Salutare, dragilor! Astăzi am o poveste despre încredere, nu doar promovarea afacerilor românești. Sunt o susținătoare înfocată a afacerilor și afaceriștilor noștri. Mici sau mari, le sunt aproape și mă bucur pentru fiecare pas făcut, fiecare succes. Deja ați putut observa cu ochiul liber.

În același timp, îmi place să fiu sinceră, a nu se citi neapărat critică, cu privire la experiențe, calitate, empatie, disponibilitate, etc. Doar așa informațiile pe care le dau pot fi utile, atât producătorului, cât și consumatorului. 

Cuprins

De la îndoială la încredere: Confort Merino

 încredere

Povestea despre care am promis să scriu a pornit în urmă cu aproape 2 ani și sună cam așa. La una dintre edițiile SuperBlog am avut oportunitatea să fac cunoștință cu brandul Confort Merino. Citisem câte ceva despre produse înainte de a participa, nu eram chiar străină. În plus, aveam idee despre lână și lâna merinos și de asemenea, încredere în calitățile sale.

Încă din copilărie am purtat mănuși, șosete, pulovere, bundițe, cojocele și alte obiecte confecționate din lână. Poate unii au tratat drept o poveste, în sensul de fantastic, imaginativ, povestea mea cu Negruța. Ei bine, nu este așa. Este o poveste foarte reală, trăită ”de adevăratelea”.

Bunicii mei, rudele au avut oi iar eu chiar am primit una. Și, chiar am suferit atunci când crescătorii de oi au fost nevoți să distrugă lâna. Cu alte cuvinte, știu bine ce calități are lâna în general, lâna merinos în special.

Am încredere în lână, dar …

Întorcându-mă la poveste, deși știam aceste lucruri, produsele Confort Merino mi se păreau scumpe. Mă gândeam, ca orice om care își câștigă cinstit veniturile, dacă investiția în produsele cu lână pură virgină, chiar merită. Deoarece atunci descopeream procedeele prin care lâna pură virgină este pregătită și folosită de Confort Merino. Așa am aflat că nu știam nici pe departe totul despre proprietățile și calitățile lânii.

Eram absolut încântată de aceste tratamente speciale și de proceduri, altele decât cele chimice. Îmi doream produsele, o Doamne, cât mi le doream! Sunt mare iubitoare de natural și de lână, în căutare de metode și produse care să-mi facă viața mai bună. Așadar, era lesne de înțeles dorința de a avea perne, pilote, protecție saltea, etc. produse de Confort Merno. 

Cu toate astea, nu chiar ca Toma Necredinciosul, dar pe-aproape, aveam îndoieli. Întrebări.  Oare își merită banii? Chiar are lanolina de pe firul de lână, proprietăți care pot îmbunătăți somnul? Chiar mă va ajuta să respir mai bine? Nu se va păstra umezeala provenită din transpirație, respirând aerul umed? Contribuie o pernă sau o pilotă la îmbunătățirea sănătății mele și a celor dragi?

20240221 102105 e1708505808795 De la îndoială la încredere: Confort Merino

Produse scumpe = produse de calitate?!?

Da și nu. Sigur, îmi aminteam de căldura plăpumii bunicii, dar și de greutatea ei. De aici, altă întrebare: Să fie posibil ca aceeași căldură să o primesc de la o pilotă ”ușoară ca un fulg”!?! Apropo de fulg, primisem în dar o pilotă cu puf de gâscă.

Mult lăudată și apreciată, deloc ieftină, eu nu m-am împăcat deloc cu ea. Foșgăia la fiecare mișcare, transpiram și păstra umezeala, de nu mai știam cum să scap de ea. Preferam pilotele mai ieftine și mai puțin lăudate. Altfel spus, nu aveam deloc încredere în astfel de produs. 

Frământându-mă așa între îndoială și încredere, întrebarea era cum să fac să încerc? Să încep cu ceva, de undeva. Fie pernele, fie pilota. Fiindcă, logica e clară: fără a avea produsul, nu aș fi avut cum să mă conving. Cum nimic din ce ni se întâmplă nu este întâmplător, povestea începea să prindă contur.

încredere

 

Experiența contribuie la încredere

Partciparea la SB nu mi-a adus un premiu la probele Confort Merino. Nu a fost să fie.  În schimb, am beneficiat de vouchere. Iar acestea au fost piesa lipsă din puzzle ul poveștii mele. Aveam acum un motiv în plus să mă conving de calitățile produselor. Să-mi întăresc convingerile, să capăt încredere sau nu. Și, bineînțes, am lansat prima mea comandă Confort Merino. Pernă și pilotă pentru Buburuză și pilotă pentru noi.

Un lucru este cert: experiența contribuie la încredere. Cum a fost experiența? Hmm, imaginați-vă că aveți un pled subțire, dar căldura este exact atât cât are nevoie corpul. Vorbim despre o temperatură în cameră de 22-23 grade. Știm, somnul de calitate influențează extraordinar de mult starea de bine a organismului. Mai știm cu toții cum arată ziua noastră după un somn prost.

Ei bine, pilota din lână merinos a acționat ca un calmant luat înainte de a mă băga în pat. Deși nu obișnuiesc (calmante), de multe ori apelam de diverse trucuri pentru a adormi. Dacă cititul avea efect și reușeam să adorm totuși, calitatea somnului era afectată. Pilotele pe care le foloseam mențineau umiditatea afectându-mi respirația. Mai mereu cu nasul înfundat, trezit de câteva ori pe noapte, numai de somn de calitate nu beneficiam.

confort merino wool scaled 1 De la îndoială la încredere: Confort Merino

Somn de calitate, confortabil

Fără nicio exagerare, pilota pe care tocmai ne-o făcuserăm cadou a eliminat aceste inconveniente. Aerul era respirabil, fără umiditate, somnul lin și ușor ca al unui bebeluș. Ce să mai spun de umărul meu care face din când în când pe grozavul!? E suficient să ”lipesc” bine pilota de el și se calmează.

De celaltă parte, bebelușul, adica Buburuza era tare fericită după somnul pe perna de lână. Cu pilota nu prea stătea învelită, dar era acolo, în pat, pe lângă corpul său. O ajuta să respire mai bine iar asta era cel mai important. În concluzie: ne-a cucerit și ne-a convins. Ne-a dat încredere în produs, în calitatea, în proprietățile și beneficiile lor.

Pasul următor, sigur vă imaginați, a fost o nouă comandă. Ne-am gândit să investim, -inteligent- în sănătatea noastră și, am comandat perne. Eu am ales pernă cu nivel de fermitate ridicat iar soțul meu, cu nivel mediu.

202106151600 IMG 5465 FotoGrafie ilLUSio.ro scaled 1 De la îndoială la încredere: Confort Merino

Investiție în sănătate și confort

Dacă vă imaginați cumva că lâna din perne ”fuge” întoate colțurile și se formează cocoloși, alungați-vă acest gând. Straturile de lână sunt suprapuse, astfel încât pernele cu lână pură virgină rămân la fel. Asta pe lângă celelalte beneficii.

Ah, și așa o mare plăcere este să deschizi coletele primite de la Confort Merino! Ambalate în sacoșă de pânză, cu săculeț de lavandă, etichete și tot ce trebuie. După ce m-am convins că investiția merită toți banii, nu pot să nu o spun și pe asta. Eram și mai mândră că oamenii care au pornit această afacere sunt moldoveni.

Că sunt contemporană cu astfel de oameni, care au dezvoltat un business cu produse necesare calității vieții semenilor lor. Mai era cazul să mă întreb de încredere? Cu siguranță, nu. Am căpătat atâta încredere încât am continuat să comand. De această dată, le-am dăruit copiilor perne și pilotă.

încredere

Sunt prea sărac să îmi permit lucruri ieftine

Până să le fac cadou, nu spuneau nu produselor, dar nici nu comandau. Era clar că nu aveau atâta încredere încât să dea banii pe ele. Folosindu-le, s-au convins pe propria piele iar mai apoi și-au comandat singuri alte produse.

La un moment dat, cineva mi-a spus legat de pledoaria mea pentru produse, ”Obrazul subțire, cu cheltuială se ține”. Replica mea a fost în aceeași notă: ”Sunt prea sărac să îmi permit lucruri ieftine (proaste)”. Am învățat de multă vreme acest lucru care este valabil și acum. Dar haideți să vă mai dau un exemplu despre cum am acumulat încredere în produsele Confort Merino.

Era început de Decembrie iar temperaturile destul de scăzute 6-7 grade în zona noastră. Întorcându-ne din vacanță, de la 27 grade, am uitat să pornim centrala cu o zi- două înainte. Am pornit-o în aceași zi- a revenirii acasă-, undeva pe la prînz.

20240221 110829 e1708506725616 De la îndoială la încredere: Confort Merino

Încă un pas spre încredere

Evident, pereții erau reci, în casă 16-17 grade după cele 12 ore de la pornirea centralei. Friguroasă cum sunt, eram convinsă că în noaptea aia voi îngheța. Sub cuvânt de onoare, nu s-a întâmplat, ba a fost perfect. Pilota (trasă și pe cap :)) și perna mea de la Confort Merino au fost la înălțime.

Am dormit bine, confortabil, nu am simțit frigul în cele câteva ore din noaptea aceea. Mai frig a fost când am coborât din pat. :-P   Ușoară, călduroasă, fără a păstra umezeala, pilota, dar și pernele chiar sunt o investiție bună. Și nu întâmplător folosesc cuvântul ”investiție”. Vă mai destănui ceva.

Zilele trecute am ascultat un profesor doctor în economie, care ne recomanda cum să economisim. Desigur, se referea la economisire în contextul crizelor (de tot felul). Recomandarea profesorului respectiv, mea culpa, nu i-am reținut numele, era ca în astfel de perioade cele mai bune investiții sunt în confortul nostru. În noi, în sănătatea și bunăstarea noastră.

încredere

Investește inteligent

Acum este momentul să investim inteligent. Să băgăm banii în lucruri care pot ridica nivelul calității vieții. Ceea ce m-a convins și mai mult să fac următoarea investiție, în protecție saltea, pilotă de vară etc. Și, știți ce mi-am mai propus? Să-i dăruiesc și mamei o pilotă. Cu siguranță va fi un cadou binevenit.

Desigur, am ajuns aici, numai pentru că acum, cota de încredere în produse este deja la un alt nivel.

Hei, dragilor am ajuns la finalul poveștii despre încredere și loialitate. Vreau să fac însă o precizare, să fie foarte limpede. Tot ce am scris este doar din convingere. Am vrut să scriu de multe ori un articol pe această temă, dar nu am reușit până acum. Probabil, este aceeași logică în care cred: totul se întâmplă atunci când trebuie să se întâmple.

Prin urmare, nu este vorba despre un articol sponsorizat. Mi se pare normal să susțin afacerile românești, să vorbesc despre experiențe reale, sincere. Mai ales atunci când ai încredere în produse, servicii. Pentru cei care mă citesc, nu este o noutate. Pentru cei mai noi, recomand lectura articolelor mai vechi pentru convingere. Pentru toți, am o întrebare: aveți produse din lână merinos Confort Merino? Aștept opiniile voastre!

Până data viitoare, nu uitați: investiți inteligent!

Cu sinceritate și drag,

MM

Mulțumesc pentru vizită! 
Dacă informațiile din articol ți-au plăcut, vino din nou pe acest blog și oferă-i editorului o cafea .
Găsești ceva interesant/util și aici:
Rate this post