Foto arhiva personală

Jurnal Reset (3): adaptare, personalizare

Bun găsit, dragilor!

În fila de astăzi a jurnalului voi vorbi despre câteva rezultate, dar și cum m-am organizat, adaptat, descurcat în săptămâna care tocmai s-a încheiat. În primul rând aș menționa că deși a fost o săptămână mai … altfel, mai intensă din punct de vedere al activității zilnice, am reușit să-mi respect planul alimentar. Sunt trei săptămâni de când am reușit să am (aproape) trei mese principale și două gustări pe zi, ceea ce nu s-a mai întâmplat … decât în vremea spitalizării. Ce mai am de adăugat la reușite ? Ar mai fi faptul că a început să-mi iasă hidratarea și eliminarea apei din corp. Mereu eram pe ”deficit” la acest capitol, prin urmare, pentru mine reprezintă o reușită.

Foto arhiva personală

Organizarea, adaptarea/personalizarea

În continuare, am să vă povestesc cam cum decurge organizarea pentru o săptămână cu planul alimentar personalizat Resetbylimitless. După alcătuirea listei de cumpărături, care acum conține obligatoriu legume, fructe, fulgi de ovăz, orez negru și rondele de orez expandat, cumpăr și împart pe zile produsele. Nimic special până aici în afara produselor specifice. Cel mai probabil, cei mai mulți dintre noi procedează în același fel. Abia de aici încep diferențele, sau cel puțin pentru mine, pentru că dacă nu ai și alți adepți în familie, ca în cazul meu, trebuie să pregătești feluri de mâncare separat. Mă descurc foarte bine, adaptându-mi elementele din plan/tabel cu substitute și rețetele la problemele mele de sănătate. Pentru acest motiv îmi fac pâine de casă cu făină de secară, înlocuiesc pieptul de curcan cu pieptul de pui crescut și hrănit natural, mazărea cu ciuperci, cartoful dulce cu dovlecel.

Foto arhiva personală

Distracție în bucătărie

Cu toate acestea, meniurile sunt respectate, imaginația mea pusă la treabă în procesul de ”fabricare” a rețetelor, scopul propus fiind atins. Cum partea aceasta cu imaginația îmi place, este clar, totul devine o plăcere, o distracție. Cu siguranță relatarea care urmează o veți considera și voi la fel.

Într-una din zile, piticul nostru venit în vizită, solicită clătite la desert. De obicei, îi place să lucreze cu mine, să mă ajute în bucătărie, mai ales când vine vorba de desert. Prin urmare, trebuia să găsesc repede o soluție. Întrebarea era cum să fac eu clătite sănătoase, atât pentru el cât și pentru mine? Mai auzisem eu câte ceva, dar nu aveam nimic concret, o rețetă, ceva. În consecință, pornesc să construiesc după propria-mi imaginație rețeta. Am făcut clătite cu făină de ovăz, apă minerală, extract de ștevie și ou. A fost distracție maximă la noi în bucătărie, mai ales când piticul turna apă minerală :). Clătitele au ieșit grozave, le-am umplut cu dulceață de piersici, pepene galben , pentru pitic, siropul de la Lands of Treats , nu a sosit, dulceață de vișine pentru cei mari iar pentru mine, una de poftă desigur, am umplut-o cu brânză proaspătă.

Concluzie

Toată lumea a fost încântată, eu mi-am făcut pofta de dulce, în limite rezonabile și, am introdus și familiei ceva din alimentele sănătoase. Concluzia este că se poate, iar când există și motivație, totul devine mai ușor. Motivația, în cazul meu, sunt rezultatele, pe lângă cele amintite, vedeta este greutatea, care măsoară cu 4 Kg mai puțin cât și mulțumirea că îmi pot astfel ajuta și familia.

Până data viitoare, vă salut: ”Fiți sănătoși!”

 

 

Unique by MM

Sursa foto.: arhivă personală

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0