Astăzi aș dori dă vă port printr-o călătorie   a realităților în care trăim.

Cât contează pentru voi un sfat, o idee dată de cineva?

Citim de multe ori, sau cel putin ne sar în ochi tot felul de titluri, fragmente care ne învață  numeroase trucuri: cum să fii fericit, să atragi binele/banii, bunăstarea, cum să te porți, unde să mergi, ce să mănânci etc.
Un fel de ”știați că” la care se adaugă trebuie! Cum procedezi? Cum reușești să ai grijă de tine ca om, suflet, trup? Urmezi  sfaturile date  pe site-uri, bloguri și alte  astfel de surse, sau îți faci un program al tău, bazat pe propriile idei, cunoștințe și principii?

Cum procedezi de exemplu în situația în care ai vrea să faci ceva pentru întreținerea tenului și nu-ți permite bugetul pentru o ședință la salon? Dar atunci când ai vrea să faci ceva pentru garderoba ta? Sau ceva pentru sufletul tău, pentru a te simți bine, a călători spre exemplu?

În principu totul este legat de bani. Deși banii nu aduc fericirea, o întrețin al naibii de bine! 😊
Și totuși, trebuie să faci ceva, nu-i așa, că doar nu te poți abandona, nu te poți comporta ca și cum nu ai mai fi tu!
Să nu-mi spui că făcând economii sau renunțând la ceva, nu știu ce!
Mie îmi place să spun, din convingere desigur, că omul este foarte inventiv, iar românii, sunt chiar în  top.

Dacă nu ești chiar atât de inventiv încât să ai soluții proprii pentru toate situațiile în care te afli, sau dacă ești pur și simplu blocat (oameni suntem!), eu zic sa fim deschiși și să vedem/citim cum reușesc alții.

După ce îți alegi modelul care pare cel mai apropiat de situația ta, îl citești, ”pritrocești” bine-bine apoi îl lași puțin în așteptare.
Cauți apoi cu sârg în ”arhiva” ta, apelezi la tot ce ai acumulat, experiență și cunoștințe iar pentru siguranță, le pui pe hârtie (vorba vine, agenda de orice fel este ea). Adaugi apoi ceea ce ai lăsat în așteptare și adaptezi propriei situații.

Si… hocus-pocus … ciribim-ciribaduuum…

Hai să vedem ce a ieșit!

Să presupunem că simți nevoia unei ședințe de cosmetică. Ce bine ți-ar prinde un răsfăț!
Din lipsa  de bani (eu ii spun “timp” și sugerez număratul banilor 😊), sau poate fi chiar timp , distanță, etc., nu poți ajunge la salon, cu toată drăgălășenia și disponibilitatea arătate de cosmeticiana.
Ce e de facut?
Eu recurg la metoda do it yourself : mă așez în locul cel mai confortabil din casă pentru mine, îmi pun muzica preferată,  aprind lumânări (aroma-terapie, hi-hi) mai pun niște flori proaspete și decorul este gata!
Încep cu un  un peeling – ca la carte – din zaț de cafea, miere /și bicarbonat sau la alegerea fiecăruia, alte variante și ingrediente.
Trec apoi la aplicat de măști din legume- fructe proaspete, sau ce știu că se potrivește tenului meu.
Normal că fac și masajul, cum să trec peste?!? (hi-hi), doar am citit, m-am documentat și învățat.
Trec la aplicarea unei creme, pe care (tot) eu am făcut-o. Rețeta doar pentru cei interesați.
În mare, cam asta ar fi, finalul este cel scontat, iar problema rezolvată!
Am îmbinat așadar ce (secrete 😉 ) știam, cu ce am  citit la cei avizați în materie (farmaciști, medici, cosmeticieni).

Da, aveți dreptate, sunt multe alte “chestii” la salon care pot ajuta,  pot aduce un plus, dar vorbim despre niște situații de fapt, care apar volens-nolens și din care trebuie să ieșim, right?

Iar dacă suntem corecți cu noi găsim plusuri și aici- vezi confortul și atmosfera dar și natura bio, eco a produselor folosite.

 

Să trecem la ceva de îmbrăcat?
Oh da, shoppingul…!!! Există chiar susținători ai terapiilor prin shopping. Și nici nu-i contrazic!
Ok și mie îmi place, mă face să mă simt bine, minunat, dar revenim la situații.
Așa că trecem la treabă.  De ce să nu  poți lucra singură ceva, în funcție de timp, de aptitudini, de imaginație, de stilul tău,  ș.a.?
Pentru că mie îmi plac lucrurile croșetate, dantela,  trec repede la croșetă, caut ceva material, aleg un model și trec la lucru (exercițiul pentru creier – ha-ha).
După ce termin de croșetat dantela sau piesa asupra căreia m-am hotărât,  trec la îmbinat, combinat, până iese ceva frumos, nou, confortabil, chic, plăcut.
Dacă nu e croșetată, merg și cele gata făcute, poți face câte combinații îți trec prin minte, evident cu gust și puțină știință în îmbinarea culorilor, materialelor.
Mă bazez însă pe creativitatea voastră,  sunt convinsă ca nu duceți lipsă.

Am povestit aici cum am dăruit majoritatea lucrurilor făcute, așa  că, ce a rămas  am inclus în propria-mi garderobă.
Fac o paranteză să vă spun ca week endul trecut am mers într-o vizită, așa pe nepregătite. Mi-am pus o piesă dintre cele marca ”by mm” care a lăsat “audiența” paf !  Nu, nu asta îmi propusesem, dar dacă așa a venit,  I accept 😆!

Am scris însă la început că trebuie cumva să găsim soluția magică rezultată  din ideile noastre, din experiență, dar la care să adăugăm ceea ce citim/ învățăm din experiența altora.
Ei bine este o știință și aici!
Este foarte important să fii deschis, să-ți accepți limitele și capacitatea, să accepți că poți învăța și acumula mereu. Să știi să te adaptezi. Cât de important ești pentru tine în primul rând.

Trăim între oameni, nu singuri, nu se naște nimeni învățat, nu există perfecțiune. Viața este un cumul de experiențe și învățături.
Tot  la fel de important este să știi să alegi din multitudinea de posibilități exact ceea ce ți se potrivește.
Oamenii se aleg unii pe alții chiar dacă nu se cunosc fizic, în era aceasta, prin ceea ce transmit în scrierile lor  prin ceea ce te face pe tine, cel care citești să înțelegi, să simți că sunt pe aceeași lungime de undă cu tine.
Pentru mine, cel mai bun exemplu a fost cel pe care l-am spus aici.
Eu am înțeles că “nu contează câți bani ai, ce sau cine ești, ce vârstă ai sau cât de slab/gras ești”.
Contează să ai identitatea ta, personalitatea ta, să fii open mind, să ai vise, să fii unic!
Călătoria în realitățile nostre de zi cu zi se încheie aici, fără pretenția de a fi epuizat subiectul!

Be smart, live every moment, laugh every day, love beyond words!

 

By  MM

Felicitări pentru că ai citit articolul.
Dacă ți-a plăcut distribuie-l să afle şi prietenii tăi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0