Salutare, dragilor! Am vorbit despre tot felul de subiecte fără a mai aminti ceva despre alimentație și stil personal alimentar. Spuneam acum ceva timp că am ales să continui stilul sănătos pe care l-am descoperit și în care am căpătat încredere. ”Așadar și prin urmare”, în articolul de astăzi voi vorbi despre acest subiect: O nouă filă de jurnal Reset.

O nouă filă de jurnal Reset

Deschid o paranteză în care vreau să vă relatez o mică întâmplare. Zilele trecute, m-am văzut cu o prietenă proaspăt întoarsă din vacanță. Știți cum sunt astfel de întâlniri, cu povestiri despre locurile vizitate, cumpărături, opinii personale etc. dar și întrebările ”ce mă fac acum că am dat peste cap greutatea? S-a dus n…, pardon de ”n…”, pe apa sâmbetei cura mea!”

O nouă filă de jurnal Reset

Gustare 1- fructe

Convinsă fiind că urma dieta cea mai tare din lume, m-a întrebat cum mă descurc eu și ce anume mănânc. Cum arată dieta mea? I-am arătat planul meu alimentar fără a încerca să o conving sau a-l ridica în slăvi.

Prima reacție: ” Ooo, este un plan pe zile, pe tip de mese, exact ce trebuie să mănânci”. Și de aici au început explicațiile mele, răspunsurile la toate întrebările și încântarea de pe chipul ei. Am închis paranteza.

Revin la subiectul principal. Cum s-a scurs timpul de la data startului cu noul plan alimentar, ce anume am mâncat, sunt întrebări pe care le primesc destul de des, prin urmare voi răspunde în cele ce urmează.

O nouă filă de jurnal Reset

Gustare budincă chia cu fructe de pădure

ordine în programul meselor

În primul rând am reușit să-mi pun puțină ordine în programul meselor care luase în ultima vreme formă haotică. Micul dejun nu mai era servit dimineața, ci  (foarte) târziu, masa de prânz se ducea spre 15 -16, iar cina, inițial părea că o pot scoate dar constatam că pe la 22 mi se făcea foame :). Într-un cuvânt: dezastru!

Sunt conștientă de greșelile pe care le făceam, chiar dacă din punct de vedere al principiilor stăteam cât de cât bine. Degeaba însă serveam eu carne, legume salată, având grijă să alternez tipul de carne, dacă mâncam la 22.  Următorul punct, am trecut la lista alimentelor și meniurile propuse.

O nouă filă de jurnal Reset

Budincă chia cu fructe de pădure

rețetă de mic dejun

Rezolvate aceste puncte, am pornit. cu planul afișat pe ușa frigiderului, la fapte. Astăzi însă, am să vă dezvălui o rețetă de mic dejun care îmi place mult și care mi se pare foarte ingenioasă. Este vorba despre wrap din lipii cu ovăz cu ou și avocado sau almete și somon/prosciutto.  

O nouă filă de jurnal Reset

Wrap din lipii de ovăz

Ingredientele de care avem nevoie:

 • 4 liguri fulgi de ovăz măcinați
 • 2 ouă
 • lapte de migdale sau apă
 • sare după gustul și indicațiile pe care le avem fiecare
 • 1 linguriță de ierburi aromate
O nouă filă de jurnal Reset

Wrap pas 1

umplutura:

 • muștar
 • 2 ouă fierte
 • 1/2 avocado
 • brânză almette
 • rondele de măsline
 • fâșii de somon afumat sau prosciutto
O nouă filă de jurnal Reset

Wrap pas2

Se amestecă fulgii de ovăz măcinați, 2 ouă, sare, laptele de migdale sau apa și se mixează până se ajunge la consistența clătitei peste care adaug ierburile aromate. Din această cantitate ies aproximativ 4-5 bucăți.

O nouă filă de jurnal Reset

Wrap pas3

Pentru un mic dejun se ung 2 bucăți cu muștar și se umplu cu felii de avocado și cuburile celor două ouă fierte. Celelalte 2, pentru alt mic dejun, se ung cu brânză almette și se umplu cu 2 linguri de  rondele de măsline ți 4 fâșii de somon afumat sau prosciutto.

O nouă filă de jurnal Reset

Wrap-bucăți fruct de cactus

vă spun un secret:

Este un mic dejun sănătos, ușor de făcut și foarte gustos. Am să vă spun un secret: pentru că nu știu cum s-a întâmplat dar nu am rămas fără avocado, am folosit fruct de cactus :)  Dacă nu vă dați în vânt după fructe de cactus, cred că se poate înlocui cu castravete. Am să vă spun părerea mea după ce fac și acestă încercare :).

O nouă filă de jurnal Reset

Wrap cu muștar, fruct de cactus și ou

Aș mai adăuga că în acest plan alimentar am mai multe semințe, cum ar fi semințe de susan, chia, dovleac și fructe de pădure.  Trebuie să vă mai spun, pentru corectitudine, că zilnic am un mic program de mișcare, plimbări pe jos sau bicicletă medicală.

Închei fila de jurnal Reset de astăzi cu următoarea constatare din experiența mea de până acum: mă simt din nou bine. V-aș dezvălui (din nou!) că am și kilograme în minus. Cum însă mă știți, abia după ce sunt sigură că nu este ceva de moment, voi divulga și asta :).

 

Până data viitoare, alegeți sănătatea!

 

UniquebyMM

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0