• Analiză: Topul cuvintelor căutate de români pe Google

  Bun găsit! Mâine este marea sărbătoare a României și a românilor. Împlinirea a 100 de ani de Românie a dat motive de activități, sondaje, competiții și multe alte acțiuni care mai de care mai interesante sau, inedite. Până să public articolul dedicat, m-am gândit să vă supun atenției un top al unei agenții SEO din România, realizat în urma unei analize. Curioși să aflați despre ce este vorba?

  Analiză: Topul cuvintelor căutate de români pe Google

  De Centenarul Unirii, o analiză a unei agenții SEO din România a aflat cele mai căutate 100 de cuvinte de români pe Google. Studiul efectuat de SEOlium relevă că necesitățile de traducere sunt pe primul loc în relația cu motorul de căutare.

  Analiză: Topul cuvintelor căutate de români pe Google

  Astfel, cuvântul „translare” (pe primul loc) și „traducere” (pe locul al treilea) sunt de departe cele mai căutate pe Google, fiind accesat de peste 7 milioane de ori. Pe poziția secundă vine preocuparea despre vreme: cuvântul „meteo” a fost căutat de peste 4 milioane de ori pe Google în primele 10 luni ale anului 2018. Simbolic sau nu, urmează cuvântul „libertate”, care a depășit borna de 1 milion de căutări.

  Iată cum arată topul celor 20 de cuvinte căutate de români în primele 10 luni ale anului 2018 și numărul de afișări ale acestora:

  Analiză: Topul cuvintelor căutate de români pe Google

  Curiozități

  În Top 10 al celor mai căutate cuvinte în limba română se află „cancan” și „horoscop”, micile plăceri nevinovate ale curiozității umane. Totodată, românii sunt interesați de știri din ziare, jocuri și sport.

  Acestea sunt date publice și oficiale furnizate gratuit de Google. Unul dintre scopurile studiului a fost să ne cunoaștem mai bine poporul prin prisma intereselor pe care le urmăresc”, spun autorii analizei.

  Potrivit lor, datele au fost colectate cu ajutorul instrumentelor oficiale Google, cel mai accesat și relevant motor de căutare în România și Republica Moldova. Este vorba de Planificatorul de cuvinte cheie „Google Ads” – pentru estimarea volumului lunar de căutări al fiecărui cuvânt din DEX, și motorul de căutare Google – pentru căutarea propriu-zisă.

  Aflați aici mai multe detalii despre rezultatele analizei efectuate de SEOlium.

  Cum vi se pare acest top? V-ați așteptat? Aștept comentariile voastre. Până data viitoare, bucurați-vă de mini-vacanță și primele sărbători.

  UniquebyMM

  Sursa: seolium.com

  Rate this post

  Categories: Blogging, Diverse

  Etichete: , , ,

  11 thoughts on “Analiză: Topul cuvintelor căutate de români pe Google

  Lasă un răspuns

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.