Salutare, dragilor! E vară! Caniculă, fructe, dulcețuri, pepeni, flori și arome de sezon. Și peste toate tronează vacanța. Vacanțele 2022 la care cei mai mulți visăm de vreo 2 ani. Și vă asigur că visează și cei care au fost în vacanțe.

vacanțele 2022

Cuprins

Ce se întâmplă cu vacanțele 2022

În orice caz, un lucru este cert: vacanțele 2022 sunt cele mai așteptată de toată lumea. De la mic la mare. Iar planurile, economiile, destinațiile, rezervările și tot ce mai ține de vacanță, ne preocupă mult și din timp. Tocmai de aceea, orice impact menit să afecteze vacanța este supărător.

Bineînțeles, asta este valabil pentru vacanțele din orice anotimp. Dar, pentru că acum se întâmplă ceea ce ne supără, rămânem la vacanțele 2022.

Aș îndrăzni să spun că pierderea vacanțelor este mai mult decât supărătoare. Efectele le-aș considera chiar devastatoare. Cel puțin din punctul meu de vedere. Nu am cum să uit vreodată vacanța pe care am ratat-o din cauza că am pierdut avionul de legătură. Și nu din vina mea! Și tot despre avioane și vacanțele pierdute este vorba și acum.

20220523 194152 Ce se întâmplă cu vacanțele 2022

Logica simplă, normală

Despre situația în care s-a ajuns pe aeroporturile din toată lumea. Pentru că, nu-i așa, în ultima vreme, totul se întâmplă la scară internațională. De ce nu și cu vacanțele 2022? Aproape că m- aș fi resemnat dacă situația era doar pe plan local. Mi-aș fi spus ”atât se poate”!

Dar, de la pandemia Covid 19 încoace, totul e la nivel mondial. De la pandemii, la crize  de tot felul, la vacanțele pierdute sau efectele războiului. Sigur, toată lumea a înțeles că există o logică a lucrurilor, niște conexiuni și efecte directe. Dar până la logica simplă și normală (neaplicată sau neînțeleasă de cine trebuie), suportăm consecințele.

vacanțele 2022

Vacanțele și așteptările mele/noastre

Pornesc de la așteptările pe care le avem cu toții de la vacanțele noastre. Mai ales de la vacanțele 2022! Începând cu transportul și terminând cu atracțiile și activitățile de relaxare. Și mă gândesc că sunt la fel de mari cum sunt ale mele. Eu una iubesc vacanțele și locurile care mă fac să mă simt minunat, unde îmi încarc bateriile.

Vorba lui Cehov: ”Să trăim din plin: soarele nu răsare de două ori pe zi și viața ne este hărăzită decât o singură dată.” Dar pentru a ajunge  să mă bucur de toate, mă pregătesc intens, uneori și câteva luni. În sensul de căutarea oportunităților, de pus bani deoparte, făcut rezervări etc.

Desigur, vorbesc din experiența proprie și iau ca exemplu, știți deja, insula mea iubită. Prin urmare, am învățat să aleg perioadele cele mai potrivite din toate punctele de vedere.

20220522 193252 1 Ce se întâmplă cu vacanțele 2022

Profit de clima din destinațiile preferate

În primul rând, pentru că temperaturile de primăvară eternă sunt favorabile pe toată durata anului. Ceea ce permite să mergem în vacanță, în orice perioadă a anului. Dar de ce aș merge în vacanță la mare în cele 3 luni de vară în care pot merge și acasă? Adică la marea noastră?

De ce să nu prelungesc cumva vara? Să merg în vacanțe în perioadele mai puțin favorabile la noi? Astfel, dacă nu ar fi vorba și despre bani, aș putea merge în mai mult de o vacanță pe an.  Spre exemplu, aleg lunile aprilie- mai sau octombrie, noiembrie.

Prelungesc vacanțele 

Sigur, pot fi și alte luni, cum ar fi decembrie sau ianuarie, februarie. Eu încă nu am încercat deoarece sunt sărbătorile, e mai scump etc. Și mai e și teama de fenomene extreme care ar putea afecta zborurile.

vacanțele 2022

Vacanțele 2022 și contextul

Așadar, vacanța mea a fost în luna mai. Mult așteptata relaxare și revenirea la vacanțele 2022 erau visele ce se doreau împlinite de 2 ani. Totuși, lumea încă nu se înghesuia să plece în vacanțele 2022, în luna mai.

Pandemia înregistra cote scăzute dar încrederea de a călători și a petrece vacanțele reușite nu revenise. Iar vacanțele  2022 nu luaseră cu adevărat startul.

În plus, declanșarea războiului și a crizelor datorate acestuia au avut un impact dur și îngrijorător. Oamenii se gândesc să- și păstreze economiile pentru vremurile ce vor veni.

Încă nu se declanșase haosul

Cam acestea cred că erau motivele principale pentru care situația din aeroporturi încă nu era îngrijorătoare. Încă nu se declanșase haosul: nu erau zboruri anulate, munți de bagaje abandonate de manipulatori. Nici demisii, greve, manifestații ale angajaților companiilor aeriene.

vacanțele 2022

Puțin noroc (?!?)

Aeronava cu care am zburat la dus a fost ocupată în proporție de aproximativ 80%. La întoarcere a fost cam 85-90% iar întârzierile au fost de 10-15 minute. Cu alte cuvinte, am avut noroc(!?!) Am petrecut vacanța 2022 în condiții normale. 

Lucrurile nu s-au întâmplat la fel începând cu sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie. Spuneam mai sus de logică. Ei bine, am înțeles cu toții ce s-a întâmplat și în companiile aeriene și în turism.

ALP 7101 Ce se întâmplă cu vacanțele 2022

Vacanțele de vară 2022, în ce logică?

Când a lovit pandemia, numărul aeronavelor care zburau a început să scadă. Pierderile cauzate de rămânerea aeronavelor la sol și mai apoi gararea lor în hangare au fost uriașe. Ca urmare a reducerii numărului de călători, companiile au redus personalul. 

Îmi amintesc cum în 2020 (în plin val de pandemie) am avut oportunitatea să merg în vacanță. Cu pașapoarte și QR, cu toate regulile respectate, am făcut vacanța în octombrie. Aeronava era ocupată cam jumătate. În cei 2 ani de pandemie lucrurile au decurs mai mult sau mai puțin în acest ritm. Dar 2022 însă se anunța un an al revenirii.

Întrebarea este: chiar nimeni de pe Planeta Pământ nu s-a gândit că și în domeniul transportului aerian se va reveni la fluxul mare de pasageri? Doar ne- au spus (inclusiv medicii și specialiștii) că vom scăpa și vom conviețui cu virusul Sars-cov. Așa cum s- a întâmplat în cazul altor virusuri.

vacanțele 2022

Întrebări, întrebări … retorice?!?

Și logic (ah, iar logica!) era ca vacanțele 2022 să fie la nivel maxim. Atunci, de ce nu s-a revenit ușor- ușor cu măsuri care să rezolve situația din companiile aeriene?

Vacanțele 2022 s-au transformat din ceva foarte plăcut și așteptat, în adevărate coșmaruri. În aeroporturile din lumea întreagă se întâmplă dintre cele mai neplăcute situații. Demisii ale piloților, lipsa însoțitorilor, blocaje de tot felul și în final, oameni supărați.

Cum spuneam, noi suntem cei care pierdem vacanțele la care am visat. Unii, poate chiar timp de 2 ani, adică perioada de pandemie în care s-au temut sau nu au putut călători. Motiv în plus să așteptăm cu sufletul la gură vacanțele 2022.

vacanțele 2022

Ceva nu se leagă

Cum de nimeni, dar absolut nimeni nu a luat măsuri pentru ca problema angajaților concediați să fie rezolvată? De ce nu s-a gândit nimeni la nivel de companii aeriene, conduceri de stat etc. la un plan? Oare de ce nu s- au trainuit, pregătit din timp oameni care să ocupe posturile vacante?

Pare că ceva nu se leagă. Care să fie de fapt problema? Cine sau ce anume ține situația asta sub capac ca o oală sub presiune? Și vacanțele 2022, încotro? Ce se va întâmpla cu vacanțele noastre?

Prețurile biletelor de avion au crescut și știm de ce. Oamenii au demisionat sau au fost demiși iar aceștia au căutat alte locuri, alte soluții. Până aici totul este logic și oarecum normal. Iar noi am înțeles.

IMG 20191122 174713 BURST001 COVER Ce se întâmplă cu vacanțele 2022

Ce se întâmplă cu vacanțele 2022

Ce este de neînțeles? De ce situația- repet, la nivel internațional- nu este soluționată? Ce se dorește de fapt? Care este ținta sau mobilul? Desigur, nu vreau să intru în logica teoriei conspirației, dar privind din exterior, lucrurile par ciudate.

De la companiile low cost la cele de top, de la aeroporturi mici la cele mai mari din lume, aceeași situație. Zboruri anulate, piloți care demisionează, angajați care fac grevă etc. Situația pare scăpată de sub control, nervii călătorilor întinși la maximum, vacanțele 2022 puse în pericol.

Habar nu am cine este vinovat sau de ce, dar situația în sine este anormală. Ce putem face noi, cei care așteptăm vacanțele ca pe nu știu ce? Să încercăm să limităm efectele în cazul în care zborul a fost anulat, vacanțele 2022 pierdute. Bineînțeles, luându-ne măsurile care le putem lua noi.

20220523 123927 Ce se întâmplă cu vacanțele 2022

Ce putem face noi?

Începând cu marja de timp alocată ceck-in-ului, controlului, cu pregătirea documentelor. Mai bine să fiți pe aeroport cu 3- 3.30 ore înainte. Continuând cu informarea cu privire la zbor, destinație și tot ce ține de regulile aeroportului sau companiei cu care călătorim.

Deși, și la acest capitol- al informației- există adevărate anomalii. Căutați însă și folosiți toate sursele de informații pe care le puteți accesa.

Informați-vă de asemenea cum trebuie procedat în cazul în care s- a anulat zborul/vacanța, pentru a vă recupera banii. Și nu în ultimul rând, încercați să evitați perioadele foarte aglomerate. Știu că cei mai mulți dintre voi sunteți legați de vacanțele copiilor.

20220523 130943 Ce se întâmplă cu vacanțele 2022

Câteva măsuri de precauție

Totuși, găsiți perioada în care nu și-a luat tot mapamondul vacanță. Spre exemplu, luna august este foarte plină, deoarece în multe țări este declarată luna concediilor. Mulți ani am ales luna august, din același motiv: copiii. Apoi am început să mutăm vacanțele la început de iunie sau început de septembrie. A fost mult mai bine.

Cu siguranță, mare lucru noi nu putem face deoarece deciziile nu stau în puterea noastră. Putem doar limita cumva la minim-minimorum pierderile vacanțelor 2022. Mai putem pune întrebări, care probabil vor rămâne fără răspuns, și mai putem să ne facem auziți.

La final

vacanțele 2022

În rest, happy holidays & good luck! – ca să zic așa. Și nu uitați: călătoria este singurul lucru care se poate cumpăra și care te face mai bogat!

Voi ați fost în vacanță? Ați avut noroc să nu vi se întâmple nimic din ceea ce se întâmplă pe aeroporturi și în companiile aeriene? Sau aveți alte experiențe? Vrem să ni le împărtășiți!

Până data viitoare, o vară și vacanțe așa cum vi le doriți!

Cu drag, MM

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

Cel mai bun prieten câștigat: Allurene

Aveți un ceas de lux? Vindeți-l la amanet cu banii pe loc

Smartwatch Beyond – inteligență și eleganță

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Rate this post