Bun găsit! Despre hidratare și importanța ei pentru organism am mai vorbit dar astăzi am o nouă provocare. Stați liniștiți, nu este o provocare de concurs :), ci una despre hidratarea și protejarea organismului iarna.

Ca de obicei, pornesc de la o întâmplare reală pe care urmează să v-o povestesc. În ultima vreme i-am fost alături mamei care a suferit o intervenție chirurgicală după care trebuia să se hidrateze foarte bine. Era perfect dacă era vară, când temperaturile sunt ridicate și favorizează senzația de sete iar hidratarea se realizează mai ușor.

Cum nu ne aflăm într-un astfel de anotimp, m-am gândit la o soluție ”ajutătoare”: sucuri și smoothie. Reușeam astfel să o conving să-și asigure necesarul de lichide și vitamine. Folosind fructe și legume, beneficiile fiecărui ingredient și imaginație, i-am preparat delicioase sucuri și smoothie.

Știi cum ții gripa și virozele departe? Cu băuturi delicioase și apă Calipso

Știi cum ții gripa și virozele departe? Cu băuturi delicioase și apă Calipso

Așa am reușit să trecem cu bine peste o parte a problemelor dar trebuiau ținute departe și afecțiunile asociate acestei perioade a anului, gripa sau virozele respiratorii. Pentru asta, mi-am luat aliat Apa Calipso.

Făcându-mi o surpriză plăcută, îi pot spune ”cadou”, mi-au trimis fructe, plante -rădăcini, plante aromatice proaspete, miere, chiar și câteva rețete. Ba, mai mult, un șal pentru perioadele reci ale iernii. Hei, știu că v-ați dus cu gândul la bunicuțe :), dar aflați că sunt în trend, iar mie îmi plac taaare mult. Mulțumesc, Apa Calipso!

Știi cum ții gripa și virozele departe? Cu băuturi delicioase și apă Calipso

Ingrediente proaspete, naturale

Turmeric, ghimbir, lămâi, portocale, ananas, mentă, salvie, cimbru, lime, castravete, nucă de cocos și apa alcalină și oligominerală Calipso. Acestea, fac parte din grupa alimentelor alcaline și au rolul de menținere a pH-ului alcalin în organism. Ele furnizează vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar și ajută la lupta împotriva virozelor și a gripei. 

Știi cum ții gripa și virozele departe? Cu băuturi delicioase și apă Calipso

Împreună cu apa Calipso, care conține minerale și ph similar cu al lichidelor din corp (8,2), ajută la absorbția corectă a vitaminelor și mineralelor. Pentru o sănătate de fier și un sistem imunitar eficient, este important să consumăm apă de calitate.

Provenită  dintr-un izvor natural, din Codrii Vlăsiei, apa Calipso are un nivel de nitriți sub capacitatea de detecție a aparatelor de laborator, iar reziduul fix este de 372 mg la litru. Asta face ca apa Calipso să facă parte din zona apelor oligominerale.

Știi cum ții gripa și virozele departe? Cu băuturi delicioase și apă Calipso

Starea noastră de sănătate este strâns legată de pH-ul din organism, iar mediul alcalin împiedică bacteriile și virușii să se dezvolte. Pe scurt, cu ajutorul apei, fructelor și legumelor alcaline, putem ține sub control sănătatea și imunitatea organismului, reușind și o bună hidratare.

Așa am reușit ca rezultatul intervențiilor medicale să fie foarte bune, iar virozele, gripele și alte afecțiuni specifice sezonului rece să nu se apropie de noi. Cele cinci rețete propuse de Apa Calipso și cele proprii au fost gustoase, apreciate de mama și, și-au atins scopul.

Apa alcalină și oligominerală Calipso – este  ingredientul de bază al tuturor băuturilor preparate și consumate. Aceasta accentuează gustul și aromele fiecărui ingredient cu care intră în contact iar apa carbogazoasă oferă un aer extravagant băuturilor. 

Rețete

Cele cinci rețete sugerate le-am pregătit pe rând, câte una pe zi, după care am început să dau drumul imaginației. Îmi place să spun că ne luăm doza zilnică de sănătate. Iată ce combinații delicioase am reușit să fac eu cu ajutorul ingredientelor alcaline pe care le -am avut.

Știi cum ții gripa și virozele departe? Cu băuturi delicioase și apă Calipso

Știi cum ții gripa și virozele departe?

Pentru că mi-a plăcut mult rețeta cu turmenic și ghimbir sugerată, am ”adaptat-o” sau reinterpretat-o, cum preferați să spuneți. Am folosit 500 ml apă Calipso, 1 linguriță turmeric proaspăt ras, 1 linguriță ghimbir proaspăt ras, 1 morcov, bucăți nucă de cocos proaspăt, 1 măr și miere cu miez de nucă.

Rețeta pentru diminețile în care te simți obosit: 500 ml apa Calipso, 2 banane, 4 linguri fulgi de ovăz, apă de cocos , 1 linguriță scorțișoară, 2 linguri afine.

Altă rețetă care a fost apreciată este cea în care am folosit următoarele ingrediente: 1 sticlă apă Calipso, jumătate castravete mare, 2 lingurițe frunze de mentă, sucul de la 2 lămâi organice, un vârf de linguriță sare de mare/Himalaya.

Ultima rețetă inspirată de apa Calipso și fructe alcaline: o sticlă apa Calipso, 2banane, 2 portocale, 1/2 linguriță turmeric, o ceașcă (125g) bucăți ananas, afine. Pentru că am primit și tipsuri din partea celor de la Apa Calipso, vi le dau și vouă:

TIPS

  • Îndepărtați coaja citricelor înainte de a le felia sau, dacă puneți feliile cu tot cu coajă, nu lăsați băutura mai mult de 3-4 ore. Va avea un gust amar, din cauza cojilor.
  • Dacă vreți să îndulciți băutura, adăugați miere.

Extra : Fructele și ierburile aromatice conțin un complex optim de vitamine și minerale care întăresc sistemul imunitar și ajută organismul să lupte cu afecțiunile asociate sezonului rece.

Mierea folosită ca îndulcitor, reprezintă sursă naturală de minerale cum ar fi calciu, fier și potasiu, dar și vitamine din complexul B. Cunoașteți cu siguranță beneficiile mierii dar le reamintesc. Are efect antibacterian, ajută la asimilarea calciului în organism, la tratarea răcelilor, tusei, durerilor în gât, secrețiilor nazale și stimulează sistemul imunitar.

Recomand să folosiți beneficiile apei Calipso, fructelor, legumelor, plantelor și mierii, pentru sănătatea, hidratarea și frumusețea voastră. Da, am spus bine frumusețe, pentru că un om sănătos este un om frumos. Interior și exterior.

Voi cum vă imunizați organismul? Cum țineți departe virușii și răcelile? Ce trucuri folosiți, ce alimente, rețete etc.? Ca de obicei, aștept răspunsurile voastre în comentarii. Până data viitoare, alegeți să fiți sănătoși și frumoși!

UniquebyMM

 

 

P.s. Lădița din lemn am folosit-o pentru a păstra merele peste iarnă.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0