Bun găsit! Am visuri despre care pot afirma cu mâna pe inimă că se pot împlini. Am simțit, am trăit, m-am convins. Totuși, am visuri care (încă) nu s-au împlinit. Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii și temple, ikebana, caligrafie sau arta ceaiului din momentul în care am citit Shogunul. Visul pe care (încă) mi-l doresc împlinit este să vizitez Japonia. Întrebarea este, cum aș putea face un circuit în Japonia când singurele cunoștințe despre Țara Soarelui Răsare sunt cele din cărți și filme?

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

Cuprins

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

Limba japoneză mi se pare inabordabilă, ceva din altă galaxie, iar imaginația mea poate fi depășită ușor de realitatea lor. Asta, plus teama că nu voi reuși într- o lume a ordinii desăvârșite, a respectului, civilizației, mă timorează de-a dreptul. Cel mai probabil aș fi rămas la acest nivel, al visului neîmplinit, dacă nu mi-ar fi recomandat prietena mea un agent de turism Exact Travel. Conversația am început-o eu, cu ce mă ”durea”: pasiunea pentru călătorii și visul de vreo douăzeci și … de ani, la o excursie în Japonia.

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

Curioasă din fire, în cazul acesta de o sută de ori mai mult, ascult argumentele domnișoarei, despre care, sincer, începusem să cred că este de origine niponă. Povestea cu atâta însuflețire și pronunța cuvinte în japoneză, umami, wasabi, Kamakura, Hamarikyu, Tsurugaoka Hachimango cu naturalețe, cum vorbea românește.

Draga mea, dacă aș avea un însoțitor ca tine, visul de a vizita Japonia ar fi mai aproape de realitate, îmi spuneam în  gând.

Și uite-așa, convinsă că domnișoara știa despre ce vorbește, am reținut că agenția Exact Tour are oferte și vacanțe în România iar de outgoing se ocupă Exact Travel Club.

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

Japonia cu Exact Travel Club

-Dacă ar fi să ajung în Japonia mi-ar plăcea să văd cât mai multe, din simplul motiv că nu știu dacă voi mai ajunge și a doua oară. Ce recomandare aveți pentru mine din această perspectivă? Și, pentru a veni în ajutorul dumneavoastră, menționez că-mi plac muzeele, grădinile, gheișele și samuraii, templele sau cireșii în floare.

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

-Recomand circuitul Japonia cu ghid vorbitor de japoneză de 15 zile. Andrei, crescut și educat în Japonia va fi însoțitorul care vă va face să vă simțiți mai aproape de japonezi. Veți avea ocazia să vedeți Tokyo, Kyoto, Nara, Hiroshima, Miyajima, Beppu, Kamakura, Kawasaki, Muntele Fuji, Busan, Gyeongju și Seoul. Mai exact, ceea ce vă doriți: cât mai multe locuri, lucruri, obiective, cultură, obiceiuri etc.

-Interesant dar mi-ar plăcea să văd măcar unul dintre renumitele festivaluri. Am aflat că japonezii aduc mulțumire zeilor pentru tot ce există, festivalurile lor fiind niște ceremonii nemaiîntâlnite în altă parte a lumii.

-Orașele Kawasaki și  Kamakura cuprinse în acest itinerar găzduiesc matsuri (festivaluri), unul fiind cel al fertilității. Partea istorică și tradițională a Japoniei o veți descoperi în  Kyoto. În oraș există  17 obiective aparținând UNESCO dar și cartierul Gion unde pot fi văzute Maiko, ucenicele gheișelor.

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

Obiective, orașe

Un alt oraș pe care îl veți putea vizita este Tokyo, cea mai mare metropolă din lume. Cu o populație de peste 13 milioane de locuitori, Tokyo are de oferit locuri inedite care merită văzute neapărat. Aș aminti Tower Tokyo, simbolul renașterii Japoniei după cel de-al doilea război mondial sau Templul Senjoci, cel mai colorat și popular templu.

Cartierul Ginza, unul dintre cele mai elegante și scumpe cartiere din lume iar Muzeul Ghilbi este dedicat artei și tehnologiei animației. În funcție de preferințe, puteți vizita Cartierul Akihabara, paradisul eletronicelor dar și  Odaiba, cea mai nouă zonă construită pe o insulă artificială.

În top 3 cele mai frumoase locuri din Japonia se află insula Miyajima cu Sanctuarul Shintoist Itskushima și faimoasa poarta Torii. Iar dacă istoria este pasiunea dumneavoastră, nu ratați Hiroshima unde se vizitează Muzeul și Parcul Memorial al Păcii cu ”domul bombei atomice”.

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

Ținând cont de curiozitatea dumneavoastră despre servirea ceaiului, recomand participarea la ceremonia din Uji, renumit în toată Japonia pentru ceaiul său. Pasiunea pentru parcuri vă va fi răsplătită vizitând Parcul Nara cu peste 1200 de căprioare blânde.

Temple, clădiri

Alt punct de atracție este cea mai mare clădire din lemn din lume, Templul Todaiji, care adăpostește cel mai mare Budda din bronz din Japonia. Recomand de asemeni, faimoasa stațiune de băi termale din Japonia, Beppu cu peste 2800 de izvoare. Gama inegalabilă de izvoare cuprinde de la izvoare termale obișnuite la băi fierbinți de nămol, nisip sau aburi.

Circuitul continuă cu Orașul Busan din Coreea care ni se dezvăluie cu templul Beomeosa și   Gyeongju inclus în patrimoniul Unesco. Acesta are o mare  concentrare de pagode, temple și palate din timpul dinastiei Silla. Ultimul, dar nu și cel din urmă este turul orașului Seoul cu palatele sale sau fermecătoarea Stradă Insadong.

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

-M-ați convins cu atracțiile despre care, în mare parte am mai citit sau vizionat. M-ați convins că Japonia merită văzută și după cireși, de fapt după spectacolul cireșilor înfloriți. Aș mai dori să știu dacă pot face acest tur pe cont propriu și o listă detaliată a prețurilor. Aaa… și totuși… cireșii? :)

-Bineînțeles că puteți. Doar că pentru a înțelege Japonia și oamenii aveți nevoie de însoțitor care a trăit acolo, alături de ei, în mijlocul lor. Așa cum este exemplul pe care vi l-am dat. Altfel,  v-ați ”pierde” prin frumusețile, obiectivele, tot ce este specific sau tradițional.  Desigur, puteți vedea și spectacolul cireșilor înfloriți din Japonia și Coreea de Sud. Aveți aici și prețurile pentru fiecare serviciu  de care beneficiați cuprins în costul excursiei.

Visez la kimonouri și evantaie, gheișe, dinastii

 De ce Exact Travel Club

Dragi prieteni, am făcut o plimbare prin Japonia cu ajutorul unui expert care m-a convins. Motivele? Visul meu se poate realiza cu ajutorul Exact Travel club.  Însoțitorul român vorbitor de limbă japoneză îmi poate explica despre tradițiile, cultura, absolut tot ce doresc să aflu despre Japonia.

Doar un cunoscător al ambelor țări poate explica pe înțelesul meu tot ce doresc să aflu. Ar fi păcat să merg în Japonia fără să înțeleg mai mult despre gheișe, arta ceaiului sau matsuri spre exemplu, decât din cărți sau filme.

Diversitatea și originalitatea programului în funcție de alegerile mele. Spre exemplu, mi-ar plăcea să mănânc într-o familie tradițională, cu tot ritualul. Poate chiar în Takayama.

Extract Travel este singura agenție autorizată care emite abonamente de tren Japan Railways în România.

În lista serviciilor incluse în costul circuitului am descoperit că beneficiez de asigurare travel, bonus și de ghizi locali.

Până în aprilie 2019 când sper să strâng banii, nu-mi rămâne decât să visez cu ochii deschiși la extraordinara Japonie.

 

UniquebyMM

 

Mi-am notat toate datele și informațiile pentru visul meu și nu numai – circuit în Japonia-, pentru proba nr.15 Superblog

Sursa: www.extclub.ro

Rate this post