• Case frumoase, oameni fericiti, un slogan?

   

  Foto din arhiva personala

   

  Case frumoase, oameni fericiţi!

  Crezi că este un slogan? Ei bine, pentru cine are dorinţa de a avea o casă “pe pământ” cu grădină, curte, piscină şi altele, am să spun cu toată convingerea că o casă făcută după identitatea ta, care îţi poartă amprenta, contribuie la fericirea ta, a familiei şi nu, nu este doar un slogan.

  Foto din arhiva personala

  Suntem unici, prin urmare este firesc să imprimăm locului în care stăm personalitatea noastră. Pentru asta, este important să apelăm la specialişti care să ne înţeleagă dorinţele, să ne descopere personalitatea şi nevoile. Cei de la AIA Proiect îndeplinesc toate aceste criterii. Am să împărtăşesc cu voi dragi prieteni, câteva lucruri din experienţa proprie a construirii şi amenajării casei noastre. Povestea visului devenit realitate. Povesta casei noastre.

  La momentul achiziţionării terenului, totul părea un vis realizabil într-un timp îndepărtat. Chiar foarte îndepărtat. Dorinţa de a face şi nu a aştepta însă se amplifica cu fiecare vizită făcută proprietăţii 😊.


  Foto din arhiva personala- casuta in copac- (la un moment dat)

  Aşa am trecut la următorul pas, proiectul cu tot ce implică el: studii, detalii, avize, întâlniri, expuneri, etc. De ce este important să găseşti echipa profi, specialişti în proiect de casă?1 – nu ne pricepem la toate, 2 – pentru că te face să înţelegi care este rolul tău şi de ce trebuie să primeze personalitatea, dorinţa şi nevoile tale şi nu ale altora. Buuun. Visul nostru consta într-un proiect foarte ambiţios, ceea ce solicita şi avea să pună la grea încercare experienţa şi profesionalismul arhitectului. Pe lângă designul/ forma deosebită a casei, ne doream o curte cu spaţiu verde (gazon) plus pomi, flori în partea din faţă şi o piscină, foişor, loc pentru grătar şi un leagăn în spate. Totul în 560 metri pătraţi.


  Foto din arhiva personala

  Ce crezi, am reuşit?
  Cum bănuieşti probabil, fără ajutorul celor de la AIA Proiect, am reuşit dar cu mare greutate. Mai exact, în aproximativ 5 ani. Întrebi de ce? Pentru că nu am avut suportul unor specialişti dintr-o singură echipă ca a celor de la AIA Proiect.


  Foto din arhiva personala

  În loc să alergi de la specialistul în proiecte case/arhitectură la evaluator ANEVAR, la cei cu avize/autorizaţii – pompieri, ISU, canalizare, apă, gaze, design interior, cadastru, intabulare, certificat energetic, plan urbanistic, etc.
  aşa cum am fost nevoiţi să facem noi pierzând timp, tocând nervi şi bani, îi contactezi simplu pe cei de la AIA Proiect şi rezolvă ei toate aceste probleme.


  Foto din arhiva personala (mini-gradina,  acum, toamna)  Când îţi doreşti însă cu adevărat ceva, lupţi cu toate resursele pentru a-ţi realiza visul.
  La fel am procedat şi noi până ne-am văzut visul împlinit. Avem o căsuţ
  ă frumoasă, respectând în mare parte dorinţele, proiectele iniţiale.
  Cu o curte amenajată de noi, cu un interior cald şi prietenos pe care l-am imaginat şi schiţat în mare parte şi căruia designer-ul i-a dat tuşa finală, o piscină care ne face vara mai frumoasă/uşoară, grătar şi foişor.

  Foto din arhiva personala

   


  Din cauza lăţimii neprietenoase, chiar zgârcită aş putea spune, am conceput un subsol pe toată suprafaţa casei.
  Aici am amenajat camera pentru centrală, aparat de dedurizare a apei, maşină de spălat, camera pentru cramă/cămară, un spaţiu pentru o (eventuală) sală de sport şi garaj.

  Parterul l-am dorit cu dormitor matrimonial, baie, bucătărie deschisă delimitată de un perete – bar cu înălţimea pe jumătate sub o formă interesantă – zic eu 😜- loc de luat masa şi living.


  Foto din arhiva personala

  Etajul este format din două dormitoare, baie cu duş, dressing, spaţiu amenajat pentru birou şi living.
  Sigur că lipsa de experienţă şi a specialiştilor a făcut ca multe lucruri să fie schimbate, adaptate – readaptate sau completate pe parcurs.
  Iubim mult florile, de aceea avem amenajate locuri cu flori în straturi, alei sau ghivece, jardiniere. Am amenajat astfel în exterior şi în interior locuri şi spaţii cu flori.
  În partea din spate, am gândit un decor adecvat pentru piscină, care nu are nevoie de frunze aduse de vânt: muşcate curgătoare în culori vii prinse pe gardul alb, dând un aspect foarte plăcut şi scoţând în evidenţă albastrul piscinei.

  Foto din arhiva personala

  Cactuşii sunt şi ei prezenţi întregind tabloul 😊 ! Fără frunze! Am zis 😊 !
  Lângă foişor avem un loc cu hortensii iar în apropierea grătarului ceva vesel şi durabil din primăvară până toamna târziu, cu specii din familia begoniilor în mai multe culori vesele.


  Foto din arhiva personala

  În faţa casei avem o alee cu trandafiri, boungavillea, magnolia şi iasomie, crizanteme, dar şi câţiva pomi fructiferi.

  Foto din arhiva personala

  Pe cealaltă parte, am folosit spaţiul de lângă gard pentru o mini-grădină în care cultivăm pentru noi roşii, ardei, pătrunjel etc. Doar pentru necesarul nostru.
  A rămas sera/minisera ca obiectiv nerealizat. Încă! ☺.
  În rest, ne simţim grozav în căsuţa noastră! La fel şi cei care ne calcă pragul. Valoarea ei se măsoară în liniştea sufletească pe care o simţim, independenţa, căldura, confortul şi starea de bine pe care ni le oferă. Este aşa cum ne-am dorit-o! Fericirea aceea din lucruri mici, dar importante.

  Foto din arhiva personala  Asta am căutat! Are un design plăcut, interesant dar mai ales personalizat, are spaţiul suficient şi necesar pentru noi, are culoare, natură şi confort. Ne reprezintă şi este rodul muncii noastre încununate într-un vis devenit realitate. Ador să ne luăm mic-dejunul şi să savurăm cafeaua la foişor sau să lucrez admirând natura, piscina şi florile care completează decorul. Hei, dar sper că nu v-am pierdut! Vă încurajez prin această poveste din propria experienţă să apelaţi cu încredere la AIA proiect şi să faceţi din locul ales pentru căminul vostru, locul cel mai prietenos, locul cel mai valoros, cald, primitor. Cum noi oamenii nu ne limităm la un singur vis, nici eu nu fac excepţie. Următorul mare vis al meu este să am (încă) o căsuţă într-un loc grozav, un loc în care mă simt minunat, un loc cu primăvară eternă!


  Foto din arhiva proprie


  Cât pe ce să spun un loc “de suflet”, dar prea are toată lumea ceva de suflet 😊.

  Foto din arhiva proprie

  Dacă AIA Proiect ar avea ”arie de acoperire” în acel loc/ţară, nu aş mai sta pe gânduri şi aş încheia un parteneriat imediat cu ei pentru a face ca visul să devină realitate. Pentru că dragii mei, parol, visele se pot împlini. Iar visul de a avea o casă în care să te simţi tu bine, să -ţi poarte amprenta/semnătura şi dorinţa ta, în care să te regăseşti şi defineşti, este cel mai frumos vis! Fă-l să devină realitate şi cu ajutorul AIA Proiect.


  Distribuie dacă ţi-a plăcut articolul.

  Articol scris pentru Superblog 2017

  Felicitări pentru că ai citit articolul.
  Dacă consideri că articolul a fost util, distribuie-l să afle şi prietenii tăi.

  Categories: Casă

  Etichete: , , , , ,

  Lasă un răspuns