Vrei să afli secretele unui bagaj reușit?

Vacanța! Atât de așteptată, atât de visată, atât de pregătită, vacanța, soluția ideală pentru reducerea stresului! Știu, mai este până la vacanță, dar unii dintre noi se gândesc mereu la vacanță :).Beneficiile unei vacanțe relaxante sunt de necontestat, chiar dacă nu le percepi imediat, o vacanță reușită menține sănătatea, consolidează relațiile și crește performanța de lucru.

 

 

arhiva personală

Loro Parque – foto arhivă personală

Pregătiri, rezervări, planuri, transferuri sau împachetări/bagaje, pare puțin lucru? Bagajul reprezintă stresul cel mare de  multe ori, fiind unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie să îl ai în vedere, atunci când pleci în vacanță.
Problemele cu care te-ai confruntat cel puțin odată, sunt convinsă că au fost  fie lipsa spațiului – vina este a geamantanului mereu neîncăpător 😃- , fie a hainelor nepotrivite cu vremea sau faptul că ai uitat să iei cu tine, exact lucrurile de care nu te poți lipsi 😊.
Fără să mai amintesc de stresul, care te cuprinde când începi să faci liste peste liste, pentru a reuși să duci la bun sfârșit pregătirile.
Pentru a evita toate acestea au apărut tot felul de tutoriale, filmulețe care te învață ce și cum să procedezi.
Tenerife

Foto arhivă personală

Bagajul

De parcă ar mai fi timp de tutoriale printre palpitațiile date de gândurile la vacanță și stresul pregătirilor. Cum te descurci tu cu pregătirea bagajului, astfel încât să-ți reușească??
Câte bagaje nu am făcut de-a lungul timpului, unele mai reușite, altele mai puțin !!!😜. Cu timpul, parcă mai scade și stresul, prioritățile schimbându-și ordinea și importanța, așa pot spune cu mâna pe inimă, că am învățat din proprie experiență și am ajuns să fac lucrurile/bagajele mult mai bine, nu perfect (ha-ha), fără mari bătăi de cap. 
Tocmai de aceea, m-am gândit să fac o selecție a ponturilor care  te vor ajuta  să faci bagajul într-un mod eficient, un bagaj reușit fiind cheia unei vacanțe reușite.

1.Destinația face bagajul.

Îți sună oarecum ciudat?
Ei bine, află că cel mai indicat ar fi să deschizi internetul înainte de a deschide geamantanul, ba chiar și înainte de a deschide lista, dacă ai de gând sa-ți faci una (recomand!).
Prin urmare, navighează pe net, nu, nu pentru tutoriale, ci caută cât mai multe informații despre destinația pe care ai ales-o.
Culege datele în primul rând despre clima și condițiile meteo, apoi află detalii despre cultura locului și activitățile specifice zonei, a locuitorilor, abia apoi, deschide lista cu ce crezi că ai nevoie, în funcție de cele aflate.

 

2. Selecția hainelor înclină balanța .

Suntem tentați mereu să luăm cât mai multe haine, nu-i așa?, dar pentru a evita să iei cu tine haine care nu-ți vor fi necesare, ține cont de câteva reguli:
selectează hainele care nu necesită călcare
alege doar articolele vestimentare care se combină ușor și ale căror culori, de regulă clasice, permit o varietate largă de asorteuri.
stabilește pe cât posibil de acasă garderoba pentru fiecare zi.
alege accesoriile, bijuterii, curele, eșarfe, etc. potrivite unui număr cât mai mare de ținute.

3. Medicamentele

De regulă, când pleci la un drum lung, este indicat să iei cu tine medicamente, iar în cazul în care urmezi un tratament, pregătește un organizator cu tratamentul pe zile, pentru toată perioada de vacanță.
Pe lângă acestea, sau în cazul în care nu urmezi un tratament, ia cu tine un strict necesar de medicamente.
Ar fi păcat să îți strici concediul pentru că farmacia nu este la îndemână, în cazul unei dureri de cap, sau a unei indigestii.
Cum știu clar că ți-ai făcut temele și ți-ai luat toate informațiile despre clima locului de vacanță ales, vei pune în bagajul tău produse în funcție de asta.
De exemplu, pentru o climă umedă, va trebui să iei cu tine spray-uri împotriva insectelor, iar pentru plaja însorită sau vârf de munte, o cremă cu protecție solară .
Nu uita nici de medicamentele împotriva răului de mișcare, dacă este cazul.
Tenerife

Foto arhivă personală

4. Încălțămintea o mare cumpănă 

Dileme și aici?
Există câteva sfaturi utile în această privință, în așa fel încât balanța să încline în favoarea voastră.
– alegeți încălțămintea cea mai comodă și mai versatilă și nu pe cea preferată.
– nu luați cu voi încălțăminte nouă, nepurtată.
Cum nu aveți de unde ști cum vor reacționa picioarele voastre, vă puteți alege cu bătături care vă vor împiedica să vă duceți itinerarul la bun sfârșit.

5. Împachetează inteligent.

Indiferent de mijlocul de transport cu care urmează să călătorești, niciodată nu este suficient spațiu pentru a lua cu tine tot ce îți dorești.
Fără a încerca măcar să depășești această ironie, este bine să aranjezi în așa fel hainele încât să obții cât mai mult spațiu.
Cum ai putea face asta?
Împachetează cu atenție fiecare obiect vestimentar și așează-l în funcție de dimensiunea sa.
În colțuri, completează cu lucruri (haine) rulate. De cele mai multe ori, rulatul hainelor câștigă spațiu în fața clasicului împăturit.
Pentru eficiență maximă, adaugă șosete sau alte accesorii în interiorul pantofilor, încălțămintei.
Pune apoi încălțămintea în săculeți separați pe care îi fixezi între haine.
De asemenea, dacă trusa ta uzuală de cosmetice este prea mare, selectează doar produsele care iți sunt cu adevărat indispensabile.
Crezi că are rost să -ți încarci bagajul cu creme de diferite arome sau farduri în culori variate? Cred că ești de-acord cu mine, răspunsul este nu.

 

Tenerife

Foto arhivă personală

Concluzie

Wells, that’s it, done.
Acum ar fi frumos din partea mea să iți urez drum bun, așa voi face, însă puuuțintel mai târziu, doar cât să revin asupra punctului 1 de la începutul articolului 😊.
Am spus ‘’Destinația face bagajul’’, adevărat, foooarte adevărat, așa că m-am gândit să vin cu un bonus pentru tine, uite despre ce vorbesc: 
În cazul în care ai ales destinația Tenerife (😊)) , bagajul tău de călătorie nu trebuie să fie mai mare decât un bagaj de mână, asta, cu indulgență chiar. Ești surprins? Citește aici.
Explicația este simplă, insula are prețuri bune de unde îți poți cumpăra tot ce ai dori, de la tricouri la cosmetice și parfumuri, tentația fiind atât de mare, încât nu vei rezista.
În consecință, pune câteva lucruri la care ții mult să le ai cu tine, restul ți le poți lua de acolo, de ce să cari lucruri cu tine inutil, să mai plătești și bagaj de cală ?!? Mai bine economisești și iți cumperi ceva (în plus) de acolo.
Playa las America

Playa Las America – foto arhivă personală

Well,  acum că ai împachetat inteligent, ai rezolvat toate probleme de pe “ordinea de zi”, chiar îți spun cu drag: ”Drum bun, vacanță de excepție!” 
Poți avea o vacanță unică!
 UniquebyMM
Felicitări pentru că ai citit articolul.
Dacă articolul ți-a fost util, distribuie-l să afle și prietenii tăi.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0