Bun găsit, prieteni dragi! După participarea la un eveniment obișnuiesc să îmi iau ceva timp până să vin cu impresiile. Rulez în minte filmul evenimentului, decantez lucrurile, le prioritizez și așa mai departe. De data aceasta, nu voi urma același tipar, să-i spunem așa. Mă grăbesc cât pot de tare să vă împărtășesc ce am simțit, ce am reușit să văd la proaspătul eveniment. Casa Azul by Liza Panait este numele colecției tocmai lansate și evenimentul la care am participat.

Cuprins

Casa Azul by Liza Panait – lansare colecție

Casa Azul

De ce am decis să procedez astfel? Deoarece, în primul rând mi-am dorit enorm să particip la acest eveniment. Încă de la invitația adresată personal de creatoarea de modă Liza Panait, inima mi-a rămas cumva atârnată în cuiul emoțiilor. Am simțit-o de multe ori bătând în ritmul fericirii, știut doar de ea, pe măsură ce timpul se scurgea.

347084819 196476892813944 535279295780140629 n Casa Azul by Liza Panait - lansare colecție

Aș mai adăuga și faptul că de la pandemie încoace, lansările colecțiilor creatoarei au fost numai online. Prin urmare, o lansare la care să pot participa offline nu putea fi altfel decât foarte așteptată și benevenită. Iar când este vorba și despre lansarea unei colecții de modă, deja este bucurie maximă.

casa azul

Colecția Casa Azul

În altă ordine de idei, doar inimă de piatră să ai, să nu vibreze la unison cu muzica, culorile, cu arta. Lista motivelor poate continua cu recunoștința pentru a fi acolo, la spectacolul extraordinar pus în, și pe scenă. Pentru măiestria de a transforma în artă de valoare unică, fiecare element al spectacolului de lansare. Fie că este vorba despre creații, despre muzică, concept, materiale sau culori.

Recunoștință pentru energia și sentimentul de bine, de umplut sufletul. Pentru  tot ce am simțit odată cu fiecare pas de dans, cu fiecare sunet sau imagine rulată pe ecran. Cu fiecare creație purtată cu mândrie și drag de frumoasele manechine. Iar pentru că toate astea ”trebuiau să poarte un nume” s-a numit Casa Azul by Liza Panait.

347096352 1608813176249023 8663956937000387177 n Casa Azul by Liza Panait - lansare colecție

Frida Kahlo – inspirație

Casa Azul este casa albastră din Coyoacán- Mexico City în care s-a născut artista Frida Kahlo. Punct de plecare și inspirație, dar și tribut, Casa Azul este colecția care transmite simbolul creativității prin fiecare detaliu. De la albastrul casei și culorile pânzelor Fridei, la puterea ei de a transforma durerea în artă. De la talentul și creativitatea armonizate perfect cu pasiunea Lizei Panait, la universul creat printr-un spectacol desăvârșit. 

Meritul creatorului este de a aduce frumusețe, iubire și dăruire în fiecare piesă creată. De a aduce un strop de bucurie în sufletul iubitorului de frumos. Meritul creatoarei de modă Liza Panait este vizibil, palpabil. Dincolo de inedit și originalitate, creațiile sale, ideile, spectacolul, îți dau sentimentul că faci parte din poveste. De parcă ar fi vorba de un strop de magie. 

347084701 737718058145110 2588641854629776707 n Casa Azul by Liza Panait - lansare colecție

Casa Azul – mai mult decât o colecție tribut

Casa Azul este o colecție splendidă. Ca de altfel toate celelalte colecții ale Lizei Panait, dar aparte. O poveste bazată pe multă emoție și delicatețe, nu în antiteză cu puterea și curajul, ci completându-se perfect. Tocmai de aceea Colecția Casa Azul, cred eu că este mai mult decât un tribut adus Fridei Kahlo. În opinia mea, este o colecție care transmite un cumul de sentimente și energie pozitivă.

Ce exemplu poate fi mai motivant decât tenacitatea cu care a luptat artista Frida Kahlo? A luptat cu boala, cu accidentele, cu infernul, străduindu- se să se comporte ca și când era la fel ca toată lumea.

”Pies ¿para qué os quiero, si tengo alas para volar? – De ce am nevoie de picioare, dacă am aripi să zbor?” -Frida Kahlo.

Casa Azul

Creații, culori, materiale

De aceea mi s-a părut impresionantă ideea cu pașii  de balet, miscările și scena în care se simula durerea. Desfășurată în mod profesionist pe muzică cu efect de ”piele de găină”, și imagini cu marea artistă mexicană rulând pe ecran. 

Pași de dans potriviți cu diafanele voaluri, moliciunea și alintul mătăsii ce ispiteau imaginația. Invitația la rafinament și lux, bun gust și aer regal cu care se poartă taftaua sau catifeaua. Broderiile, picturile realizare manual, elementele colecției couture Casa Azul by Liza Panait desăvârșesc creațiile. O simbioză extraordinară între material, stil, concept, culoare.

347122619 266352309179218 6540059975025167103 n Casa Azul by Liza Panait - lansare colecție

Am văzut modele de rochii în culori care inspiră încredere sau în culorile iubirii. Culori puternice sau delicate, culori vii, culoarea purității sau definiția eleganței, negrul. Mi-au plăcut! Dar, o, Doamne, cât mi-au plăcut și materialele! Și modelele! Cum, sau ce să nu (-mi) placă?

Spectacolul împlinit: iubire & armonie

Spectacolul nu ar fi desăvârșit însă fără muzică și, așa cum îmi place să spun, punerea în scenă a intregului concept. Dar fără armonie, nu ar fi nimic. Nici măcar Dumnezeu nu lucrează fără iubire și armonie. Acestea sunt ingredientele care se găsesc în echipa pe care o face Liza și Viorel Panait. Bineînțeles, li se alătură Maria, Nicoleta, Alexandru și tot restul familiei, mai puțin vizibile.

347087604 3388224394778331 4121934938285403226 n Casa Azul by Liza Panait - lansare colecție

Cunoscând sentimentul sau înțelegându-l, reușești să vezi dincolo de tablou. Doar așa poți înțelege câtă muncă stă în spatele fiecărei creații, a fiecărei defilări pe podium. Ce efort și câtă emoție în sufletul celor implicați. Cât timp se consumă pentru pregătirea fiecărui detaliu, pentru ca tabloul general să arate impecabil. Dar impecabilul despre care vorbesc aici se bazează pe o fundație solidă: familia.

Cum să definesc tot ce am simțit, fiind unul dintre cei 400 de invitați? Vă imaginați că există o definiție? Că există cuvinte perfecte sau măcar care să descrie suficient de bine amalgamul de sentimente? Mi-aș permite să răspund cu un sincer ”nu”. Cu toate acestea, simplitatea este de cele mai multe ori cheia. În cheia aceasta a simplității voi descrie și eu ce am simțit.

347086166 1412904816161570 3473677073477754242 n Casa Azul by Liza Panait - lansare colecție

Casa Azul by Liza Panait – un regal

Fără a fi critic (sau cronicar) specializat pe modă, voi spune că a fost un regal. Asta am simțit, fără exagerare. Un regal de zeci de ținute despre care nu am cum să spun decât că sunt remarcabile. Un regal de manechine: Maria Panait, Nicoleta Luciu, Rona Hartner, Laurette- doar cele pe care le știu eu.

Muzica, potrivită temei și conceptului și invitați pe măsură. Am observat oameni din lumea artistică- Mirabela Dauer, Alexis, televiziune, mass-media etc., profesor Ion Mânzat. Prezentarea de deschidere a lansării Colecției Casa Azul fost făcută de Alice Năstase Buciută.

Până și aceasta fusese cuprinsă de emoții, după cum mărturisea cuiva din fața mea. Totul a decurs însă firesc, fără niciun fel de piedici provocate de emoții. De altfel, așa se petrec lucruriele când există și credință pe lângă har, pasiune, muncă. Când faci totul cu bucurie și dăruire.

346951962 1742357669568359 2366540289572574747 n Casa Azul by Liza Panait - lansare colecție

La mulți ani!

Casa Azul by Liza Panait s-a încheiat în aplauzele participanților cu mireasa acestei colecții. De fapt, cu tributul simbolic oferit Fridei: Nicoleta Luciu – Rona Hartner. Excepțional! A fost evenimentul sufletului care merită toată admirația și felicitările celor care apreciză creativitatea, arta frumosului. Eu mă înclin! 

Ultimul, dar nu și cel din urmă motiv pentru care am ales să public astăzi articolul, aniversarea zilei de nașterea a fashiondesignerului. La mulți ani, doamna Liza! Ani plini cu bucurii și sănătate! Inspirație și multe colecții în continuare!

Până data viitoare, trăiți intens fiecare clipă de frumos!

Cu recunoștință și drag,

MM

P.s  Regret că nu pot pune mai multe foto aici. Dar vă invit să vizionați toată colecția pe pagina de facebook a creatoarei de modă.

Mulțumesc pentru vizită!

Dacă v-a plăcut  ce ați citit, distribuiți și prietenilor. De asemenea, abonați- vă pentru a afla primii noutățile.

S-ar putea să găsiți ceva interesant și aici:

nebuni din iubire

bumbăcel

disini

Rate this post