foto Ingriko.ro

Foto Ingriko.ro

 

Decembre… ”Și vino și tu mai aproape”

Iată-ne ajunși în Decembrie! 
Cu agitația lui, cu bilanțul anului ce se termină, cu goana după cadouri, cu vise și proiecte, amalgam de sentimente, cu
primul Moș, Moș Nicolae trecut deja…!

Privesc pe  geam preț de câteva secunde și, în cenușiul umed, văd în vârful copacului de peste gard, o gutuie galbenă aurie, sfidând parcă vremea, printre cele câteva frunze ruginii rămase să-i țină companie, amintindu-mi de ”Galbenă gutuie, Dulce, amăruie …”

Dar, este decembrie, se simte în aer, vin sărbătorile, vin sărbătorile, vin …!SmartProtection


A venit moșul și la mine, doar am fost cuminte. Am scris, am învățat (încă) lecții de viață, am fost curajoasă, m-am înscris în competiții, uneori am mai și câștigat câte o acadea 😂, mi-am planificat fiecare zi, am luptat, mi-am făcut prieteni, am primit atenția, iubirea, prețuirea oamenilor dragi mie, făcându-mă fericită și încrezătoare.

Answear
Answear


Și apoi, cel mai mare cadou, voi merge la munteee! Yeeees! Abia aștept să vă povestesc ”pe bune” despre Hotel Royal Poiana Brașov și mai ales despre întâlnirea cu noii prieteni pe care i-am ”întâlnit” la SuperBlog, emoțiile, impresiile.

Ingriko
Ingriko


Îmi vin în minte colinde și mă trezesc fredonând 
”Te uită cum ninge decembre…
Spre geamuri, iubito, privește-
Mai spune s-aducă jăratec
Și focul s-aud cum trosnește…”

 

CadouriDiversity
Cadouridiversity

 

 

Cadouri

Nu, la noi încă nu ninge, dar asta nu mă împiedică să – mi fac planuri, să mă las copleșită de emoții, să ascult muzică (colinde), îmi plac colindele, să le ascult să le trăiesc, să le cânt, să mă duc cu gândul la copilărie, la ”moșii” mei, să-mi fie dor, sau să simt deja miros de cozonac, scorțișoară, potocale …


Rankine.ro
Rankine


Dar despre anotimp, ce să zic, iubesc doar  căldura din suflete, peisajele și atmosfera, cadourile, surprizele, emoțiile trăite împreună cu familia, căci frigul și norii, lipsa soarelui, nu mă încântă, nu-mi plac chiar deloc.


missgrey.ro

Missgrey.ro

 

Sentimente

Atmosfera însă din această perioadă îmi place cel mai mult, focul din cămin, vinul fiert, muzică, bunătăți și casa împodobită, bradul… ador să dăruiesc, să fac surprize, bucurii. Să stau cu toți cei dragi ai mei împreună și să le surprind reacțiile de pe fețe când își desfac cadourile.

Tocmai despre asta de fapt doream să vă vorbesc, despre cadouri, cum le alegi, ce criterii ai, de unde te inspiri, de unde le procuri, etc.? Eu aleg să le personalizez, să pun ceva prin care să transmit, căldura, dragostea, respectul în funcție de locul pe care îl ocupă fiecare, familie, prieteni, cunoscuți, colegi.

Rankine


Aleg apoi în funcție de utilitate și dorința fiecăruia, pentru că, a dărui ceva de care are nevoie sau își dorește persoana căruia dăruiești, este ceva minunat. Mi se încălzește sufletul, mi se umple de fericire când văd cadoul dăruit purtat, apreciat, bine venit, potrivit, stârnind bucuria și mulțumirea pe chip.
Apoi mă gândesc la fiecare în parte și adaug ceva surpriză, cu un mesaj vesel,  haios, nu despre asta este vorba, de veselie, bucurie, stare de bine?

Bottega verde

Personalitate


Îmi place să-mi pun amprenta, să fie o notă personală, unică, asupra lucrurilor, așa am fost  și voi fi mereu. Unele lucruri/obiceiuri nu se schimbă niciodată, nu-i așa?😉
Sunt pregătită cu câte o ”noutate” pentru fiecare, știu exact ce trebuie să pun în fiecare cadou pe lângă dragostea mea, mai știu că, îmi doresc ca darul meu de Crăciun, să fie fericirea lor. Cam despre asta este decembrie: trăiri, simțiri, familie, prieteni, bunătate și bunătăți, tradiții, vise, bucurii, dăruire și mai adăugați voi. Simți că te inundă o bunătate față de semeni mai mult decât oricând.


Cam da, așa este: ”A iubi înseamnă, poate, a lumina partea cea mai frumoasă din noi.” Hai după cadouri, hai să iubim, să fim luminoși și apoi,

…” Mai spune s-aducă și ceaiul,

 Și vino și tu mai aproape,

– Citește-mi ceva de la poluri,

  Și ningă … zăpada ne-ngroape.” Fragment din ”Decembre” de George Bacovia, pentru că … Decembrie!

 

 

Felicitări pentru că ai citit articolul.
Dacă consideri că articolul a fost util, distribuie-l să afle și prietenii tăi.