Bun găsit, prieteni dragi!

Cuprins

Trei destinații de vacanță, trei dorințe

S-a dat startul competiției și prima provocare vine de la Christian Tour*. Iubesc călătoriile, știți asta, iar Christian Tour este agenția pe care, de când o știu eu, vreo 21 ani, are oferte și destinații pentru toate gusturile. Și buzunarele! Provocarea? Să merg în trei destinații inedite. Prima, Japonia, este visul meu care părea inaccesibil, pe care îl păstram ascuns ca pe o bijuterie dragă. A doua destinație, Iordania, a doua Țară Sfântă, iar  a treia, Umbria Bella Italia!

Am doar 5 ore la dispoziție până la plecare/avion, suficient însă pentru pregătiri. V-am povestit deja cum facem un bagaj eficient și despre organizarea unei călătorii, agenda etc. Agenda mea este liberă până la jumătatea lunii mai, deci, sunt gata pentru o lună de circuite Christian Tour3… 2… 1… start !

Japonia

Bagajul gata, lista cu ”nu rata” este, biletele da, pregătită pentru prima destinație, Japonia. Zborul din București este dimineață, ora 7.10 și până în Tokyo mă documentez despre Țara Soarelui Răsare. Mi-am dorit atât de mult să văd Japonia încât îmi vine să mă ciupesc. De când am citit Shogun, (sunt vreo …lasă), mi-am dorit să descopăr arta ceaiului, cultura, civilizaţia, muzeele, templele, grădinile, sau mâncarea  japoneză. Să văd pe viu gheișele sau statuia celebrului câine care îşi aştepta stăpânul (vezi filmul cu Rechard Gere). Martie – aprilie,  este perioada Sakura, spectacolul cireșilor înfloriți care fac Japonia unică iar eu voi fi acolo !!!

 

Sursa foto Chistian Tour.ro

Japonia

Ce vreau să văd:

 • Tokyo cu turnul său de la înălțimea căruia descoperi priveliștea minunată a orașului, Templul Senso-ji,cel mai vechi templu budist sau Meiji,
 • Asakusa cel mai colorat și animat loc din Tokyo cu magazine, tradiții, suveniruri, dar și Templul 
 • Palatul Imperial, Bulevardul Omotesando cu magazine celebre și luxoase,
 • Nikko, orașul patrimoniu Unesco, Vulcanul sacru și cascada, mausoleul unuia dintre cei mai importanți shoguni sau celebrul parc de flori,
 • Centrul turistic de la poalele muntelui Fuji cu muzeul kimonourilor (Itchiko Komunra),
 • Kyoto cu încărcătura sa istorică, farmecul caselor și cartierelor vechi, Complexul de grădini japoneze care probabil mă va lăsa fără respirație și gheișele ( doar 200 acum), Templul Dragonului Ceresc

 

Sursa foto Christian Tour.ro

Geisha

 

 • Osaka – cea mai înaltă clădire Umeda Sky Building, de unde se vede tot orașul sau Castelul samurailor,
 • Nara – parcul cu cele peste 1200 căprioare

nu uit : dormitul pe saltea direct pe podea și luatul mesei în stil japonez, mă și văd îmbrăcată în kimono, plus sake, musai să le încerc! Apropo de masă/mâncare, și aici, japonezii dau o lecţie: a cumpătului şi a decorului culinar.

Meniul, care conţine în cea mai mare parte fructe de mare (mmmm!!!) şi legume, îi situează pe japonezi în topul celor mai sănătoşi oameni din lume.  SecretulAtenţia deosebită acordată modului în care servesc mâncarea făcând alimentele sănătoase, cât mai apetisante.

Porţiile mici, aranjarea preparatului, ingredientele dispuse frumos pe farfurie, aduc bucurie gustativă şi estetică.Renumite sunt mesele bento, gustările japoneze la pachet,  modelate şi aranjate într-un mod deosebit, plăcut într-o cutie de mâncare.

Iordania experience

Christian Tour are în portofoliul său – Divizia Pellerin, circuitul Iordania Experience, oaza de liniște din Orientul Mijlociu, următoarea destinație. Ador vremea caldă! Clima Iordaniei, cultura, deșertul și istoria ei, mă duc cu gândul la o experiență complet nouă pentru mine. Consultând programul circuitului am recunoscut  profesionalismul agenției, descoperind puncte comune în alegerea obiectivelor.

 

Iordania - sursa Dan Coșcai facebook

Iordania

Iată-le:

 • Ammanul cu ruinele bisericii bizantine, muzeul și Teatrul Roman, bazarurile sale colorate, cu mirodeniile și parfumeriile în care  poți prepara pe loc parfumul dorit.
 • Jerash – cu Decapolis, cel mai bine conservat oraș roman,
 • Petra, una dintre cele 7 minuni ale lumii moderne și culoarul Siq sau  mânăstirea de pe vârful muntelui,
 • Petra by night – orașul luminat de peste 2000 de lumânări împreună cu ceaiul cald băut direct pe nisip, sunetele melodioase ale celui mai vechi instrument din lume, rababa, sigur va fi ceva extraordinar.
 • Madaba, orașul celebru pentru mozaicurile sale, un meșteșug început în primele secole înainte de Hristos.  Biserica Greco – Ortodoxă Sfântul Gheorghe, harta din mozaic a Ierusalimului și Pământul Făgăduinței sunt obiective pe care nu le voi rata.

 

Iordania - sursa Dan Coșcai facebook

Mozaic Madaba

 

 • Marea Roșie și  Marea Moartă – cu o concentrație 31% sare, în care pot înota chiar și eu :)
 • Muntele Nebo, unde se presupune că a murit Moise și Mica Petra
 • Deșertul Wadi Rum denumit și Valea Lunii cu atracțiile sale – cele două poduri, singurul sat din deșert, Rum, duna de nisip sau inscripțiile vechi de pe stânci. Petrecerea unei nopți în corturile beduinilor, o cină în stil beduin**, cu siguranță va fi o experiență unică. 

**bucăți de pui și multe legume într-un vas îngropat în nisip pe pat de jar, o mâncare beduină delicioasă 

Aspectul selenar al deșertului mă duce cu gândul la cel din Tenerife, așa că abia aștept să-l văd pentru a putea face comparație.

 

Iordania -sursa Dan Coșcai facebook

Deșertul Wadi Rum Iordania

 

De reținut:

viza se poate lua din aeroport (40 dinari/50 euro, există Jordan pass cu 70 dinari care include viza, o zi în Petra și intrarea în deșert); este o țară sigură; îmbrăcămintea adecvată  și respectul față de religia musulmană îți vor fi de folos. Nu rata cea mai bună înghețată de mango! 

Umbria sau toate drumurile duc la Roma!

A treia destinație, Umbria – situată în centrul Italiei, este zona peisajelor de munte,  a colinelor înalte, a lacurilor și cascadelor, a măslinilor și viilor, cât și a fortărețelor și a liniștii.

Nu voi rata din fermecul Umbriei:

 • Roma cu perlele sale: Collosseum, Capitoliul, San Pietro in Vincoli, Santa Maria Maggiore sau Columna lui Traian, Fontana di Tevi, Piata Veneția sau Pantheonul
 • o delicioasă pizza și o combinație trăznită de gelato pe care numai aici o poți savura, o putem numi amprenta Romei

 

Gubbio sursa foto Christian Tour.ro

Gubbio Italia

 

 • Vaticanul, cel mai mic stat din lume, Bazilica Sfântul Petru unde descoperim Capela Sixtină, cele zece muzee formând un complex care adăpostesc operele coloșilor Leonardo da Vinci, Tițian, Rafael, Caravaggio etc.

 

Vatican sursa Christian Tour.ro

Vatican

 

 • Todi , locul perfect pentru un apus în Umbria,
 • Orvieto cu peisaje, ținuturi verzi, Domul din Orvieto dar mai ales orașul subteran etrusc
 • Perugia, capitala, Umbriei și orașul ciocolatei,  Assisi, orașul păcii, casa Sfântului Francisc, Rocca Paolina. Iubitori de ciocolată, să nu ratăm Bacio Perugina, ”vedeta” produselor de ciocolată și patiserie
 • Santa Maria degli Angeli impresionează prin bisericuța mică construită în interiorul celei mariBasilica San Francisco și Rocca Maggiore,
 • Spello cu biserici, palate și vile vechi romane,
 • Spoleto – cu peisaje încântătoare, cunoscut datorită Festivalului Celor Două Lumi

 

Assisi sursa www. Christian Tour.ro

Assisi – Umbria

 

Despre mâncarea italiană  sintetizez astfel: motto-ul: ideea de comuniune. Celebră pentru pizza şi paste, două feluri care fac rău siluetei, italienii sunt totuși printre cei mai supli europeni.

Secretul? Vorbesc mult şi mănâncă puţin :). Paranteză: am cunoscut italieni care vorbeau mult şi mâncau la fel de mult :).

Pe lângă făinoase însă, italienii au în meniu multe verdețuri, legume proaspete, mult pește şi bineînțeles, ulei de măsline. Asezonează întotdeauna cu puțin vin!

Călătoria virtuală s-a încheiat. Cu regrete dar și speranța că va deveni realitate. Vouă, vă doresc să ajungeți cel puțin într – una dintre aceste destinații. Sau măcar până la Christian Tour!

 

 

UbiquebyMM

 

Articol  SuperBlog 2018

 

Sursa: Christian Tour, Dan Coșcai

 

*Christian Tour agenție turism https://christiantour.ro/

Rate this post