Bun găsit, prieteni! Mierea ecologică românească Apidava. Astăzi schimbăm registrul și, de la plajele cu nisip fin, soare și apă trecem la pregătirile pentru iarnă. Știu că vă veți duce cu gândul imediat la sărbători dar, până acolo mai este nevoie de ceva: grija pentru organism. Pentru că, vedeți voi, fie vară, fie iarnă, mai ales iarnă (:)!), organismul are nevoie de ajutor.

Organism, care este o mașinărie ce funcționează pentru tine, pentru a supraviețui. Ca orice mașinărie, are nevoie de combustibil, funcție de combustibil vom avea un corp sănătos sau unul bolnăvicios. Știți și voi, sunt convinsă, că tot ce este natural este un mare plus, o mare bogăție de vitamine, minerale, proteine etc. pentru noi. De aceea, subiectul ales se referă la produsele naturale, ecologice românești și rolul lor. 

Mierea ecologică românească Apidava

Sunt câteva zile de când am primit de la Brander și Apidava, borcanul cu miere polifloră ecologică di Melio și cel cu miere de salcâm din aceeași gamă. Uite-așa, am parte de zile cu dimineți dulci și sănătoase.

Mierea ecologică românească Apidava

Ce este mierea ecologică?

Mierea ecologică provine din munca neobositelor albine din zona cu o mare varietate de flori sălbatice, de fânaț, a Transilvaniei. Vatra stupinei este așezată  la 3-5 Km distanță de orice industrie iar solul și sursa de apă cu care se hrănesc albinele, complet nepoluate.

Mierea ecologică românească Apidava

Cu alte cuvinte, aceștia sunt pașii necesari de urmat în obținerea mierii ecologice. Pașii urmați de apicultor în procesul de de producție al mierii, de la sol și apă, aer, până la procesare și tratamente, sunt deosebit de importanți. În urma acestora și verificarea/testarea din programul de analize și programelor externe  (doi ani), Apidava a obținut sigla de miere bio.

Mierea ecologică românească Apidava

Astfel, mierea românească ecologică bio de la Apidava obține o notă în plus pe piața produselor excepționale recunoscute internațional, inclusiv pe piața Japoniei. Și, cu toții știm ce înseamnă asta: sănătate, civilizație, respect pentru tot și toate!

Mierea polifloră

Aspectul mierii poliflore este dat de strălucirea nuanței de chihlimbar iar aroma arată bogăția nuanțelor care este evidentă în intervalele de colorare multiple. Considerată o miere ușoară, mierea polifloră este recomandată în alimentația copiilor, adolescenților și a vârstnicilor. Este de asemeni indicată în special celor care suferă de probleme cardiace și celor care suferă de scăderea tensiunii arteriale.

Mierea de salcâm 

Cu o  culoare foarte frumoasă, aurie, strălucitoare și translucidă, alb-gălbuie și un miros mai puțin persistent, mierea de salcâm are aceeași  eleganță și rafinament al florii de salcâm. Chiar și consistența ei inconfundabilă ne ajută să o recunoaștem, uniformă, fluidă sau vâscoasă.

Este cunoscută ca unul dintre sortimentele cu o calitate ridicată și este recomandată copiilor bolnavi sau recăpătarea apetitului. Datorită absorbției rapide a conținutului mare de glucoză și fructoză, este ușor de administrat în afecțiuni.

Oferind organismului energie, substanțe bioactive și nutritive, la noi în casă, mierea de salcâm este preferata piticului. Mic dejunul care cuprinde felia de ”dulce” constituie ”sărbătoarea din farfurie” :). Exemplu: felia de pâine prăjită unsă cu unt și miere, brioșa de casă cu stafide și miere etc.

Mierea ecologică românească Apidava

Mierea ecologică românească Apidava

Recunoscută pe plan internațional și cunoscuți ca mari exportatori, mierea românească este prezentă însă și în magazinele, piețele și casele noastre. La noi în casă, mierea este foarte des folosită. În ceaiuri, cafea sau lapte cald cu scorțișoară sau în diferite rețete de dulciuri de casă, turtele ce Crăciun cu nucă și miere, mmm, un deliciu.

Dețin o agendă cu rețete naturiste pentru tratarea diferitelor afecțiuni ale sezonului rece dar și rețete de tratamente și îngrijire a pielii, tenului.

Mierea ecologică românească Apidava

Voi cum folosiți mierea? Ce rețete aveți? Aștept comentariile voastre. Până data viitoare, fiți inteligenți: alegeți sănătatea cu ajutorul produselor naturale ecologice românești!

 

UniquebyMM

 

 

Share and Enjoy !

0Shares
0 0