Șansa mea: susțin binele copiilor!

 

Șansa mea: susțin binele copiilor!

Bun găsit!

Fă bine, să-ți fie bine!

Am stat puțin pe gânduri până să iau hotărârea să intru în campania de susținere a Campionatului de bine. Și asta, doar din cauză că nu fac un ”caz” din ajutorul pe care îl pot da la un moment dat. Ce m-a convins totuși, a fost scopul acestei campanii, acela de a aduce în atenția cât  mai multor oameni nevoile unor semeni vitregiți. Și m-a mai convins ceva/cineva, articolul colegului meu de blogosferă Radu, de susținere a unui proiect participant. Mulțumesc, Radu! Pe scurt: Fă bine, să-ți fie bine!

A face un bine cuiva, face parte din genetica fiecăruia, cred eu. Altfel, nu-mi explic cum de rezonez imediat cu cineva aflat în suferință, lipsuri sau alte probleme/necazuri. Imediat ce intru în contact cu o astfel de persoană, mintea procesează și ar vrea să găsească soluții imediate, uitându-mă pe mine și nevoile mele. Așa am procedat de câte ori am întâlnit oameni în situații grele, critice, așa fac și acum, donez tot ce pot, cât pot, ajut cu haine sau mâncare. O fac pentru oameni, o fac pentru mine!  Nu știu cum este pentru voi, dar pentru mine înseamnă tihnă și stare de bine sufletească, bucurie pentru minte și inimă. Atunci când văd mulțumirea, zâmbetul, căldura sau ochii umeziți de lacrimi ai celor care primesc, este sărbătoare pentru inima mea.

Campionatul de bine

Nu pot să aleg, pentru că sunt atâtea de făcut, dar dacă ar fi să o fac, atunci când fac un bine, de departe, m-aș duce mai întâi către copiii. Sunt atât de puri, de inocenți, de frumoși, nevinovați, încât te lasă fără cuvinte, te transformă, te molipsește prezența, starea lor. Să vezi sau să știi, un copil căruia îi lipsește hrana, îmbrăcămintea sau încălțămintea, un adăpost cu decente condiții de trai. Sau, nevoia de lucruri necesare pentru școală, medicamente în cazul unei boli. Toate  acestea înseamnă mai mult decât orice durere fizică. Este o apăsare grea, care nu-ți dă voie să respiri. Este disperarea din toată ființa ta de semen că ești mult prea mic, neputincios, în fața bolii, a sărăciei. Ai sentimentul că niciodată nu este suficient cât faci.

Anul acesta, am aflat (și eu) despre Campionatul de bine, o competiție a organizațiilor nonguvernamentale. Obiectul de activitate al acestora,  finanțarea proiectelor sociale cu ajutorul donațiilor individuale, care se desfășoară deja de cinci ediții.

Cum se desfășoară acest campionat? Organizat de Bursa Binelui, unica platformă online din România pentru donații fără comisioane. Încurajează donatorii să participe cu sume mici de 5, 10 lei la susținerea unei cauze. Suma minimă este de 5 lei. În perioada de desfășurare 5 decembrie 2017 – 19 februarie 2018, din cele 44 de proiecte și inițiative înscrise care vor atrage o sumă  cât mai mare din donații de la donatori diferiți, primii 3 clasați vor fi recompensați cu dublarea sumelor strânse, în limita a 5.000 euro de proiect câștigător.

Șansa mea: susțin binele copiilor! sursa arhivă personală

Susțin

ONG – Fundația de știință și cultură Daco-România

Adresă: B-dl Stefan cel Mare si Sfant nr 8A, Bl A8, Sc A, Et 5, Ap 17, Iasi, Romania
Telefon: 0744389231
Contact: Macovei Olimpia

Proiectul

Desfășoară un program de identificare, intervenție și incluziune socială timpurie a copiilor cu deficiență neuro – psiho – motorie care trăiesc în familiile lor. ”Șansa mea” este singurul program care lucrează cu copii deficienți de vârstă mică, 6-36 luni. Înființată în 2002, fundația a reușit  până acum să ofere servicii la peste 250 de copii care au făcut progrese semnificative. Au ajutat la îmbunătățirea calității vieții prin scăderea gradului de dependență, reușind ca 35% dintre copiii să fie integrați în învățământul de masă sau cel special.

Unde ajung donațiile

Donațiile, printre care poate fi și a ta, de 5 lei cel puțin, vor ajunge la cei 40 de copii de vârstă sub 3 ani cu nevoi  speciale (dizabilități diverse). Ajută la recuperarea cât mai mult din deficiențele cu care s-au născut sau le-au dobândit după naștere.  Urmăresc de asemeni, ca pană la vârsta adultă să se poată întreține singuri.

Eu susțin binele copiilor, tu ce decizi?

Motivația mea în susținerea proiectului ”Șansa mea” este simplă, așa cum am spus și mai sus, iubesc copiii, prin urmare, sunt foarte receptivă/ empatică. Vin în întâmpinarea fiecărui caz, făcând un gest oricât de mic,  pentru a ajuta un copil. Vă îndemn și pe voi, faceți o donație pentru un copil și efortul  vostru financiar va fi înmiit răsplătit de bucuria, zâmbetul unui copil puțin mai sănătos. Mecanismul este simplu, dacă te hotărăști să faci o donație pentru copiii din proiect, intră pe Șansa mea.  Mergi apoi pe butonul ”Donează” a proiectului și vei fi direcționat către pagina securizată sută la sută euPlătec.ro, comision zero. Eu susțin binele copiilor, tu ce decizi?

Nicio faptă bună nu rămâne nerăsplătită!(în sens bun!).

UniquebyMM

 

Blogal Inițiative 

Rate this post