Te salut, națiune! Așa am simțit că trebuie să încep astăzi. Un salut de învingător, o reacție firească la o mare victorie. A noastră, a fiecăruia dintre cei care ne regăsim, care iubim produsele românești. Știți deja că apreciez,  îmi sunt tare dragi oamenii care reușesc să construiască, fac ceva, nu lasă timpul să treacă pe lângă ei. Oameni care nu se dau bătuți, nu renunță. Cum știți că fiecare articol are o introducere, toate au un început, încep cu începutul. Să tot fie un an-doi, iertare dacă nu vă dau cu exactitate data, de la această ”poveste”. Vă amintiți valul de îmbolnăviri de bebeluși din Argeș, infestați cu E coli? S-a mediatizat intens presupusa legătură dintre  fabrica de produse lactate Brădet și valul de îmbolnăviri.

Fabrica de produse lactate Brădet

Cuprins

Fabrica de produse lactate Brădet

Fabrica, brandul au fost distruse efectiv, începând cu capitalul de imagine și terminând cu pierderi morale și materiale de sute de mii de euro. Campania de defăimare împotriva făbricuței mi s-a părut nedreaptă, mai ales după ce am văzut mai multe opinii. Consumam parte din produse, deci cunoșteam produsele lactate Brădet cum știam și de altele, nimic mai mult.

Fabrica de produse lactate Brădet

Omul care pornise afacerea, un om simplu și foarte onest, m-a impresionat cu modestia și logica de expunere a lucrurilor exact așa cum stăteau. Îmi imaginam ce era în sufletele oamenilor aceia și mă întrebam cum să te bați cu mâinile goale.

Firesc, omul a încercat să-și salveze munca, familia și oamenii care munceau acolo. M-am oferit să ajut, nu știam exact în ce mod, nu aveam blog la acea vreme, dar doream și simțeam că trebuie să fac ceva. Era clar că se dorea scoaterea de pe piață a produselor sută la sută românești. Produse de o calitate ridicată, la prețuri foarte bune, recunoscute și în afara țării.

 

S-au luat sute, nu știu numărul exact dar multe, foarte multe probe pentru elucidarea situației. Proba care dăduse verdictul fusese luată dintr-un magazin alimentar cu produse descoperite. Logic, limpede pentru oricine, nu doar pentru specialiști, era că în produsele depozitate/expuse în condiții improprii, puteau fi prezente toate bacteriile posibile. Dar, era soluția la îndemână pentru a găsi un țap ispășitor și mascarea scandalului copilașilor.

Nici urmă de bacterii

Norocul familiei a fost ideea fiului de a lua probe și trimiterea acestora la un laborator privat în Germania. Rezultatul venit era cel corect, adică nici urmă de bacterii. Dar răul fusese făcut: tone de produse distruse, producția oprită, oamenii trimiși acasă.

 

Cineva a propus la un moment dat ca soluție de redresare, participarea, cumpărarea unor tichete, sau așa ceva, la care mă înscrisesem și eu. În paralel, căutam produsele marca Brădet în magazinele din București, în încercarea de a le readuce în atenția consumatorilor. Conștientizare pornită de la prieteni, rude, colegi, cunoștințe etc. Comercianții evitau însă aprovizionarea cu produse.  Ceea ce se dorise de la bun început, se atinsese: eliminarea de pe piață a produselor marca Brădet.

lactate Brădet

Strângerea banilor necesari repornirii și redresării fabricii nu mai știu  cum s-a realizat. Cert este că ușor-ușor, datorită mediatizării dar și oamenilor care le-au fost alături, au reușit. Produsele fabricii Brădet erau încă destul de greu de găsit iar asta mă deranja și nemulțumea. Asta până ieri, când am descoperit pe căruțul cu care se ducea marfa la raft (magazinul Cora Pantelimon), ce credeți, lactate Brădet. Am fost atât de bucuroasă, încât nici nu am așteptat să așeze produsele la raft, mi-am luat direct de pe platforma/căruțul respectiv.

Fabrica de produse lactate Brădet

Magazinul este unul din care îmi fac de obicei cumpărăturile și deși merg des, nu am găsit până acum lactatele Brădet. Cel mai des îmi cumpăr chefir și brânză/caș dulce, de două ori pe săptămână, de aceea spun că nu le-am văzut. Poate că mi-a scăpat, greu de crezut, dar la viitoarea vizită îmi voi face temele. Voi afla de când au  produsele și mai ales de ce nu m-au atenționat prin mesajele pe care mi le trimit. Oricum, a fost un sentiment atât de plăcut, de parcă câștigasem, nu știu cum să spun, o mare victorie.

Fabrica de produse lactate Brădet

”Buturuga mică răstoarnă carul mare”

Oamenii ăștia merită toată admirația și respectul! Familia aceasta nu doar că a făcut ceva, a construit o fabrică, un brand, dar nu s-a lăsat doborâtă. Au demonstrat că chiar și în luptă cu titanii, poți reuși. ”Buturuga mică răstoarnă carul mare”, da, da, se confirmă! Felicitări echipa Brădet, mă înclin! Chapeu!

Să ne înțelegem, nu-i cunosc personal, nu am nici un fel de legătură cu oamenii, fabrica sau altceva.  Știu doar că o familie de oameni inimoși au dorit să ducă mai departe tradiția, rețeta cașcavalului făcut de călugării Schitului Brădet. Ei au reușit să producă acest cașcaval care deține atestat de produs tradițional.

Fabrica de produse lactate Brădet

În anul 2001 familia Bradea a achiziționat locația iar în 2003  au început reconstrucția noii fabrici. Din iunie  2005 au început să apară primele produse ale noii fabrici. Povestea lor o găsiți aici.

Produsele sunt proaspete, naturale

Fabrica  Brădet produce brânzeturi, cașcaval, smântână, iaurt și  lactate de băut, unt și lapteProdusele sunt proaspete, naturale, făcute după rețete românești, autentice, fără conservanți, fără lapte praf. Gustul lor autentic te duce cu gândul la copilărie, la natură, la munte, de unde vin aceste minuni și numele lor, Brădet.

Fabrica de produse lactate Brădet

Produsele fabricii de lactate Brădet se găsesc și pe piețele internaționale din Italia, Spania, Anglia, Germania, Belgia și Cipru. Apropo, v-ați prins(!) îmi plac mult produsele! Și vi le recomand sincer, așa cum știți că sunt, din tot sufletul.

Cam asta este povestea pe care am vrut s-o împart cu voi. Este încă o experiență de viață pe care merită să o descoperiți (citiți).

Până data viitoare, bucurați-vă de bunătăți românești, sută la sută naturale, fiți sănătoși!

 

UniquebyMM

 

Mai multe despre fabrica de lactate Brădet găsiți aici sau pagina de Facebook.

Sursa: facebook LactateBradet; arhiva personală

5/5 - (1 vote)