Bun găsit, dragii mei! Indiferent de vreme și vremuri, știm bine, viața își vede de-ale ei. Cu alte cuvinte, ne vedem de perioada aceasta atât de intensă sau, cea mai intensă din an. Cum ați văzut (citit), am dat start rețetelor pentru preparatele sărbătorilor de iarnă. Continuu cam în aceeași notă, adică povestindu-vă despre evenimentul Food Content Creators Conference 2024, ediție de iarnă.
Cuprins
Food Content Creators Conference ediția de iarnă 2024
Un eveniment mult așteptat și îndrăgit de content creators, ce a împlinit deja 10 ediții. Cu siguranță de mine! Pentru că, dincolo de bucuria reîntâlnirii cu prietenii, sunt invitații, activările, noutățile. Atmosfera, demo-urile și desigur, răsfățul culinar. Cu ce ne-am delectat, care a fost programul, ce invitați ne-au pregătit organizatorii, aflați imediat.
Zic să încep cu programul Food Content Creators Conferece. Și cum ziua bună începe cu o cafea și gustări bune, mi-am urmat instinctul. Imediat ce am ajuns în locație, consacrata deja J.W. Marriot, mi-am salutat prietenii și am savurat cafeaua alături de ei. Am făcut un tur al sponsorilor prezenți la eveniment și mi-am ocupat locul în sală.
Conferința a fost deschisă cu panelul Feed the Feed: Unlocking the Secret to Standout Content. Invitați au fost: Valeria Turcan – content creator, Valerie‘s Food; Andreea Dutia- content creator; Greta Apostol- content creator, Demâncare; Georgiana Murasan- content creator, Baking Adventure. Moderatorul care i-a descusut și provocat cum a știut mai bine a fost Elena Bululete- managing parter, Conan PR.
Content Creators pasionați de ”știința gătitului”
La conferința dedicată cotent creators pasionați de știința gătitului, demo urile sunt tare tentante și interesante. Nici de această dată nu a fost altfel și, în prima pauză (de cafea și gustări) am asistat la momentul Demo by Kenwwood. Chefii sunt mereu așteptați cu drag și interes să ne surprindă cu demonstrații grozave.
Astfel, Chef Roxana Blenche și Chef Alex Cîrțu ne-au arătat de ce este în stare robotul de bucătărie Kenwwood GO. Împreună au făcut mai mult decât spectacol culinar și rezultat cu gust de excepție. M-au convins că pentru următorii cozonaci și alte dulciuri de sărbători un robot Kenwood este cel mai bun ajutor.
Roxana mi-a dat recomandări și ponturi, mi-a răspuns la întrebările pe care le aveam. Cu alte cuvinte, mi-am făcut temele, am studiat piața și am și trecut la fapte. Am ales ce mi se potrivea și am comandat un robot din gama Kenwood KMix. Abia aștept să-l văd de ce este în stare! Desigur, vă voi povesti pe îndelete, dar mai târziu așa, după sărbători.
Delicii, activări, invitați și demonstrații
Revenind la conferința noastră, Food Content Creators. Tocmai când mă pregăteam pentru sesiunea a doua, mi-a ieșit în cale Siviero Maria. Și, nici una, nici două, contrar miturilor și chiar obiceiurilor, mi-am luat o înghețată. Ce să vezi, nu doar că a fost un deliciu, ca de obicei, dar nici rău nu mi-a făcut! Dacă mai și câștigam premiul în înghețată era și mai tare, dar nu a fost să fie. Poate data viitoare. :)
Pentru ca intensitatea să mai crească puțin, dacă e să ne gândim la gust, a venit Chef Cătălin Scărlătescu și Ion Moș. Turn Up the Heat: Transforming Your Online Culinary Game. Introducerea unui concept savuros prezentat de cei doi invitați. Despre ce este vorba: Condimente pline de savoare, mixuri de ingrediente recomandate de chefi. Aici am avut o dublă bucurie, deoarece știu compania Ion Moș de mulți ani.
Mi-a plăcut prezentarea, dar mai ales ce ne-a spus cheful: ”Spunem adesea că gătitul este artă. Greșit. Nu este artă, este știință. Iar dovada stă în condimentele create de Ion Moș.” Ne-a mai recomandat Chef Scărlătescu să încercăm neapărat condimentele pentru cartofi prăjiți. Pentru că le-am și primit în dar, pe lângă altele la fel de interesante și savuroase, le voi încerca neapărat.
Content Creators de succes
Momentul s-a consumat destul de repede, dar a fost urmat de altele cel puțin la fel de atractive. Un invitat special și apreciat a fost Mihaela Sava, content creator alias Prăjiturela. Sigur o știți și voi, poate ați urmărit-o și pe Paprika sau doar pe Instagram, pe Facebook, blog, etc.
O prezență tare plăcută si așa, smart, deschisă aș numi-o eu. Mereu are ceva de spus și pentru că mie îmi este dragă, mi-a făcut mare plăcere să o revăd. Desigur, rolul moderatorului nu trebuie minimizat. Mia Munteanu – founder, Fennec Creative Studio a fost cea care a pus întrebările Prăjiturelei și surorilor Amelia Ciurica și Maria Lupu- Cosânzenele Gătesc.
De la atâta informație, conversații sau pur și simplu de la felurile apetisante, ni se făcuse o foame!!! Prin urmare, pauza de masă ne-a ținut cumva și, în pauză de discuții. Cu greu, recunosc. Apoi am prins curaj și alături de Oana am intrat în joc: Show-ul de Bucătărie de la 360º la standul Ion Moș – Cuisine Expert.
Informații, schimb de idei și alte activități
Mi-am făcut și propria rețetă cu produse Cocorico și ingredientele puse la dispoziție. Ah, și nu în ultimul rând, încă o dovadă de curaj. Am învârtit Roata Norocului la Cocktail Festiv by Kitchenshop. Fără cocktail de această dată, deși era și nonalcoolic. Ce a fost drăguț, toată lumea câștiga ceva.
Și, am ajuns la ultimul modul al conferinței Food Content Creators. The Business of Flavor: Lesson on Crafting Cullinary Game. Invitați: Melinda Teohari – Owner, Dumicat; Cristina Mazilu- Owner, Arzu; Radu Dumitrescu- Owner, Voila Bistro; Radu Darie – Owner, Atelierul de Tarte & Fomizza. Moderator, Ruxandra Gavrilescu autoarea cărții ”Imperfect.
Cum îmbunătățești relația cu mâncarea și risipa.” Cum bănuiți, discuția a fost interesantă iar întrebările exact cele pe care le așteptam. Și cum niciodată nu știm totul sau, cât trăiești înveți, am mai adăugat ceva informație. Atmosfera de după a fost încălzită de un vin bun, care întotdeauna este o bună companie.
Food Content Creators Awards 2024
Se spune că vinul dezleagă limba (și leagă picioarele :)). Eu spun că dă frâu liber conversației ori, ”In vino veritas”, mai ales când ai companie plăcută. În orice caz, v-aș mai plimba eu printre proverbe și citate celebre despre vin. Totuși, trebuie să vă spun că vinul a fost servit și prezentat la Networking Cocktail de Beciul Domnesc. Marele final însă a fost al celor mai buni nominalizați, votați și premiați. Food Content Creators Awards 2024.
Content creators merituoși care au contribuit și îmbunătățit mediul online. Oameni pasionați și dedicați artei (sau științei) culinare. Au fost 13 categorii și premiați bine cântăriți și analizați, era să spun ”frământați” de cei peste 100 specialiști. În caz că vă întrebați dacă am avut (votat) preferați, răspunsul este clar.
Desigur, s-au aflat printre premianți. Și am fost tare bucuroasă pentru ei! Cum altfel? Doar sunt printre cei mai cei content creators! În plus, mi se pare firesc să apreciezi și să te bucuri pentru altul. Mai ales când știu câtă muncă, pasiune, timp, etc. se consumă.
Fiecare poveste are însă și un final. A mea, cea pe care am scris-o despre evenimentul Food Content Creators, este gata. Mulțumesc pentru răbdare și ascultare (citire)! Vă aștept în continuare cu povești și experiențe interesante!
Până data viitoare, rămâneți conectați la bucurie!
Cu drag,
MM.
Ce fain! Ii stiu si eu pe unii dintre ei: Roxana, Scarlatescu si Prajiturela. Iar cei de la Beciul Domnesc tocmai mi-au dat un premiu tare fain la Superblog. :)