!) ore petrecute s-au scurs de parcă ar fi fost  trei minute.

IMG 20200826 104808 E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe...

Surpriza vine când (de unde)nu te aștepți

Pusesem ochii pe ceva de cum am intrat în magazin, dar mărimea părea nepotrivită, prin urmare am început să probez alte modele. Una după alta, cu o consiliere și disponibilitate extraordinare din partea doamnei A., am încercat (cred), peste zece piese. Două dintre acestea mi-au plăcut și nu-mi mai rămăsese decât să fac alegerea. Dar, surpriza vine când și de unde nu te aștepți!

În ultimul moment însă, înainte să iau hotărârea finală, m-am gândit să-mi exprim dorința de a încerca modelul care îmi atrăsese atenția și care îmi rămăsese în minte. Amabilitatea și disponibilitatea doamnei A., comportamentul și vocea caldă, prietenoasă, mi-au sărit din nou în ajutor. Am primit sfaturi, tips-uri pentru accesorizarea ținutei, detalii despre material, textură, model, totul.

“Accesoriile sunt știința, frumusețea este o armă, modestia este eleganță.” – Coco Chanel

E toamnă iar! Magazin RubensArt

E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe

Piesa care se lipise pe retină – din organza cu flori, din Colecția Pasărea măiastră – venea foarte bine. Materialul, culorile și conceptul mi se potriveau, era exact ceea ce căutam. Mai era nevoie doar de un mic retuș pentru care doamna A. a sunat-o chiar pe doamna Liza Panait. Bineînțeles că a găsit rezolvarea și înțelegerea necesară, iar eu, în culmea fericirii, m-am bucurat -ca un copil-  și de prețul redus și de împlinirea dorinței.

IMG 20200826 104840 E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe...

Primul cadou (în avans) de ziua mea

Și, pentru că uneori totul se leagă într-un mod neașteptat, am primit și primul cadou (în avans) de ziua mea. Pantalonii (probați) din Colecția Tarabostes și Nomad care îmi plăcuseră foarte mult, i-am primit cadou din partea soțului meu. Reducerile i procente de 20% și 50% m-au ajutat să nu dau prea tare bugetul peste cap.

E toamnă iar! Pantaloni creație Liza Panait

Așadar, sunt în grafic cu pregătirea ținutelor, detalii și alte amănunte le pot rezolva mult mai ușor și repede, evenimentele pot începe. Din motive lesne de înțeles nu vă voi arăta decât pantalonii, dar, promit să revin după consumarea evenimentelor. Ce am vrut să vă transmit este felul în care putem rezolva lucrurile dacă realizăm ce preț are calitatea și, că nu întotdeauna trebuie să plecăm cu gândul doar la bani/buget. Apoi, am dorit să evidențiez (din nou!) omul, talentul, munca și dăruirea cu care reușesc să se afirme, să reziste împotriva tuturor “furtunilor” apărute în viață.

IMG 20200826 104756 E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe...

E toamnă iar! Sentimente, pregătiri, creație, frumusețe …

De ani buni mă bucur de creațiile fashion designerului Liza Panait și le port întotdeauna cu drag și mândrie. Fiecare creație, fiecare colecție îmi umple sufletul de parcă ar fi ale mele toate. Nu aș ști să vă explic însă de ce acum, mai mult decât oricând a fost ca o desfătare a simțurilor, un fel de spectacol în miniatură căruia i-am savurat pe îndelete fiecare act. Drept urmare, imediat ce reușesc să stâng bănuți, merg să mai aleg ceva din aceste creații de excepție.

E toamnă iar!?! Am trecut de la amalgamul de sentimente la speranță, bucurie și frumusețea fiecărei zile pe care o primim în dar. Mi-e bine așa, deși aș vrea să putem micșora viteza cu care se scurge timpul. Voi căuta să mă bucur de fiecare frunză, floare, creație!

Până data viitoare, trăiți fiecare zi cu bucurie, în stilul vostru, unic.

 

UniquebyMM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut povestea, mai poftiți!

Pentru a nu le pierde pe următoarele, luați în calcul abonamentul la blog sau, dați like paginii de Facebook.

Update!

Creațiile Lize Panait nu sunt doar pentru evenimente! În colecțiile fashion designerului găsiți piese pentru toate ocaziile, gusturile și. toate buzunarele.

Rate this post