Foto arhivă personală Playa las America

 

 Viața rămâne aceeași, între un final și un început

Gata cu anul 2017, s-a dus. Au trecut și sărbătorile de iarnă, sau pe aproape, trecute sunt cert și câteva zile din 2018, deci am luat-o de la capăt, într-un nou început. Și uite-așa ne dăm seama cu ce viteză trece timpul și cât de multe lucruri ai vrea să faci, dar ai senzația că nu apuci.

Am tot văzut articole în care oamenii și-au făcut bilanțuri, ei, am făcut-o și eu într-un fel mai ”altfel”, ce am constatat, este de fapt tendința, sau nevoia (?) fiecăruia dintre noi de a ne recunoaște succesele și insuccesele. De a face o trecere în revistă a tuturor celor trecute, de a bifa ce ai făcut și ce a rămas nefăcut, și simți așa, că trebuie să dea undeva cu plus, altfel nu poți merge mai departe. Ca o motivație, ca în viață:  final și început.

Când tata mi-a spus/ învățat, printre altele, că dacă în viață nu știi să ai grijă de tine, nimeni nu o va face, nu am înțeles prea bine despre ce era vorba, prea multă informație pentru mintea mea de tânăr cu capul în nori, credeam că se referă la chestii materiale. Mult mai târziu, când viața mă punea în fața faptelor, am înțeles adevăratul sens, acela că trebuia să fiu prima care are încredere în mine, să mă respect, să -mi cunosc valoarea. Să mă pot privi în oglindă cu detașare și imparțialitate, astfel încât să pot vedea plusurile și minusurile cu aceiași ochi.

Să nu trec peste victorii fără să le savurez  sau sărbătoresc, să muncesc mai mult, ca nereușitele să le transform în reușite și, să nu mă clatin niciodată.

Ce vreau să spun de fapt cu toate acestea?

Că este în regulă, chiar necesar să  scoți în evidență ce ai făcut, altfel, nu cred că o va face altcineva pentru tine, să-ți sărbătorești fiecare succes mai mare sau mai mic, să te lauzi un pic, să ai respect de sine, să te iubești și accepți așa cum ești. Chiar dacă sună a laudă de sine nu, nu este așa, până și eu, critică și autocritică prin definiție, tot am înțeles cum stă treaba.

Am  făcut exercițiul anul acesta și am reușit să mă privesc cu aceiași ochi în oglindă, în cea din perete și în cea a sufletului, am înțeles că un om este cu adevărat evoluat, doar atunci când învață să devină mai bun. Din toate punctele de vedere.

Timpul costă. Prețuiește-l!

Acum să trecem la noul an abia început. Până să pun la punct agenda de lucru, să fac planuri, să planific lucruri, m-am trezit surprinsă plăcut de invitații, propuneri, ceva provocări, etc., și de care sunt onorată. Dilema : să intru, să accept, să nu?

Am decis să profit de orice oportunitate pentru a nu regreta dar mai ales pentru a prețui timpul, oamenii, viața, pentru că am învățat lecția timpului. Dacă nu vin ele (oportunitățile), le caut eu. So, i’m in! și apoi am trecut la planuri. Mi-am făcut un capitol ”I wish” în care am trecut firește, călătorii, vacanțe.

 

Foto arhiva personală

Deja mi-e dor, atât de dooor, că mă topesc!Dor de soare blând, prietenos, nu arzător, de briza calmă și sunet de val, de șoapte care mă fac fericită, frânturi de amintiri frumoase, de arome și chipuri. Vreau o ”cură” de fericire, detașare, relaxare, iubire, o cură de Tenerife my love.

Mi-e dor de nesfârșitul apelor, de albastrul minunat al cerului senin sau de cel acoperit de alb-gri-ul norilor, de parcă ar prevesti o mare furtună de nu ai ști că e doar contrastul între sud și Nord. De vântul moale sau nervos, de spectacolul interesant al valurilor, copacilor.

Ce-ar fi să primesc o oportunitate și de acest gen, o vacanță la soare (Tenerife)? Ce, este interzis să visezi? De când?

Visul poate deveni realitate, eu știu asta la fel de bine cum știu că inima trebuie să bată, iar  faptul că Wizzair are reduceri până astăzi la miezul nopții, 23,59 de 20% în peste 200 de destinații, poate ajuta la împlinirea unui vis. Mai sunt câteva ore în care ne putem căuta destinația unei vacanțe.

Voi ce spuneți?

Am înțeles, aveți nevoie de motive. Ei bine dragi prieteni, motivele le veți găsi cu siguranță, dacă  vă gândiți doar puțin la realizările anului trecut, la ce aveți de sărbătorit și credeți-mă, meritați o recompensă. De final sau început! 

Poți sărbători rezultatele anului ce tocmai a plecat sau un nou început din anul care și-a făcut simțită prezența, altfel, nu simți că viața are și ea un final și un început.

Trăiește, simte, iubește.

UniquebyMM