Iarna aceasta, vrea să ia locul primăverii iar pe mine m-a convins că este timpul potrivit să aleg una  dintre multele destinații speciale pentru vacanțe speciale. Fără a sta prea mult pe gânduri, am luat bilet spre destinația mea specială, Myanmar.  Țările calde! Yupiii!

Spre destinația mea specială, Myanmar

Cultura și tradiția asiatică  m-au atras ca un magnet și  au fost, sunt pentru mine, ceva care trebuie văzut pentru a fi înțeles. Am senzația că indiferent cât aș citi, câtă documentare aș face, video/audio etc.,  totul rămâne închipuit, țesut de imaginația mea. Trebuie să  le văd, trăiesc, simt, pe viu.

 

Spre destinația mea specială, Myanmar sursa CND Turism -Vacanțe Speciale

Foto CND Turism Vacanțe Speciale

 

M-au fascinat mereu grădinile plutitoare, culturile de orez, casele din bambus construite pe picioroange sau templele budiste, simplitatea  călugărilor/oamenilor,  îmbrăcămintea. Oamenii și  chipurile. Să mă amestec printre localnici, să  aflu poveștile de viață pe care să le compar cu cele din imaginația mea.

Myanmar

Destinația,  una  de mult încolțită în mintea mea. Una care prindea contur și mă tot zgândărea ori de câte ori vedeam ofertele de vacanțe speciale, o știre/reclamă. Este vorba despre  Myanmar! Ce mă împinge către acest tărâm?

La început, nu știu  de când (1989, când și-a schimbat oficial versiunea engleză din Burma în Myanmar),  mi-a plăcut cum sună. Mi se părea că seamănă cu numele meu, alintat. Pe măsură ce visul prindea mai multă putere și consistență, descopeream în interiorul meu curiozitatea, imboldul  care îmi ațâța setea de cunoaștere. Să mă las purtată astfel, în destinații speciale, în locuri misterioase, puțin accesibile sau cunoscute.

Va fi o călătorie într-un loc nou, despre care nu știu (aproape) nimic, departe de lumea modernă, experiență a necunoscutului. Genul de călătorie în  care nu vrei cazare de 5 stele, all -inclusiv cu tot confortul, ci o destinație ALTFEL.

Myanmar este un loc pe care îl simt. Cred că va fi călătoria dincolo de limite,  experiența care va da farmecul călătoriei inedite, care va dăinui mult mai puternic.

 

Spre destinația mea specială, Myanmar sursa CND Turism -Vacanțe Speciale

Foto CND Turism Vacanțe Speciale

Informații și locuri

Pentru că nu-mi place să mă arunc cu totul în necunoscut, îmi iau informații cât se poate de avizate. Pornesc la drum măcar cu câteva cunoștințe despre așezarea geografică, relieful, clima, moneda, bucătăria sau politica.  Cea mai mare țară din Peninsula Indochinei, Myanmar este situată între Bangladesh și Thailanda. La la nord se învecinează cu China iar la nord-vest cu India, De-a lungul granițelor sale cu Thailanda, Myanmar are zone muntoase iar în sud, litoral la Golful Bengal și Marea Andaman. Munții înconjoară zona centrală joasă în jurul râului Ayeyarwady, formând o deltă fertilă la vărsarea sa în mare.

Clima, este una tropicală, moneda națională este kyat,  forma de guvernământ, dictatură iar limba oficială  este birmaneza.  Ca fostă colonie britanică însă, a doua limbă întâlnită/vorbită este englezaOamenii sunt foarte prietenoși, îți zâmbesc larg tot timpul, ai crede că vor să-ți vândă  sau să -ți ceară ceva.

Am aflat că aici, chiar există un loc misterios (să – mi mai pun la îndoială intuiția!). Este vorba despre una dintre minunile planetei, sit unic în lume,  Bagan, care găzduiește peste 2000 de temple, o adevărată câmpie de pagode. Mii de turnuri – turnulețe de diferite culori asemeni unor munți ciudați. Ajunsă aici, voi fi vrăjită de peisajul unic! O lume foarte puțin cunoscută, nefiind mediatizată, de o strălucire aparte și, un rafinament absolut al artei.

 

Spre destinația mea specială, Myanmar sursa CND Turism -Vacanțe Speciale

Foto CND Turism Vacanțe Speciale

Contraste

Contrastul fantastic dintre Bagan și cel al sărăciei, mizeriei despărțite doar de un râu, nu are cum să nu-și lase amprenta pe călătoria din Myanmar. Țara săracă în ciuda bogățiilor sale, prima exportatoare din lume de tek și sursă principală de pietre prețioase, jad, rubine, perle și safire.

Inle Lake – este lacul pe care am aflat că voi întâlni nu doar case ridicate din apă,  pe picioroange (fascinația mea!). La fel de mult surprind micile fabrici de textile și magazinele, un mic mall lacustru. Surprinzător cu adevărat, sunt grădinile de legume, crescute pe niște araci ieșiți din mijlocul lacului.

 Capitala țării, Yangon, până în 2006, considerată de localnici ”regina orașelor și grădina Orientului”, te întâmpină cu o curățenie și o liniște nefirească și un parc imens. În mijlocul parcului se află cel mai important loc de rugăciune, complexul de temple Shwedagon. Pagoda principală este placată în întregime cu aur. Legenda spune că locul a fost ales de un elefant alb.

 

Spre destinația mea specială, Myanmar sursa CND Turism -Vacanțe Speciale

Foto CND Turism Vacanțe Speciale

 

Turla din aur masiv, cântărește o tonă și este decorată cu 1090 diamante, 1338 alte pietre prețioase iar în vârf se află un glob din aur împodobit cu 4350 diamante. Impresia creată: te afli într-un oraș cu totul din aur, cu pagoda care răspândește învățăturile lui Buddha în toată Asia.

Bucătăria locală

Bucătăria locală nu este mai prejos de descrierile de până acum, fantastică și seducătoare, cu influențe thailandeze și indiene dar mai puțin condimentate. Exact pe gustul meu. Preparatele sunt tăiate în bucăți foarte  mici și se consumă cu bețișoarele sau cu  mâna, orezul, fiind de asemeni nelipsit din mesele birmanezilor.

Înarmată cu toate aceste (minime)  informații,  mă grăbesc să-mi fac bagajul.  Pornesc în aventura mult visată să mă bucur de soare și căldură, pe lângă toate celelalte minuni.

Știu dacă agențiile oferă rar servicii în această zonă. CND Vacanțe Speciale* se va afla cu siguranță, printre agențiile care introduc Myanmar pe lista destinațiilor exotice pentru vacanțe speciale.

*CND Vacanțe Speciale, oferă vacanțe ALTFEL, cu un concept altfel:

  • croaziere,
  • călătorii în familie,
  • circuite,
  • sejururi,
  • pelerinaje,
  • călătorii de afaceri,
  • vacanțe pentru luna de miere,
  • week-end intern/extern sau
  • renumitele programe Work & Travel în SUA.

 

 

UniquebyMM

 

Sursa info & foto CND Turism Vacanțe Speciale; descoperă.ro.

Proba 8 – Spring SuperBlog 2018.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0