Aventurile unui iepuraș năzdrăvan Sursa intercomfilm

Afiș – Peter Iepurașul

 

”Mâna întinsă care nu spune o poveste …”.  Aventurile unui iepuraș năzdrăvan Poveștile sunt inventate pentru a fi crezute, o lume minunată, miraculoasă, împletind  ficțiunea cu adevărul. Așadar, a fost odată ca niciodată,  este formula magică cu care începe orice poveste. La fel și a noastră: A fost odată, ca niciodată, Iepurașul Peter.

 Aventurile unui iepuraș năzdrăvan

Sunt cel mai năzdrăvan, optimist, vesel, poznaș, și jucăuș dintre frații și prietenii din marea mea familie. Pus mereu pe șotii, nu stau o clipă locului, ghidușiile ținându-se lanț. Pe cât de iute de picior sunt, pe atât de isteț, cu greu putând fi întrecut de cineva la năzdrăvănii.

Ultima dată când am dat cu oiștea în gard, rămas singur acasă și umblând de colo-colo ca Vodă prin lobodă, îmi trece prin minte să fac curățenie. Urma ziua mea de naștere, 30 martie 2018, zi importantă care trebuia pregătită cum se cuvine. Fără a mai sta pe gânduri, golesc frigiderul și-l curăț cu crema mamei pe interior și exterior după care îl umplu cu morcovii și celelalte(toate) legume din cămară. Trec apoi la colivia din apropiere pe care o curăț în același mod, apoi la locatarul acesteia, papagalul, pe care îl spăl cu ulei și vin (natural, din sticlele găsite în dulap).

Obosit după atâta muncă, mă hotărăsc să mă ocup de curățenia proprie. Intrând în baie  încerc rolul tatei, bărbierindu – mă  (fără lamă),  făcând duse pe apa Sâmbetei două tuburi de spumă și 3 flacoane de After shave. Îmbrac (doar) jacheta albastră, rămasă puțin cam strâmtă și alergă cât mă țin picioarele să – mi  anunț prietenii.

 

Aventurile unui iepuraș năzdrăvan sursa intercomfilm

Peter Iepurașul

 

Auzindu – mi năzdrăvănia, reușisem să-i pun cu botul pe labe,  prietenii propun să mergem în pădurea apropiată, unde avea loc un spectacol de comedie.

Mândru nevoie mare de isprava mea dar mai ales de impresia lăsată prietenilor, mare amator de aventură, pornesc vesel la drum alături de ei.

Hârjoană

Preiau controlul ghidușiilor imediat și la primul aluniș împreună cu  prietenii, Frumușica și Blănosul, ne ascundem care încotro, strigând la restul alaiului pentru a intra în joc. Toți prietenii au intrat la hârjoană, pădurea răsuna de zarvă, când, deodată  dau nas în nas cu vânătorul. Apărut pe nepusă masă în fața vânătorului, acesta nici nu apucă să – și pregătească pușca, că aude  iepurașul adresându-i-se :

-Ăăa, îîî… te știu din filmele pentru copii*. Ești … omul cel rău, adicăăă… ai o pușcă ade  văraăîtăă îî?  … ești ăăă vânătorul !?!

– Dacă mă știi, ce cauți singur prin pădure?

– Nnnuu, nnuu sunt singur, sunt  ăă îîî… cu … prietenii – răspund ștergând-o englezește simțind că am dat de dracul și strigându – mi prietenii.

Fugeam mâncând pământul încercând să găsesc o cale de a – mi ajuta prietenii, în timp ce James cel mic rămăsese înțepenit în scorbura găsită ca ascunziș. Realizez pe loc că era un loc perfect pentru a sta de șase și-i fac semn lui James să rămână acolo. Eu mă ascund după trunchiul gros de lângă scorbură și văzându-i pe ceilalți în tufișurile dimprejur le fac semn să rămână acolo.

Vânătorul

După ce vânătorul a trecut de noi, ieșind iepurește din ascunzători, îl ajutăm pe James cel mic să iasă din scorbură dar văd un  roi de albine supărat că a fost deranjat.  Privesc în jur, Ocheșica, plină de furnici urcate în timp ce stătea ascunsă chiar pe mușuroiul lor începuse să plângă, în timp ce lui Henry îi veniseră de hac acele unui arici. Am scăpat de dracu’ și am dat de tat’su, îmi spun în gând în timp ce îmi cade fisa. Fac semn prietenilor să plece și țopăind spre scorbură încerc să duc cu zăhărelul albinele înapoi. Miroseam doar atât de tare de la after (parfum) :))!!! Reușesc oarecum misiunea de atragere a roiului, alerg iepurește spre marginea pădurii după prietenii mei.

Sătui de peripeții, tremurând toți ca piftiile și speriați, prietenii îl primesc cu încredere pe Peter și relaxându-se ușor – ușor îl întreabă în cor, ce urmează. ”Cred că ar trebui să ne întoarcem acasă și să mergem împreună cu părinții la spectacol. În plus, știți doar că este ziua mea de naștere, deci vom și petrece, le răspund plin de optimism.”

Pe drum, mă gândeam fericit că am scăpat basma curată din aventura prin pădure,  familia va fi mândră de mine.Voi fi chiar recompensat. Ajuns acasă, sunt întâmpinat de fețele lungi și negre de supărare ale familiei. Îi priveam nedumerit,  neînțelegând de ce erau supărați, dar aflu când începe tirul întrebărilor. Dau să răspund, dar întrebările curgeau valuri de neoprit. Situația era gravă: papagalul făcuse infarct iar legumele erau compromise datorită cremei folosite de mine la curățenie.

Surpriză

– Am vrut să vă fac o surpriză, să fac curățenie, încerc să motivez faptele cu ochii în lacrimi, nu să vă supăr. Regret că v-am supărat și mă îndrept către camera mea. Îmi strâng câteva lucruri într-o sacoșică,  am să plec în pădure. În drum spre ușă, mama îmi explică:

-Peter, nu trebuie să pleci, suntem familia ta și te iubim mult, doar că trebuie să te mai temperezi. Știu că ești un tip cu simțul umorului, optimist. Mereu ești pus pe șotii, plin de energie și poznaș doar că trebuie să fii mai responsabil. Năzdrăvăniile tale te pot costa mult, te pot costa viața, înțelegi? Înțelegeam chiar mai bine decât credea mama, doar ce scăpasem de vânător.

– Da mama, înțeleg. Acum putem mergem la spectacolul de comedie din pădure? Pot chema prietenii la aniversarea mea?

Privindu-se în ochii, părinții abia stăpânindu-și râsul, răspund că erau pregătiți pentru spectacol, doar că lipsa lui le dăduseră planul peste cap. Cât despre aniversare, musai să fie marcată.

 

UniquebyMM

 

Sursa : InterComFilm

* Din 30 martie 2018  se va lansa filmul Peter Rabbit/Peter Iepurașul pe ecranele din cinematografele din România

Proba nr 11 Spring SuperBlog