Trandafir de la… nu, nu de la Moldova!

Famous Roses!

”Să nu uităm nicicând/ Să iubim trandafirii/ Ei sunt pe-acest pământ/ Un simbol al iubirii”, spun versurile unui cântec.  Dar, de data aceasta nu este vorba despre cântec, ci despre mai mult de atât.  Încep cu o mărturisire. Încă de acum un an (oare când a trecut?), de când am ”lansat” blogul, am vrut să scriu despre pasiunea mea pentru flori.

Așa a fost să fie, probabil  trebuia să vină momentul potrivit, acesta, să se lege cumva lucrurile, că doar nimic nu este întâmplător. Cum spuneam, iubesc florile, (încă) una dintre pasiunile mele. Le iubesc pe toate, pentru frumusețea, gingășia, culorile sau parfumul  lor. Îmi place să le cultiv, să le îngrijesc, să le primesc dar și să le ofer. Fie că sunt de interior, cultivate în ghiveci, de  exterior sau de grădină, ele îmi oferă porția zilnică de energie. Mi se pare că transmit mesaje, că îți oferă pe lângă bucurie și un strop de culoare, puțină pace, împăcare, dragoste.

 

Trandafir de la... nu, nu de la Moldova!

Eddy Mitchell

Legende

Astăzi însă, m-am oprit asupra trandafirului. V-ați întrebat vreodată, cum a apărut trandafirul? Probabil nu vom afla niciodată, cum acum vreo 4 000 de ani, dintr-un măceș, un grădinar a obținut floarea trandafirului. Denumirea venită din latină, rosa, ne dezvăluie faptul că provine din familia Rosaceae. Potrivit mitologiei, spinii au apărut în momentul în care lui Cupidon i-a scăpat o săgeată în grădina cu trandafiri. Dar între sutele de legende, grecești, romane, hinduse, persane sau arabe, există una românească. Aceasta spune că trandafirul a fost creat de Dumnezeu iar diavolul, dorind să distrugă frumusețea creației Lui, a creat spinii. De atunci, trandafirul este considerat simbolul perfecțiunii.

 

Trandafir de la... nu, nu de la Moldova!

Princess Charlene de Monaco

 

Trandafirul

Trandafirul a fost este și va  fi inspirație pentru poeți, pictori, compozitori sau îndrăgostiți dar și materia primă în industria cosmetică. Denumit și regele grădinilor, el este nelipsit din grădinile iubitorilor de flori. În consecință, trandafirul nu putea lipsi nici din grădina, jardinierele sau casa mea.

În fiecare an mai adaug câțiva butași celor existenți, achiziționez noi soiuri, cărora nu le pot rezista. Anul acesta, deși vremea ne-a dat de furcă, am reușit  pregătirea trandafirilor din grădină și transplantarea celor pitici în jardiniere. De asemeni,  am  descoperit niște exemplare extraordinare, premiate, cu flori mari, parfumate, pe care le voi comanda negreșit. Este vorba despre trei butași de trandafiri  cu flori mari și unul urcător, comercializate de Famous Roses.

Eddy Mitchell, Pierre Cardin sau Pricesse Charlene de Monaco sunt soiuri aparținând casei Meillard Richardier din Franța, rezistente la maladii și cu o perioadă mare de înflorire. Mă vor bucura cu florile lor somptuoase, culorile, eleganța  și farmecul lor. Princesse Charlene de Monacomedaliat de 6 ori, de 3 oricoupe du Parfum” și aur la ”Roses Nouvelles” de la Geneva încântă cu parfumul suavPierre Cardine este inedit prin petalele mari, roz, presărate cu ”praf de stele” și parfumul puternic, impresionant, seducător.

 

Trandafir de la... nu, nu de la Moldova!

Pierre Cardin

 

Următoarea alegere, aparține aceleiași case și face parte dintre soiurile de trandafiri urcători parfumați.  Ines Sastre, unul dintre cei mai populari trandafiri din lume, impresionează prin abundența și mărimea florilor, dar și prin nuanțele de roșu cu striații de alb și crem, spectaculoase.

 

Trandafir de la... nu, nu de la Moldova!

Ines Sastre

 

FamousRoses.eu

La FamousRoses.eu este – la vie en roses(viața în rose/trandafiri) – cu adevărat, deoarece aici întâlnești soiuri aparținând caselor renumite, patentate/certificate la nivel internațional, Meillard RichardierGeorge DelbardFranța și KordesGermania.

Butașii viguroși sunt aduși din pepiniere celebre din Franța și Germania cu garanție mare de prindere, în caz contrar se înlocuiesc gratuit.

-Reușesc să surprindă plăcut iubitorii de trandafiri din România și Europa atât prin diversitatea, calitatea și frumusețea soiurilor  oferite cât și seriozitate.    Fiecare trandafir/floare are o poveste care așteaptă să fie descoperită și dusă mai departe.

Se spune că marele înțelept Confucius avea  600 de cărți despre îngrijirea trandafirilor. Nu știu câte cărți are Famous Roses, dar știu că oferă garanție 100% autenticității, calității produselor și satisfacției clienților. În plus, vin în ajutorul celor interesați cu sfaturi și idei, iar gama de trandafiri este  una completă, de înaltă calitate.

 

UniquebyMM

Update: Am făcut comanda pentru trandafiri. Famous Roses a răspuns foarte repede, iar la câteva minute am fost contactată telefonic pentru confirmare și detalii de livrare. Livrarea se va face după jumătatea lunii (18) cînd voi fi contactată.

Mulțumesc, Famous Roses!

Vă țin la curent.

MM

sursa: https://www.famousroses.eu

Campanie Famous Roses Blogawards

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0