Adult cu voce de copil, iubitor de P(e)repelix

Adult cu voce de copil, iubitor de P(e)repelix sursa www.prepelix.ro

În urmă cu 18 ani.

-Alo, salut! Dă-mi-l pe frate-tu.

-Poftim???

-Piciule, cheamă-l pe frate-tu la telefon.

-Aaaa…, vrei cu Adi.

-Da, măi, ce nu înțelegi? Spune-i că îl caută Bogdan, i-am făcut rost de jocul nou.

Adult cu voce de copil, iubitor de P(e)repelix – Conversația telefonică, era între prietenul copilului mare și subsemnata, luată drept ”frate-su”(scuzați limbajul neacademic :)). Din cauza vocii eram mereu confundată cu cel mic și aflam (întâmplător) multe lucruri, ca acum, de noul JOC PREPELIX ! L-am trimis pe cel mic să anunțe noutatea și i-am lăsat să se bucure ca și când nu știam nimic. Jocul, foarte distractiv, cu niște păsări/ prepelițe haioase care apăreau de te miri unde și trebuiau doborâte.

Jocul te captiva într-atât încât cu greu te puteai desprinde de monitor, iar copiii mei ar fi dormit cu capul pe birou de dragul lui. Pe motiv că cel mic este prea mic și nu știe, nu are voie, cel mare deținea supremația jocului, cedând doar în momentul  în care  ajungeam acasă. Într-una din zile, ajunsă acasă mai devreme, cel mic reclamă printre lacrimi că vrea și el să doboare ”perpelițe” și Adi nu-l lasă. Fără să mai întreb,  merg în camera lor, unde fratele mai mare se concentra atât de tare să nimerească prepelițe, încât nu mi-a sesizat prezența. Păsările cădeau una după alta doborâte de abilitatea lui Adi provocând râsul fratelui său  Nick, până își amintea că era supărat. Reușind cu greu mă abțineam și eu să nu râd, îmi încerc norocul trecând eu la tastatură. Prefăcându-mă stângace, îi fac să uite de diferend și rezolv onorabil  disputa. Introducem reguli, facem liste, deschidem competiția  ”Perpelix A-N – mami”. Așa i-a rămas numele jocului la noi în familie, de la cuvântul stâlcit din viteză și supărare de Nick.

Joc Prepelix Pano

Aprilie 2018

Ediția de primăvară SuperBlog lansează proba numărul 13 (fără ghinion), o experiență altfel a jocului de mobil, răscolind  amintirile din copilăria, copiilor: Copii mei și cel din mine :). Mi-am amintit câte ”perpelițe” am doborât sau câte am pregătit la cuptor, ciorbă sau ciulama. Nu, nu e JOC COPII, este chiar adevărul! între timp, am crescut prepelițe (adevărate). Sunt atât de drăgălașe, iar puișorii atât de mici și delicați.Adorabili!

Adult cu voce de copil, iubitor de P(e)repelix sursa www.prepelix.ro

Și acum, Joc Prepelix Pano! Spre deosebire de cel de acum 18 ani, jocul este adaptat tehnologiei moderne actuale, creat special pentru mobil. Nu mai este motiv de discordie, intru pe demo și joc pe mobilul meu până mă familiarizez din nou cu viteza de zbor a prepelițelor. Cu grafică nouă, curajoasele prepelițele, mult mai antrenate decât suratele lor și cu viteză mare de zbor :), te provoacă la vânătoare stârnind în mine/tine pasiunea jocului. Mă prind repede și trec la Prepelix Pano(360º) și VR, vreo două ore, descoperind că mă plimb în voie peste tot. Am acces 360 de grade, pe tot câmpul de vânătoare iar faptul că găsesc  și alte obiecte care mă ajută să cresc punctajul, mă captivează total.

Timpul a trecut atât de repede și am uitat că trebuia să treacă ”copilul” pe la noi. Surprins că nu-l întâmpin  la ușă, întrebându – se ce mă poate ține lipită de canapea, relaxată, cu ochii în telefon, mă întreabă îngrijorat:

 

Adult cu voce de copil, iubitor de P(e)repelix sursa www.prepelix.ro

Joc mobil

-Ce faci mami, ai pățit ceva ?!?

Mă joc (hihi). Mai știi Prepelix, jocul cu ”perpelițe” ? A apărut într-o variantă nouă, Prepelix Pano (360º) și VR, mult mai ingenios și distractiv. Uite, are niște ghicitori, vreau să le găsesc pe cele două care activează arma secretă. Vezi ce ghidușe sunt prepelițele? Și cum mă plimb pe toată suprafața, vrei să joci și tu? Hai intră în competiție,  e  funny!   

-Îmi amintesc …! ce partide nebunești de vânătoare încingeam și ce mă  distram când îl depășeam pe Adi sau pe tine. hihi. Da, hai să ne întrecem. Aaa, ce tare, pot conecta telefonul la ochelarii cardboard!!!

-Da, poți concura cu toți jucătorii. Dacă găsești cele două ”ghicitori”,și eu le caut, care activează arma secretă, ai șanse la primul loc pe tabela de scor globală PREPELIX.

-Aaa, păi dacă e așa, îi trimit mesaj lui Adi să intre și el, să fie competiție de JOC MOBIL în toată regula. Să fie distracție, nu?

-Hahahaha. Da, să fie, conchid fără să pierd nici o clipă prepelițele din ochi. Știi ceva? Abia aștept să vină piticul să-l învăț și pe el, apoi să jucăm toți.

Am jucat și ne-am bucurat toți trei ca niște copii, până seara târziu. Cine credeți că a câștigat? Vă las pe voi să ghiciți :).

 

 

 

UniquebyMM

 

sursa info și foto: prepelix.ro

Scris pentru proba nr. 13 Spring SuperBlog 2018.