Tenerife - foto arhivă personală

5, 6, 7 …motive pentru o vacanță

5, 6, 7… motive pentru (măcar) o vacanță (a se citi m-aș muta) în Tenerife. Dragi prieteni, mai întâi vreau să explic de ce 5, 6, 7…  Simplu: pentru că nu mă pot hotărâ câte motive îți  voi prezenta, dacă spun 5 și găsesc 6, dacă spun 7 și mă chinui și nu -l găsesc pe -al 7-lea…!?!
In realitate am găsit 6 principale, dar nu e nimic  batut in cuie pana la sfârșitul articolului.
Menționez ca  acestea sunt doar din punctul meu de vedere.
Să pornim deci:

Tenerife - foto arhivă personală

1. Clima perfectă.

The most & very important – mai ales pentru mine. Este una din cele mai bune din lume, o primăvară veșnică, cu greu se înregistrează temperaturi sub 18 grade în Tenerife.
De asemeni, datorită poziționării sale, insula se afla la confluența mai multor tipuri de curenți, ceea ce duce la un climat confortabil. So, cine nu ar vrea sa scape de gerurile și albul nesfârșit al zăpezilor ce țin mai mult de… o săptămână?!? Cine nu vrea plaja si baie in Ocean intr-o luna de iarna?

Tenerif- foto arhivă personală

2. Infrastructura

– foarte bună, cu facilități pe care nu te-ai gândi că le poate oferi. Cele 2 aeroporturi –  Tenerife Norte și Tenerife  Sur – deservesc un trafic de milioane de turiști anual;
– Principalul port –Santa Cruz -distribuie mărfuri pe întreaga insulă, prin urmare găsești tot ce ți-ar putea trece prin minte.
– Rețeaua de bus-uri bine pusă la punct, cu un orar respectat care are mașini cu aer condiționat, curate și care fac ca deplasările pe insulă să se desfășoare în condiții foarte bune. Lipsesc gropile cu desăvârșire, dar cred  ca acesta nu va fi un motiv să te plângi😊

 

 

3. Plajele

Tenerife oferă o mare varietate a plajelor: de la nisipul negru vulcanic și fin, până la cel auriu saharian.
Indiferent in ce parte a insulei te-ai afla, gasesti o plaja in apropiere care îți ofera toate facilitățile.
Câteva din acestea  le-am amintit aici.

 

4. Mediul (natural)

– Tenerife îți oferă drag prieten /cititor  niște peisaje care îți dau un sentiment de liniște, pace asemănătoare unei meditații profunde!
Începând de la plajele despre care vorbeam mai sus, continuând cu Teide-vulcanul cu înălțimea cea mai mare din Spania și formele spectaculoase desprinse din el, drumețiile pe muntele Teide sunt de neuitat.
Nu în ultimul rând, ești întâmpinat de  peisajele din Nordul insulei, pline de verdeață dar nu pot trece peste așezarea parca  nefirească a satului Masca.

 

5. Preparatele locale

 

– delicioase, savuroase, hmmm😋 amintesc doar cateva:
-Papas arrugadas– niște cartofi mici, dulci, fierți în coajă –  nelipsiți din meniurile lor.
Baifacarne de ied marinată într-un amestec elaborat de mirodenii ce pun la încercare imaginația bucătarilor și papilele gustative ale noastre, consumatorii
Mojososul picant în diferite culori – verde, rosu, portocaliu -cel mai renumit, tipic/specific în insulele Canare, pe care îl servesc la pește, fripturi, etc. Nu pleca fară un moho de pe insulă.
Ropa vieja -în traducere haina veche- o tocăniță din carne de vită, porc, pui, cu cartofi, fasole.
Sancho Canariosupă din carne de pui, porc, cartofi, varză , morcovi, năut, fidea.

Pe lângă aceste preparate din bucătăria locală,  Tenerife oferă preparate din pește (cauta restaurantele mici, locale din porturi si nu numai) dar și preparate din bucătăriile internaționale.
Nu cred că există ceva la care te-ai putea gândi și nu se poate găsi.
La capitolul băuturi de menționat berea lor Dorada si San Miguel, vinurile lor, dar și sangria, sau barraquito– cafeaua în 4 culori specific canariană.

Baraquito- foto arhivă personală

6. Prețuri/cumpărături .

Fiind o insulă fără tva,  aceasta oferă mai ales în perioadele de reduceri, produse de branduri renumite la preturi suuuper bune.
Toate  produsele sunt la niste preturi foarte bune, in supermercado, piețe magazine.
Tips: nu pleca cu bagaje, ia doar strictul necesar, pentru veți face cumpărături cu siguranță.

7. Sportul și distracția 

 Insula are multe de oferit. Sunt lucruri de văzut, sunt lucruri de făcut: de la scufundări la surfing, de la plimbări/excursii în parcuri de distracții sau obiective turistice la plaja și relaxare…!

8. Flori & fructe

– Heeeei! Despre asta as putea vorbi mult, la nesfârșit, dar nu vă fie teamă, nu o voi face (acum😂). Doar că nu pot sări peste subiect, le iubesc, îmi plac, le ador, mai spun doar că sunt atâtea specii de flori că îmi vine să mi le iau pe toate acasă😕, vă spun un secret, unele le-am luat hi, hi.
Fructele de asemeni, sunt la îndemână, te  îndemn să profiți din plin, desigur, asta dacă iți plac fructele.
Tips – nu rata bananele din culturile lor.

Tenerife - foto arhiva personală

 

Ce să (mai) faci

Sunt unii care susțin că în câteva ore poți vedea insula de la un capăt la altul și că nu ai ce face cada stai mai mult de câteva zile, cu atât mai puțin, să revii pe insulă!
Este părerea lor, o respect, dar nu o împărtășesc. Imaginează-ți tu drag prieten, ca iți trebuie o zi numai să mergi într-unul din parcuri – Jungle Park, Siam Park, Aqualand sau Loro Parque.
Ți-ar mai trebui una să faci o plimbare la Icod de los Vinos– cel mai vechi oraș de pe insulă, sau în Santa Cruz -capitala.

 

Ar mai fi de văzut Masca, Los Gigantes, Teide sau Las Galletas.
Ei, ce spui? Cum stai cu plictiseala? Am presupus că alegi doar câte unul din exemplele date, hai sa-ți mai spun: o plimbare pe Ocean în care sa admiri balenele Orca și delfinii în larg, o scufundare cu submarinul, dacă nu ești scufundător.
Stai, nu am terminat! Mergi și în Restortul Del Duque pentru o experiență nemaipomenita, dar și Orotava, sau San Eugenio.

 

Tenerife - foto arhivă personală

Alte atracții, distracții

Vrei sa mergi măcar pe 2-3 plaje, nu-i asa? Sunt doar o altă parte din ceea ce poți vedea și face în Tenerife.
Și, nici nu am povestit despre fiecare în parte, pe larg, din doua motive:
primo- pentru că trebuie sa vezi tu toate acestea sau măcar o parte din ele;
secundo- nu acesta era subiectul .😊
Tenerife merita văzută măcar odată în viață!Trust-me, believe-me, is an amazing experience!

 Finally… there are 8 !?! 😀

 

 

Felicitari pentru ca ai citit articolul!
Dacă ți-a plăcut, distribuie-l să afle și prietenii tai.

 

 UniquebyMM