• Ce bloguri/bloggeri am descoperit

  Foto arhivă personală

  Bun găsit, mon cher! A venit timpul să povestesc și despre pasiuni. Astăzi, despre citit, mai exact, ce bloguri/bloggeri am descoperit. Îmi place taaare mult să citesc, pentru că este prima sursă de informare, de frumusețe și dezvoltare a pasiunii.

  Ce bloguri/bloggeri am descoperit

  Vă voi povesti puțin despre ce bloguri interesante am descoperit, despre oameni – bloggeri din spatele scrierilor pe care îi descoperi așa cum sunt, în interiorul lor. Prin cuvintele așternute transmit sentimente care te influențează, te fac să vibrezi la unison cu ei, autorii. Alegem de regulă ce ne place, refuzând realitatea, respingând ce nu este pe placul nostru sau nu concordă cu ideile și alegerile noastre.

  Mărturisesc, dragilor, eu am alt principiu, prin urmare citesc și încerc să înțeleg dincolo de cuvinte, să văd valoarea dincolo de aparențe, descoperind, fie mai întâi omul apoi blogul, fie blogul, apoi bloggerul.

  Am avut oportunitatea să cunosc în ultima vreme mai mulți bloggeri, cu ocazia desfășurării Superblog. Oameni talentați, oameni cu energie, cu frumusețe interioară, cu simțul umorului, sau/și alte calități. Voi scrie despre ei și blogurile lor câteva cuvinte, așa cum i-am perceput eu, în câteva ”episoade”, într-o ordine /dezordine aleatorie :).

  Povestea începe

  cu Georgiana Tonef Filip, omul.

  Fără intenția de  face un clasament, cu atât mai mult în această perioadă (prietenii știu de ce !:), Georgiana este prima pentru că am observat-o în comunitatea, grupul SuperBlog ca fiind una dintre cele mai active. Mi-au plăcut aplombul și energia ei. Abia după întâlnirea offline în care am schimbat câteva impresii, m-a împins curiozitatea să -i citesc blogurile De la sex la dragoste și Ordine sau dezordine.

  Recomand blogurile Georgianei

  Georgiana aduce pe blog(uri) articole inspirate din viață, supune atenției subiecte îndrăznețe cum sunt cele despre sex versus dragoste, despre educația sexuală, primită sau dobândită. Q & A care frământă generații. Din rolul său de mamă (de gemeni), copil maturizat înainte de vreme, soție, femeie, blogger, Georgiana induce cititorilor că realitatea este cea care dictează condițiile. Într-o ordine dezordonată, sau așa cum spune ea ”fă o dezordine ordonată” a minții, casei, vieții, face lumină prin poveștile scrise și adaptate stilului propriu.

  Articolele ei provoacă, incită la discuții, comentarii și destăinuiri care au nevoie de curaj pe care doar scrisul (online) îl dă. Caută și dă informația mai departe într-o lume grăbită, ocupată, agitată. Încearcă să tragă semnale de alarmă, să arate părinților care cred că timpul petrecut cu copilul de exemplu, poate fi înlocuit cu ceva, orice.

  Așadar recomand să dați o tură pe blogurile Ordine sau Dezordine și De la sex la dragoste, unde veți găsi un subiect care să vă stârnească interesul.

   

  Foto arhivă personală

  Înșiră-te mărgăritare…

  Înșiră-te mărgăritare cu Adriana Tîrnoveanu este următoarea mea ”descoperire” despre care vreau să vă povestesc.

  Pe Adriana am întâlnit-o doar online. Cu postările ei, de-a dreptul extraordinare, poeme care îți pătrund în suflet și îl încălzesc.  Se cuibăresc și rămân acolo, mai apoi purtându-te pe tărâm de basm. Am simțit că e suflet plin, suflet încercat, suflet curat, care vrea să dăruiască, să mângâie, să trăiască, să iubească.

  Apoi am fost iarăși mânată de curiozitate și am început să citesc mai mult despre Adriana, articolele/scrierile ei. Adriana scrie natural, creații pe moment, doar ce/cum simte. Cu pasiune, într-un stil doar al ei, original, atât online cât și pe hârtie, așezând cuvintele ca pe niște bijuterii dragi.  ”Nume de cod: Povestitoarea” reprezintă ”mărgăritarele” ei scumpe, dragi, adunate în timp și scoase din sipetul cu gânduri-amintiri, așternute pe hârtie într-un volum de proză scurtă publicat în martie 2016.

  Am iubit-o la propriu, de la primele rânduri citite. Am simțit că sunt eu în multe din descrierile făcute cu atâta talent, amintind de o realitate uitată. Un om care scrie frânturi din viața lui, așa cum îmi place mie să spun ”din bucata lui (mea) de viață”. Poveștile ei, inspirație din viață, realitate (poate asta mi-a plăcut întâi), îmbrăcate cu fantezia și bucuria de a scrie. Ele sunt potrivite sufletului care simte că vrea să fie umplut cu trăiri, povești sau proză.

  Mi-e dor de tine, tată

  Când am citit ”Tata, amintire pe piedestal”, ”Mi-e dor de tine, tată” sau ”Șase străzi”, am avut senzația că sunt de acolo. Că erau poveștile mele, trăirile mele. Și nu  doar pentru că se asemănau, ci pentru că Adriana, transmite prin cuvinte ceea ce simți. Ajunge la sufletul celui care o citește.

  Acestea sunt exemple ce îmi vin acum în minte, dar te las pe tine să o descoperi așa cum se cuvine.

  Din unghiul (a se citi viziunea mea) meu, scrierile ei transmit bucuria sau tristețea vieții, intensitatea iubirii de oameni, de natură, de frumos, și lumină. Reprezintă semnele trăirilor trecute sau prezente împletite cu fir din praf de stele și transformate în poeme de vis. Ca niște fântâni acoperitoare de dragoste! Proza Adrianei transmite mesaje de vindecare a unui suflet trist. Sau poate mângâiere a vreunui dor de părinte, de speranța că va fi bine după ce va fi trecut durerea.

   

  Foto arhivă personală

  Apoi am luat-o ca partener într-o imaginară poveste de creație, așa am simțit. La momentul unei discuții private, tot online, am descoperit omul din spatele minunatelor cuvinte.  Este la fel de minunat!

  Recomand să o citiți pe Adriana Tîrnoveanu

  Citește creațiile Adrianei, pentru că merită să o descoperi pentru suflet, pentru trup, pentru minte.

  Eu am descoperit-o și am simțit că intuiția m-a ghidat bine, că este și un om frumos sufletește, pentru care mi-ar plăcea tare mult să o cunosc și  offline.

  Povestea continuă

  cu siguranță, pentru că mai am bloguri/bloggeri descoperiți despre care trebuie, e musai, să vă spun. Astăzi mă opresc aici, cu promisiunea solemnă de a reveni curând, lăsându-vă răgazul să vă delectați cu articole din ce v-am propus. Adriana și Georgiana.

   

  UniquebyMM

  Categories: Experiențe

  Etichete: , , ,

  8 thoughts on “Ce bloguri/bloggeri am descoperit

  • Georgiana spune:

   Multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase. Nu am stiut ca starnesc astfel de sentimente. Este o motivatie buna pentru a scrie din suflet, pentru suflete.

  • Adriana spune:

   Mira, draga mea,

   Eu iți doresc să descoperi cat mai multi oameni, bloggeri și locuri de unde poți pleca bogată sufletește, informată sau încântată de ce citești. Iți doresc sa fii descoperită și să te lași descoperita, prin articole cât mai atractive. Sa cauti ceea ce te motiveaza. Eu nu sunt un bun exemplu. Eu sunt ca o stea, apar-dispar. Total ratacitoare. Insa in jurul nostru sunt, cu adevarat, oameni care au multe de spus.

   Îți multumesc pentru nominalizare și chiar e plăcut sa mă intorc cu gandul la inceputurile mele cand fiecare om intalnit, fiecare blog nou ma umpleau de uimire si curiozitate, chiar daca ceilalti ma priveau ca o extraterestra neîntelegandu-mi exaltarea. Exista un timp pentru orice lucru. Acesta e timpul tau. Eu nu stiu daca sunt minunata. Am darul de a dezamăgi, dar macar am invatat ca pot scrie bălării, fără să mă simt vinovata si fără să-mi doresc sa insemne ceva pentru altii. Ca inseamna, e doar noroc. Si sunt recunoscatoare.

   Tie, la fel! Numai bine! Succes!

   • Mirela spune:

    Mulțumesc muuult!
    Contează foarte mult, enorm, fiecare încurajare, fiecare feedback, mai ales din partea oamenilor cu talent, inteligenți, frumoși.
    Poate că acesta este timpul meu, poate nu, dar al tău va rămâne mereu actual, pentru că talentul nu are etape.
    Rămâi așa cum ești: minunată!

    Doar bine!

  • Îmi plac nominalizările! 🙂 Pe Adriana o știu ce ceva timp (virtual) și o urmăresc iar pe Georgiana (cred că am întâlnit-o la o gală SB) o citesc când îmi apare în feed!
   Observ că ești în perioada romantică a bloggingului. E de bine, nu te speria. 🙂 Mulți dintre noi avem nevoie să ni se amintească cum am început! Spor în continuare.

   • Mirela spune:

    Mulțumesc pentru că ai citit articolul și pentru încurajări.
    Apreciez toate feedback-urile, sunt atentă la tot, dar când vin din parte cunoscătorilor, bloggerilor cu experiență, sunt de-a dreptul fericită.
    Succes și spor!

  • RaduThor spune:

   Nu mă pot numi cunoscător sau blogger cu experiență. Am doar curaj să întreb acolo unde mă poticnesc și rețin. Din acest motiv par că aș fi stăpân pe situație! 🙂

  Lasă un răspuns