Toți suntem preocupați de veniturile noastre, de situația financiară și de o viață cât mai prosperă. Aceasta este realitatea! Cu atât mai mult atunci când vremurile și contextul economico -financiar prin care trecem este destul de ciudat. Altfel spus, pentru a face față tuturor provocărilor vieții, ne orientăm și căutăm oportunități de a ne rotunji veniturile.
Evident, mi-au trecut și mie prin minte tot felul de idei, am studiat și am documentat diverse concepte de afaceri. Cum subconștientul lucrează, m-am trezit că am ales una dintre ideile studiate: restaurant propriu. Iar pentru ca un restaurant să meargă bine, trebuie ținut cont de unele lucruri extrem de importante. Printre acestea se află articolele, aparatura și tot ce este necesar pentru bucătăria unui restaurant.
Cuprins
Restaurant propriu vis vs. realitate și primele 5 articole de bucătărie
Trebuie să vă spun că în viața de toate zilele îmi place să merg la restaurant. Ba chiar am și niște criterii după care mă ghidez în alegerea unui restaurant. Apreciez atmosfera, servirea excelentă, un ambient plăcut și, bineînțeles, preparatele preferate. În mod deosebit punctez gustul, aspectul, dar și dragostea și pasiunea pe care o descopăr la oamenii implicați.
Îmi plac oamenii care știu să dea valoare locurilor, care pun preț pe prietenia și pe nevoile clienților. În afară de aceste așteptări, pe care probabil toți clienții le au, nu prea știu cu ce se mănâncă funcționarea unui restaurant. Dar, în vis se pot întâmpla lucruri la care nici nu … visezi. Și cum visele se pot transforma în realitate, vă invit la o lectură în care să descoperiți o poveste despre propriul restaurant. Pentru că, grație subconștientului, am visat că mi-am deschis un restaurant.
Visul: restaurant propriu
În visul meu se făcea că aveam un restaurant care se afla într-o locație foarte drăguță. Oferea intimitate și avea un decor deosebit, unic. Probabil, pusesem cap la cap cam tot ce adunasem în timp din restaurantele de prin toată lumea în care am ajuns și mi-au plăcut. De departe însă se vedea amprenta personală pe care i-o imprimasem restaurantului meu.
Grădina, pomii, florile, mobilierul pe care îl alesesem și felul în care arăta, totul era de calitate, stil și bun gust. Transmiteau mesajul clar că este locul ideal pentru oricine își dorește să petreacă timp plăcut și pentru a savura mâncarea preferată.
Printre perdelele de verdeață care creau adevărate separeuri, ”alergau” picoli încărcați cu bucate aburinde și băuturi în frapiere. Purtau ținute impecabile și duceau platouri și vase de un alb strălucitor ce evidențiau calitatea, răspândind arome irezistibile. Mai că m-aș fi dus după miros ca un cățeluș, dar nu am rezistat decorului exterior și al meselor.
În bucătăria propriului restaurant
Habar nu am cum s -a întâmplat (eh, de parcă în vise există reguli!), dar m-am ”trezit” în interiorul restaurantului. Din locul special amenajat se auzea muzică bună, apoi am văzut barul foarte bine amenajat și garnisit, echipamentele de răcire și … oau!!! Amestec de arome, de pâine caldă și multe altele care te fac să înghiți în sec, mă ademeneau să intru pe ușa pe care scria ”Bucătărie”.
Aici, rolurile s-au schimbat: nu mai eram consumatorul, vizitatorul sau curiosul. Eram parte din echipa de chefs, un fel de chef mai mititel, dar teribil de implicat în procesul de bucătăreală. Mânuiam cu o dexteritate extraordinară ustensilele de gătit, flambam preparate în tigăi profesioniste ca un adevărat magician. Parcă eram Catherine Zeta-Jones în filmul ”Fără rețineri”, așa de bine îmi ieșeau toate preparatele.
Iar cuptorul, o Doamne!!! Ceva extraordinar, ireal: un aparat din cea mai nouă generație, sofisticat, inteligent și fiabil în același timp. Ce să mai spun de produsele care se rumeneau în cuptor!?!
Realitatea
M-am trezit și realitatea nu semăna deloc cu ce visasem. Dar, pur și simplu nu-mi puteam lua gândul de la visul meu. Îmi aminteam cu exactitate fiecare detaliu. Ei și dacă tot nu mi-l puteam scoate din minte, până să -mi joace memoria vreo festă, m-am apucat de scris.
Știți cum se spune: niciodată să nu spui niciodată! Până la urmă, de ce să nu fac un exercițiu? Așa s-au conturat căteva întrebări esențiale. Care ar fi primele 5 articole pentru bucătărie pe care le-aș cumpăra pentru a-mi deschide un restaurant? De unde le-aș putea procura? Ce specific aș alege pentru restaurant? Nu în ultimul rând, ce nume aș alege pentru restaurant?
Primele 5 articole de bucătărie
Bineînțeles, trebuia să (-mi) și răspund la întrebările acestea, dar numai după o minuțioasă documentare. Mi-am notat cu atenție toate răspunsurile ca parte a unui plan de afaceri. Să le luăm pe rând.
Sigur că într-o bucătărie este nevoie de multe articole, iar eu cu greu m-am putut limita la doar 5 articole. Totuși am reuși să mă decid la primele pe care le-aș alege:
- Cuptor
- Mașină de gătit
- Frigider/echipamente de răcire
- Oale -tigăi- cratițe
- Masă de lucru
De unde cumpăr
Bineînțeles, îmi doresc un restaurant în care să primeze calitatea. Iar pentru asta, am nevoie în primul rând de articole și utilaje de calitate superioară. După ceva căutări, am descoperit GGM Gastro o companie germană apărută recent și pe piața din România.
Compania oferă echipamente profesionale și inovative, articole pentru bucătărie, mobilier și ustensile de calitate superioară pentru dotarea restaurantelor. Scopul companiei este de a reinventa gastronomia, oferind soluții pentru a ușura munca, păstrând savoarea preparatelor.
GGM Gastro
La GGM Gastro am găsit o multitudine de echipamente pentru restaurant: articole de gătit, mobilier, vitrine frigorifice, ustensile și multe alte produse de care are nevoie un restaurant pentru a funcționa cât mai bine.
Dar pe lângă diversitatea și calitatea produselor, mi-a plăcut ceva la compania aceasta. Totul se poate achiziționa online, în siguranță. Simplu, fără a fi nevoie să ne deplasăm, produsele alese vor fi puse la dispoziția restaurantelor în cel mai scurt timp posibil. Și cum timpul costă, eu zic că este extrem de important și acest aspect.
Conceptul
Prin urmare, mi-am răspuns la primele (și cele mai importante) întrebări. La întrebarea cu specificul, răspunsul ar fi că m-aș îndrepta către tradițional românesc. Mi-ar plăcea să pot implementa conceptul lui Alex Petricean, care folosește ”materia primă” din culturile producătorilor și fermierilor locali. Produse de calitate, proaspete, savuroase, de sezon.
La final
Cât privește numele pe care l-aș alege pentru restaurant, deși am câteva variante, prefer să mă mai gândesc. Bine, acum nu vreau să vă supăr, dar nici nu pot să destăinui chiar totul. Deja v-am spus ce era mai important: sursa de unde puteți procura toate cele necesare unui restaurant.
Concluzia este una singură: fie că suntem pregătiți să deschidem propriul restaurant, fie că doar visăm la asta, am găsit soluția. Pentru mine, de la vis la realitate a fost doar un pas. Nu-mi rămâne decât să găsesc celelalte resurse. Pentru voi cum ar fi dacă v-ați gândi să deschideți un restaurant? Ați auzit de compania GGM Gastro? Abia aștept răspunsurile și opiniile voastre.
Până data viitoare, dați viață viselor voastre!
Cu drag, MM
Mulțumesc pentru vizită!
Dacă v-a plăcut, vă aștept cu articole interesante și despre: sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.
S-ar putea să vă intereseze și: 7 motive să comandăm pe florărie online
Cum alin dorul de călătorii și vacanțe
7 citate care pot fi aplicate în viață
Articol scris pentru campania Blogal Inițiative
Sursa: ggmgastro
Sursa foto: facebook ggmgastro; pexels
Interesant articol pentru cei din domeniu…
E multă muncă la deschiderea unui restaurant, chiar m-am gândit de câteva ori la acest lucru în ultimii ani, mai ales dacă vrei să iasă totul așa cum îți dorești.
Suna tare bine o astfel de afacere dar e nevoie de mult timp și o investiție pe măsură! Este minunat pentru cei pasionați de bucătărie! 🥰
Un articol foarte interesant😍😍💯
Foarte frumos, sper ca destinul sa îți ofere prilejul sa îți vezi visul realizat, se vede ca ești documentata și ai creionat un plan bine organizat
Eu as aplica pentru fonduri europene si as fi cu un pas mai aproape de propriul vis de a avea un restaurant.
Da, de ce nu? Mi-a trecut și mie prin minte.
Hugs!
Ce articol util.
Ma gândesc și eu la asta. Ni, nu știam de ei.
Am aflat acum despre aceasta companie și mi-am permis și eu sa visez frumos… cu lista în mână 😉
Eu visez de mult timp la un restaurant, dar cred ca voi ramane la stadiul de vis, din pacate.
Foarte utile informatiile pentru cine doreste sa isi deschisa un restaurant!
Imi plac bucatariile echipate profesional. Imi pare tare rau sa aud ca inca sunt magazine care prezinta ceva pe site si in realitate este altceva
Eu nu mi-as deschide restaurant fiindca volumul de munca nu se “pupa” cu obligatiile mele familiale. Stiu
realitatea de la fratele meu si sotia lui care au jonglat cativa ani intre restaurant si 4 copies mini… Culmea e ca am vazut atatea zeci de episoade de Kitchen Nightmares cu Gordon Ramsay incat simt ca am devenit expert… 😄