Mark Twain spunea: “Peste douazeci de ani, vei fi mai dezamăgit de lucrurile pe care nu le-ai facut decaâ de cele pe care le-ai facut. Dezleagă parâmele, părăsește siguranța portului, prinde vântul în vele și navighează spre depărtări. Explorează, Visează, Descoperă.” 

Excelent citatul iar eu îl iau și ca pe un îndemn la călătorii și vacanțe. Ador să călătoresc și nu știu (pentru că nu am experiementat), dacă aș avea vreodată sentimentul, că am obosit să fac asta. Știu clar însă, că nu am reușit să ajung în prea multe locuri de pe această minunată planetă. Nici măcar în locurile pe care le am pe lista de dorințe și ”must do it”!

Cuprins

Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

IMG 20210619 204235 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Lucrurile se întâmplă însă așa cum trebuie să se întâmple. Sau așa cum planetele, Universul ori divinitatea ni le pregătește și planifică. Cel mai bun exemplu este, fără pic de îndoială, ceea ce ni se întâmplă de aproape un an și jumătate.

călătorii - Atlantic Tenerife

Astfel, supuși legilor nescrise ale Universului, visele nu ni se pot împlini, planurile nu pot fi întotdeauna respectate. Și, aici fac referire expresă la călătorii -vacanțe care nu sunt atâtea câte ne-am (mi-aș) dori! Ce ne rămâne de făcut în astfel de cazuri, că doar nu ne vom lăsa în voia sorții, precum un vas plutind în derivă?

Am adus vacanța & călătoriile acasă

IMG 20210726 095250 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Ei bine, mi se pare firesc să facem tot ce depinde de noi să aducem cumva călătoriile și vacanțele acasă la noi. Iar eu, probabil ca orice iubitor de vacanțe și călătorii am vrut să am acasă, măcar un mic colț din destinațiile mele preferate. Așa îmi trece (cât – decât) dorul de Tenerife, Grecia, Palma de Mallorca și alte destinații la fel.

IMG 20210726 095406 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

În curtea mică în care piscina este locul preferat al zilelor caniculare, este suficient să arunc o privire de ansamblu și să dau drumul imaginației. Pot visa cu ochii deschiși și îmi pot imagina că sunt într-unul din locurile dragi mie. Florile, decorul, apa, muzica, unele băuturi sau mâncăruri pe care mi le pot prepara după rețete specific locurilor vizitate sunt ”ingredientele” la care apelez pentru alinarea dorului.

IMG 20210707 155653 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Niște prieteni mi-au spus la un moment dat: ”Nu știu de ce îți dorești să pleci în vacanțe sau călătorii!?! Tu ai totul aici, acasă.” Evident, nu e chiar așa și sunt multe de spus pro vacanțe – călătorii, dar nu acesta este subiectul. În orice caz, observația prietenilor mei a avut rolul de a mă determina să aprofundez ideea și să lucrez mai mult la asta.

IMG 20210725 105141 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Florile

Trandafirii japonezi din călătorii, acasă

Trandafirii japonezi (Hibiscus) care mai de care mai spectaculoși, încântă privirile prin diversitate, forme și culori. Plantați la baza gardului alb care împrejmuiește plaja piscinei mele, trandafirii nu doar că îmi fac zilele mai frumoase, îmi amintesc de insula eternei primăveri.

Din vacanțe și călătorii aduc cu mine parfumul, frumusețea și delicatețea florilor, chiar lăstari și semințe de plante care dau mai mult farmec locurilor în care ajung. Plăntuțele, ca și oamenii, au nevoie de îngrijire și dragoste iar eu știu asta pentru că le iubesc mult pe toate. Trandafirii japonezi (așa cum mai sunt cunoscuți) sunt printre cele mai prezente flori de pe insulă. Cele mai multe și frumoase culori, unicolor sau garnisite, cu flori simple sau bătute, aici le-am întâlnit.

hibiscus

Acasă, am peste 40 de plante din această specie și nu aș ști să vă spun exact ce culoare nu am sau dacă îmi lipsește vreuna. Știu sigur că mă încântă și îmi dau sentumentul că mă aflu în vacanță. Am mers mai departe și, profitând de albul gradului, m-am dus cu gândul la Grecia.

IMG 20210726 095533 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Mușcatele curgătoare nu au fost o alegere întâmplătoare. Culorile tari ale florilor se văd extraordinar pe alb și dau un aer vesel care mă duce cu gândul la greci. Mai ales atunci când muzica din boxe este … grecească.

IMG 20210619 104953 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Leandrii

Pentru ca tabloul să fie și mai complet, lângă foișor am așezat leandrul. L-am adus din Grecia (de fapt am două culori: alb și roșu) și îi merge foarte bine. Are și un parfum suav, ușor … cât să mă facă să mă cred pe tărâmuri elene.

IMG 20210726 095304 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Bungavilea

Tot în locurile în care mi-am petrecut vacanțele sau în care am ajuns cu diverse ocazii, crește și floarea de hârtie sau Bougainvillea (Bungavilea). Spectaculozitatea acesteia constă în inflorescența bogată viu colorată și aspectul de hârtie al florilor. Specia aceasta de floare mi -am cumpărat -o chiar din prima călătorie în Tenerife.

călătorii - bungavilea Tenerife

Din păcate am pierdut-o după câțiva ani, din cauza temperaturilor scăzute care s-au înregistrat pe neașteptate. Dar, nu am renunțat! Mi-am cumpărat alt exemplar după ce (mi-) am învățat lecția iar bucuria și frumusețea nu au întârziat să apară. Pentru echilibru, dar și pentru că nu vreau ca florile de hârtie să aterizeze în piscină, i-am găsit locul în curtea din fața casei. De fapt, acesta este și locul cel mai potrivit în care Bungavilea mea se simte ”ca acasă”.

IMG 20210726 111354 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Cactuși

Cactușii nu au fost nici ei uitați sau neglijați și, pe lângă speciile pe care le aveam deja, am ”adoptat” unele noi. Cu sau fără flori, cactușii oferă și ei spectacolul lor de frumusețe. Am învățat multe lucruri, am descoperit unele noi, inedite, despre care nu știam.

Printre ele, fructele de cactus și dulceața sau băuturile preparate din fructe sau/și frunze. Să vă spun drept, pentru locul pe care l-am ales, am ținut cont și de regulile feng-shui. În orice caz cactușii, prin exotismul lor contribuie la decorul de vacanță și călătorii pe care mi l-am dorit, în miniatură, acasă.

IMG 20210620 214011 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Plumeria (Frangipani)

Ultima mea ”mândrie” sau piesele de rezistență pe care le-am adăugat plantelor pe care le am  deja, sunt doi pui de Plumeria (Frangipani).  I-am plantat și le-am acordat atenția și dragostea de care au nevoie, având în vedere că sunt considerate plante sacre, cunoscute și ca arborele vieții. Spuneți-mi voi dacă nu v-ați dorit să aveți în păr, în palmă sau, (cel mai fain) o ghirlandă de frangipani la gât?

IMG 20210622 122408 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Sper să crească frumos, să mă răsplătească cu florile lor cu cinci petale și parfumul puternic exotic (aroma de migdale si vanilie, iasomie, citrice, condimente, gardenie și altele) greu de descris. De multă vreme îmi doream un Frangipani, despre care se spune că aroma florilor lor determina adicție. Iată că, în sfârșit am reușit!

IMG 20210622 122424 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

La final

Acestea sunt doar câteva exemple și numai o parte dintre speciile de flori care fac parte din decorul grădinii. Și care, pe lângă toate cele descrise, mă vor face cu siguranță, să simt puțin din atmosfera de vacanță a destinațiilor … exotice.

IMG 20210726 095333 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Oricum, mi-am propus să vă arăt și vouă primele flori ale Plumeriei mele, deoarece bucuria trebuie împărțită (și înmulțită). Până la următoarea călătorie sau vacanță prin lume, mă voi bucura de una acasă. Acolo unde mi-am creat tabloul pentru o vacanță aproape adevărată.

IMG 20210726 095437 Cum alin dorul de călătorii și vacanțe

Voi cum vă alinați dorul de vacanțe și călătorii? Vă place modul acesta de a aduce cu voi o fărâmă din locurile pe care le-ați vizitat? Desigur, mă refer la orice are legătură cu destinația respectivă, nu neapărat cele povestite. Cum vi se pare povestea mea despre alinarea dorului de vacanțe (călătorii)? Este ea excentrică, interesantă, ori deplasată? Aștept reacțiile voastre!

 

Până data viitoare, vacanțe & călătorii minunate, oricând, oriunde!

 

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut, vă aștept cu articole interesante și despre:  sănătate, fashion, călătorii, carte & cultură, experiențe etc.

S-ar putea să vă intereseze și: Ce am mai citit: Să ucizi SS

Top sfaturi pentru somn de calitate

Peștele în alimentația sănătoasă de vacanță

Sursa foto: arhiva personală

Rate this post