Salutare! Toamna blândă și îngăduitoare, dorul de călătorie, mă îndeamnă să plec la drum.  Aș pleca într-o plimbare lungă, până la capătul lumii sau până s-ar termina combustibilul mașinii. La volanul mașinii aș alege o destinație cu păduri care să-mi transmită puterea și amestecul fantastic de culori.  Așteptarea din stație părea interminabilă iar eu visam la toate astea când vecina oprește mașina făcându-mi semn să urc.  Conducea un BMW seria 5 nou nouț, întru-n stil cam sacadat și mă întrebam dacă îi pasă de piesele lui. Conversația părea să treacă pe lângă mine, răspunzându-i monosilabic, cam în doi peri. Continuam propria conversație și-mi promiteam că este ultima oară când circul în dreapta (copilot :)) sau cu maxi-taxi. Ce grijă aș avea dacă aș avea mașina mea, să beneficieze doar de piese originale BMW.

De ziua mea, un BMW  seria 1, 116d sport line, an de fabricație 2016, capacitate 1496 cmc. mă aștepta cuminte să pornim împreună la plimbare.  Trebuia să văd ce poate mașinuța asta și, deși n-am mai condus de ceva timp, scot carnetul de la ”naftalină” și urc la volan. Mă instalez confortabil (și ce confortabil!), dau drumul la muzică și pornesc fredonând ”Mi-am dorit o mașină/ și iată-acuma o am/ Mă simt bine/ atunci când sunt la volan.”

Cuprins

Mi-am dorit o mașină/ și iată-acuma o am

Mi-am dorit o mașină/ și iată-acuma o am

Motorul toarce plăcut sub capota mașinii, nici nu simt când prinde suta de kilometri la oră.  Chiar dacă nu mă pot lăuda cu experiența mea în tehnica și tehnologia mașinii, am un oareșice simț. O simt compatibilă cu  mine, cu firea mea, poate culoarea ar fi fost alta, dar nici asta nu-mi displace, în rest totul este perfect.

Mi-am dorit o mașină/ și iată-acuma o amConducând cu plăcere, din melodie în melodie, din peisaj în peisaj mă trezesc în fața indicatorului ”ieșirea E75/M5 către Budapesta”. Ups, ce urmează? Mergem mai departe sau întoarcem? Dar mi-am dorit o călătorie lungă ”până la capătul lumii”:), de ce n-am continua? Chiar până la capătul lumii, nu, dar ceva mai aproape, de ce nu?

Decidem pe loc să mergem până la Bled în Slovenia. Revedem niște locuri absolut minunate descoperite cu câțiva ani în urmă și testăm frumușica asta la drum lung. ”Docomente”, avem, cardul și ceva cash prin buzunare, avem, o călătorie în plus nu strică nimănui, ”copilotul” nu are obiecții deci, să continue aventura.

Mi-am dorit o mașină/ și iată-acuma o am

Original versus fals

Mașina se conduce extrem de ușor, este fiabilă, dotată cu accesorii originale BMW, până aici nu am  nimic de reproșat. Încântată maximum de hotărârea luată, continuăm drumul și decidem prima oprire după intrarea pe M7 (Ungaria). Avem nevoie de hrană cu toții: noi, sandviș, cafea iar  mașinuța, combustibil. Verificăm uleiul, deși nu este nicio problemă fiind un ulei original BMW, la fel ca și filtrul.

Cu setea potolită și bună dispoziție, pornim  pe autostrada M70 către Zagreb, Ljubljana, continuând pe A1/E57, apoi spre Lesce, Bled. Un traseu extraordinar, cu șosele grozave, la bordul unei mașini nemaipomenite. Se simte diferența între piese contrafăcute folosite la  mașină și  piese de BMW de la eXclusiv OEM.

Evident, maniera în care se conduce, calitatea drumurilor, combustibilul, uleiul și întreținerea sunt factori extrem de importanți în viața și performanța unei mașini. 

Mi-am dorit o mașină/ și iată-acuma o am

Confort, siguranță, eleganță

Pe înserat, ajunși în Bled ne cazăm în hotelul înconjurat de brazi, în Alpii Iulieni, unde petrecuserăm un sejur de poveste. Mașina era în perfectă stare, de parcă nu parcursese 1323 km. – distanța aproximativă dintre București și Bled. Praful, noroiul de la porțiunile cu ploaie prin care trecuserăm  și indicatorul combustibilului consumat erau singurii martori că parcursese acest traseu.

O bijuterie de mașină ca aceasta, cum să nu mă facă fericită? Mai -mai să merg să caut o spălătorie auto înainte de orice, atât de tare îmi păsa de ea lăsând-o murdară în parcare.

Aproape că nu i se mai vedeau jantele BMW 18 originale de stropii de noroi iar culoarea era una gri-noroi, dacă se poate spune așa. Ce mă oprea să duc la împlinire acțiunea ”spălătorie” era faptul că la acea oră, cel mai probabil n-aș fi găsit o spălătorie cu servicii de top.

Mi-am dorit o mașină/ și iată-acuma o am

Mașina mea BMW  seria 1, 116d sport line merită ce este mai bun. Oferă confort, siguranță, este elegantă, prin urmare va fi tratată la fel. Atenție și servicii de înaltă calitate iar atunci când va fi nevoie, piese originale de la eXclusiv OEM. Va primi carburant de calitate și ulei original, altfel, mă va lăsa în drum sau va funcționa la fel ca mașina vecinei.

Voi aveți mașina pe care v-o doriți? Cum o îngrijiți? Ce anume preferați și ce iubiți cel mai mult la o mașină? Vă place BMW-ul? Aștept comentariile voastre.

Până data viitoare, conduceți prudent, cu atenție și stil și, încercați un BMW!

Uniquebymm

 

Poveste pentru proba nr 7 SuperBlog – eXclusiv OEM.

Sursa: eXclusiv OEM

Rate this post