• Șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii

   

  Șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii sursa arhiva personală

  Șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii

  Bun găsit, dragi prieteni! Competiția Spring SuperBlog se apropie de final și nu oricum. Provocare cu numărul 15, penultima, este una pe cât de atipică, ofertantă și frumoasă, pe atât de dificilă. De ce? O lume mai bună, este dezideratul tuturor iar să poți contribui, ajuta la transformarea sa în realitate este împlinire, hrană pentru suflet.  Sunt atâtea lucruri/proiecte de făcut încât nu știu care ar fi alegerea cea mai bună. Toate sunt importante, toate sunt prioritare, nu poți face o ierarhie, nu există un clasament. Proiectele de mediu, încălzirea globală sau suprapopularea, poluarea, violența de toate genurile sau colonizarea planetei Marte, toate sunt remarcabile. Între toate, există  șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii.

  Totuși, fără a fi pusă să aleg față în față cu faptele, mărturisesc sincer: iubesc mult copiii, cred în ei. De unde vine asta, nu știu a vă spune, poate sunt (încă) un copil în sufletul, adâncul ființei mele. Altă explicație mai elaborată, mă tem că nu am, nici vreo pledoarie  genială. Am doar cuvinte simple cum ar fi, copiii reprezintă viitorul, speranța noastră de o lume mai bună. Sunt inocenți, frumoși, sinceri, și nu aleg să vină pe lumea aceasta.

  De-a lungul vieții am aderat timid, modest, cu forțele, capacitatea, disponibilitatea mea, la diferite proiecte în multe domenii. Fără a inițializa însă ceva nou, o inițiativă proprie. Imaginându-mi că aș putea face asta, proiectul pe care l-aș credita s-ar îndrepta către ei, copiii. Un proiect astfel structurat încât să cuprindă sănătatea, educația-învățământul și descoperirea-promovarea talentelor. Un fel de 3 în 1.

  Șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii arhivă personală

  Sănătatea

  Un popor sănătos este un popor fericit și  prosper. Corect, dar pentru asta trebuie, în primul rând, să ne îngrijim de sănătatea copiilor. să avem copii sănătoși. Sunt proiecte în acest sens, desfășurate de ONG-uri sau fundații pentru sprijinirea copiilor cu diverse afecțiuni/ dizabilități etc. dar nu este suficient. Sunt convinsă că ar fi binevenit și chiar imperios necesar, un program/proiect național de îngrijire – monitorizare a sănătății copiilor de la zero la optsprezece ani.

  Proiectul meu, se vrea unul bine structurat în etape, pe categorii de vârstă, astfel încât absolut toate bolile să poată fi depistate din fază incipientă. În acest fel, tratamentele vin la timp și pot salva multe vieți. Accesibilitate: toți copiii. Programul conține analize, tratamente, vaccinuri și monitorizare pe toate palierele.

  Educație-învățământ

  Educația aduce calitate vieții. Educația/învățământul din România are nevoie de proiecte, de sprijin. Concret, proiectul meu pornește de la ideea de introducere a grijii de mediu în educație – învățământ. În documentările mele am găsit lucruri interesante pe care le-aș adopta. Spre exemplu, copiii sunt implicați direct în curățenia din școli, locuri de joacă sau săli de mese, împreună cu profesorii sau sub supravegherea acestora.

  Șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii arhiva personală

  De asemeni, copiii nu sunt notați ori apreciați cu note/calificative în clasele primare. În felul acesta, copilul poate acumula informații legate de noțiunile elementare de scris, citit etc. fără presiunea notelor. Ei învață cum să îngrijească spațiile în care învață, se joacă, mănâncă  dar și să prețuiască efortul, munca, mediul. Copilul este foarte receptiv la exemplu, învață din joacă lucruri care mai târziu îi vor deveni principii.

  Apoi, am în vedere inițierea  activităților diversificate din primii ani de școală. Cu siguranță este una dintre cele mai bune metode de depistare a talentelor.

  Promovarea

  Această ”secțiune” a proiectului,  se referă la canalizarea aptitudinilor/talentelor descoperite spre cultivarea, dezvoltarea și promovarea acestora.  Rezultatul duce la adevărate pepiniere de minți cu IQ mare, peste medie, talente cultivate și  pregătite pentru viitor. Pasiunea, crește calitatea în ambele sensuri, a lucrului/muncii făcut(e) și a omului. Fiecare aptitudine, talent descoperit și promovat se va transforma în oportunități, șanse de a face/munci ceea ce-i place fiecărui individ.

  Este știut că avem minți inteligente, copii supradotați, vezi exemplul IT-iștilor sau olimpicilor la matematică, chimie, informatică etc. spre exemplificare. De ce să nu fie cultivată, folosită această ”bogăție”?  Cred în inteligența, spiritul și capacitatea copiilor de a schimba lumea în care trăim. Cred că vor găsi soluții pentru multe dintre problemele planetei noastre.

  Proiectul meu este de fapt un program pentru grija dezvoltării copiilor de la naștere până la maturitate, creșterea și promovarea talentului. Pare utopic? Depinde cât de mult crezi în el! Și-apoi, ce-am fi sau ce ne-am face fără visuri? Visez frumos, la o lume mai bună! Și atâta timp cât visez, totul poate deveni posibil.

  Next level

  Next level, găsesc fonduri (europene) iar pentru încredere, aleg ca partener media Chic Elite și… lucrurile se mișcă!  Merg mai departe, caut și atrag oameni – bloggeri care  rezonează, se raliază proiectului meu. Am de unde alege, dar m-am oprit  pentru început, așa, de tatonări, la trei dintre ei. Primele două, ”Mamă de 3(copii), femeie de 10! sau…invers?”, Cristina Lincu  și  cea care ”înșiră mărgăritare”, iubitoare de neam și țară, Adriana Tîrnoveanu.  A treia alegere, nu și cea din urmă, blog-olteanul ”verde și natural” pasionat, mai ales de Craiova, Daniel Botea.

  Inimoși, inițiatori de proiecte și câștigători, pasionați și implicați total  în ceea ce fac/scriu. Ei sunt cei pe care i-am simțit instinctiv, iubitori de oameni(copii), natură, neam. De o lume mai bună. Sunt (cred, sper!) cei care ar îmbrățișa proiectul meu ”Șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii!”

   

   

  Șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii logo ABBS

  „Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

   

  UniquebyMM

  Surse: avbs.ro; arhivă personală

  Categories: Blogging, SuperBlog

  Etichete: , , , , , ,

  3 thoughts on “Șansa unei lumi mai bune, unui viitor frumos: copiii

  • Adriana spune:

   Am învățat de la soțul meu că nu trebuie decât să crezi și să te implici intr-o cauza anume și să faci tot ce ține de tine sa realizezi, să înfăptuiești ideea iar, in final, vei vedea copii fericiți. Simplificat, mulțumesc că m-ai luat partener in provocarea primită, luandu-te și eu în una dintre cele despre care știi că le facem sa devină realitate. Chiar mâine, 20 de copii vor primi costume populare pe care sa le îmbrace ori de câte ori vor dori, in zi de sărbătoare și nu numai. Succes, Mirela și felicitări pentru participarea în acest concurs.

   • Mirela spune:

    Mulțumesc tare mult, Adriana!
    Fiecare gest care aduce bucurie, făcut din suflet, contează înmiit pentru acel om/copil.
    Dacă fiecare dintre noi ar face acel gest, lumea ar fi mai bună. Am văzut acțiunile voastre,
    vă urmăresc și vă apreciez pentru tot ce faceți. Mă simt onorată că suntem compatrioți!
    Felicitări, mult succes și vouă!

  Lasă un răspuns