Bun găsit, dragi prieteni!

Luna martie este cea mai plină pentru mine. Parcă s-au adunat așa, ca într-o reuniune, unele dintre cele mai importante evenimente din viața mea. Astfel, pe lângă cele două zile de sărbătoare ale începutului de primăvară calendaristică, mai am încă cinci. Plus aniversarea blogului :). Deci, start petrecerii

”Simplitatea este cheia eleganței”. Fii unic, fii special!

De ce vă spun toate acestea? Deoarece pentru mine, fiecare sărbătoare este importantă și merită să o trăiesc, să o simt, să mă bucur de ea. Începând cu ținuta pe care o port. Coco Chanel spunea ”Simplitatea este cheia eleganței”, fii unic, fii special este deviza mea.

Cineva, (nu a avut ce face :) ) mi-a spus că sunt diferită, specială.  Mi-a plăcut asta, m-a convins că sunt unică, știusunt diferită. Acord importanță stilului meu vestimentar, hainelor mele și indiferent de locație, port haine prin care mă exprim, care reflectă personalitatea. Mi-am imaginat întotdeauna singură modelul piesei de îmbrăcăminte care urma să o port. Am avut privilegiul să am lucruri făcute special pentru mine, pe măsura mea, cu modele, materiale alese de mine, de un om extraordinar de talentat. Atunci când imaginația nu ”dădea” cu materialul, venea cu sugestii, mai schimbam eu câte ceva și ieșea o minune de piesă vestimentară.

 

”Simplitatea este cheia eleganței”.Fii unic, fii special! sursa https://unsplash.com/search/photos/fashion

outfit https://unsplash.com/search/photos/fashion

 

Dar, ce fac acum, când dimensiunile nu mai corespund și piesele mele de suflet nu mai pot fi îmbrăcate? Degeaba este  garderoba înțesată cu exemplare care mai de care mai frumoase, interesante, speciale sau comode. Niciuna nu mai corespunde ”realității”. Cum mă descurc? Mă adaptez, așa cum fac în orice altă situație: le ajustez, le combin, le aplic ceva, le accesorizez și rezolv situația. 

Second hand ?

Asta te duce cu gândul la  second hand? Ei bine, da, deși lumea este reticentă la acest termen. Întrebarea este, oare cum se numesc hainele din garderobă pe care le reinterpretezi, adaptezi? Dar cele primite de la cineva din familie sau o prietenă și cărora le aduci diverse modificări, transformându – le în piese unicat? Cum s-or numi acele minunate rochii din materiale prețioase, fluide, mătase naturală sau alte ”bijuterii” pe care le-ai descoperit în garderoba mamei, bunicii ori vreunei mătuși? Cum să nu profiți, să reziști frumuseții unei pânze țesute manual sau cusăturilor vechi, de mână, de pe o cămașă, ie etc.? Cum altfel vei arăta purtând o haină readusă la viață, care poartă o poveste de zeci de ani, dacă nu prețioasă, specială?

 

”Simplitatea este cheia eleganței”. Fii unic, fii special.jpg

foto https://unsplash.com/search/photos/fashion

 

Vă povestesc în continuare, cum am gestionat concret o astfel de situație în care nimic nu se mai potrivea. Primul eveniment, aniversarea căsătoriei, am petrecut-o în oraș,  împreună cu familia, la Zamon – Centrul vechi. Cum sunt patru sărbătoriți cărora urmează să le fac cadouri, bugetul meu este grav afectat iar achiziții recente pentru garderoba mea nu am făcut. În consecință, am apelat la soluția de rezervă. Ținuta abordată o doream în concordanță cu locul și evenimentul. Îmi doream să transmită bucuria anilor trăiți împreună, fericirea că suntem însoțiți de copii dar să transmită și câte puțin din frumusețe, siguranță, cochetărie.

 

”Simplitatea este cheia eleganței”.Fii unic, fii special! sursa https://unsplash.com/search/photos/fashion

Sursa foto:https://unsplash.com/search/photos/fashion

Outfit reinventat

 

Păstrez în stare foarte bună hainele, am mare grijă de  ele, sunt ca noi. Am găsit un pantalon negru din brocart imprimat, ușor evazat, o bluză lejeră stil cămașă, din mătase verde căruia i-am aplicat o mică broderie șic, un cardigan midi lucrat manual și  pantofi cu toc. Cu greu am găsit aceste haine în garderobă, pe care le – am ”cosmetizat”. La fel și geanta potrivită. Am realizat că se impune o eliberare drastică a hainelor din șifonier. Am câteva prietene care își doresc unele obiecte de îmbrăcăminte, restul le donez, așa cum am mai făcut. Recunosc, mă despart cu greu de ele, îmi sunt dragi, țin mult la ele, fiecare are o poveste, îmi trezește o amintire, dar trebuie să-și găsească rostul, utilitatea, să cunoască alte  povești.

 

”Simplitatea este cheia eleganței”. Fii unic, fii special!.jpg sursa https://unsplash.com/search/photos/fashion

Sursa foto: https://unsplash.com/search/photos/fashion

 

Se apropie cu pași repezi următoarele evenimente iar eu nu vreau să mă mai învârt cu orele printre haine, să mă supăr că nu sunt pregătită, că nu pot fi mai eu. Trebuie să acționez și asta cât mai repede.  Am aflat că există un loc specializat, cu haine  second hand, atent selecționate, numit Evernisaj. Trebuie însă să vă mărturisesc ceva.

Voi știți clar dragi prieteni, că nu-mi ies lucrurile dacă nu sunt sinceră, prin urmare, așa voi fi și acum. Important este să reușesc să vă transmit gândurile mele și să vă las pe voi să vă convingeți, să faceți propriile alegeri. Așadar, adevărul este, că nu am cumpărat până acum haine second hand. Dar…

 

”Simplitatea este cheia eleganței”. Fii unic, fii special! sursa Foto https://unsplash.com/search/photos/fashion

Foto https://unsplash.com/search/photos/fashion

Am aflat de Evernisaj

  • locul de unde te poți îmbrăca smart, cu haine de calitate, provenite de la  branduri renumite la prețuri avantajoase, accesibile.
  • Viziunea lor ”să fii în trend” înseamnă să consumi inteligent. Cu grijă și atenție față de mediul înconjurător și semeni, 
  • Sunt interesați de conservarea resurselor
  • Încurajează oamenii să facă hainele să circule de la unii la alții, prevenind risipa,
  • Încurajează colaborarea între oameni cu scopul de a-și pune resursele în comun,
  • Demontează ideea preconcepută a hainelor second hand, selectând cu grijă produsele,
  • Majoritatea produselor provin de la branduri renumite, unele  dintre ele purtând eticheta inițială
  • Oferă produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru toate categoriile, vârstele și ocaziile,
  • Alungă orice urmă de grijă cu cheltuielile mari sau epuizare a sursei de inspirație.

 

”Simplitatea este cheia eleganței” Fii unic, fii special!.jpg

foto https://unsplash.com/search/photos/fashion

Specială, unică, smart

Interesată și eu tot mai mult de efectele dramatice asupra vieții din cauza poluării mediului, din dorința de a proteja mediul înconjurător, fac tot ce este omenește posibil, ce depinde de mine, pentru a ajuta. Dacă până acum donam haine doar de sărbători, am început să gândesc altfel. Pot fi în continuare specială, elegantă, unică, smart, dacă achiziționez haine second hand din locuri specializate, în același timp ajutând mediul înconjurător și reciclând. Pe mine m-au convins!

Am găsit deja pe site câteva variante de la branduri dragi mie, pentru următoarele evenimente. Prețurile mă ajută să țin sub control bugetul personal, rămâne doar să mă hotărăsc asupra cărui outfit mă opresc.

Cu responsabilitate,

UniquebyMM

 

Articol Spring SuperBlog 2018

Surse info & foto evernisaj.ro, https://unsplash.com/search/photos/fashion

Share and Enjoy !

0Shares
0 0