Salutare! V-ați gândit vreodată la apa pe care o consumați? La conținutul, proveniența, ph-ul și alte asemenea? Nici eu! Până acum, când am aflat lucruri atât de interesante încât nu le pot păstra doar pentru mine. Să pornim așadar șirul relatărilor în ordine cronologică. Într-o dimineață m-am trezit cu un herpes de ”toată frumusețea”.  Indispusă de situație, dând vina pe  mâncarea consumată, dau fuga la farmacie pentru soluția salvatoare. Farmacista, amabilă, mi-a dat câteva alternative de tratament, dar mi-a  sugerat că o cauză a producerii poate fi și imunitatea slăbită. Am plecat cu  un sentiment de nedumerire privind observația farmacistei. De ce imunitate slăbită? Mănânc sănătos,  mă vitaminizez, duc o viață echilibrată și toate celelalte, îmi răspundeam dialogului interior. În aceeași zi, viața, draga de ea, mi-a confirmat încă o dată că nimic nu-i întâmplător,  aflu despre Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso.

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Accept provocarea de a experimenta și afla beneficiile apei alcaline asupra întregului organism. Primesc un coș frumos asortat cu fructe, apă plată de izvor Calipso, ceai și semințe. Cu toată sinceritatea vă spun, nu știam decât vag despre apa alcalină și ce efecte are asupra organismului.

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Ce știam despre alcalinitate, era ce învățasem la chimie, nu vă speriați, nu vă predau o lecție :). Valorile ph-ului indică aciditatea sau alcalinitatea unei substanțe. Valoarea ph-ului variază între 0 și 14, indicele 7.0 fiind considerat neutru. Și, cum altfel, mai știam care este nivelul optim al ph-ului cosmeticelor la nivelul pielii: 5,5.  Altfel, despre alcalinitatea corpului meu, mai nimic. Credeam că am un stil alimentar sănătos și o viață echilibrată dar mi-am dat seama că nu este chiar așa. Și ce faci în astfel de cazuri? Te documentezi, apelezi la cărți, medici, specialiști. 

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Dr Robert Young, microbiolog și nutriționist în Statele Unite ne explică :” Nivelul ph-ului din toate  materiile fluidele din corpul nostru afectează fiecare celulă din corp. Întregul proces metabolic depinde de alcalinitatea mediului. Aciditatea crescută cronică corodează țesutul organismului iar dacă nu este ținută sub control, întrerupe activitatea și funcționarea celulelor de la bătăile inimii până la circuitul neuronal cerebral. Cu alte cuvinte, aciditatea afectează însăși viața. Ea se află la baza tuturor bolilor și îmbolnăvirilor(?)”.

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Pe înțelesul tuturor, nu suntem toți absolvenți de medicină, aciditatea mare din organism împiedică absorbția corectă a vitaminelor și mineralelor, deteriorând țesutul conjunctiv. În acest fel, este afectată sănătatea capilară, apar durerile de cap, organismul devine sensibil la infecții, răceli, scade imunitatea. Vă amintiți cum am început, herpes, imunitate scăzută … Quod erat demonstrandum! (Ceea ce trebuia demonstrat!)

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Aciditatea mărită este  cauza care stă la baza multor afecțiuni și întreține bolile cardiace, diabetul, valorile ridicate ale colesterolului, acneea, pietre la rinichi etc.  Organismul nostru trebuie să-și păstrează ph-ul la nivelul de 7.35 – 7.45, orice abatere indicând instalarea unor afecțiuni. De aceea, menținerea ph-ului alcalin al organismului ne ferește de problemele create de ph-ul acid dar aduce și multe beneficii organismului.

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Acum înțeleg de ce este importantă diata echilibrată și consumul apei alcaline. Este tandemul fericit care îmbunătățește nivelul energetic al organismului, îmbunătățește procesul de eliminare a toxinelor iar proprietățile antioxidante ajută chiar la eliminarea Kilogramelor în plus.

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Apa Calipso

  • Apa Calipso este extrasă din izvorul natural Codrii Vlăsiei,
  • aflat la o adâncime de peste  250 metri
  • are un  conținut optim de minerale, situând-o printre  apele cu oligominerale,
  • nivelul de nitriți este sub capacitatea de detecție a aparatelor de laborator,
  • reziduul fix este de 372 mg la litru
  • valoarea ph-ului este similar cu ph-ul lichidelor din corpul uman, 8,2

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso își propune conștientizarea consumului de apă alcalină și beneficiile ei asupra întregului organism. O campanie despre cum  influențează sănătatea, corpul în timpul efortului fizic și nu numai. De asemeni, trage un semnal de alarmă asupra acidității din organism și pericolul în care ne pune aceasta (vezi exemplul meu!).

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Eu am conștientizat deja, sănătatea este pe primul loc, însă nu aveam toate elementele, nu mă refer la cele chimice :). ”Mai bine mai târziu, decât niciodată”,  în cazul meu, în cazul vostru, iată o experiență care vă poate schimba viața, stilul alimentar, sănătatea.

Tips & tricks

Am folosit apa Calipso la pregătirea cafelei. Cafeaua are gustul și aroma mult mai accentuate, intense iar  gustul amar este diminuat. De asemeni, folosită  în prepararea legumelor, apa Calipso ajută la păstrarea vitaminelor și mineralelor care se pierd în mod normal. Sau, se poate înmuia timp de 30 minute carnea, înainte de preparare pentru frăgezire și gust îmbunătățit. Testat personal, confirm veridicitatea.

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

După documentare, am consumat bunătățile primite. Am băut câte o sticlă de apă Calipso pe zi, am folosit avocado în rețeta de wrap, semințele în salată. Delicioasele fructe au constituit gustarea pe care oricum o aveam în program iar lămâile/ lime, în salate și limonade.

Opinii. Organismul meu are clar o tendință spre aciditate, asta știam, ce nu știam este că o pot regla cu ajutorul apei și alimentelor alcaline. Avocado, lămâia, nuca de cocos, usturoiul, strugurii, zmeura, sucul din fructe sau legume, țelina, sunt doar câteva exemple din grupa alcalină. Concluzie: mi-am revizuit lista alimentelor și le-am inclus pe cele alcaline potrivite stilului alimentar personalizat, alături de apa CalipsoCeea ce vă recomand și vouă, cu sinceritate.

 

Apropo, voi ce știți despre apa alcalină, despre dietele, alimentele alcaline sau alcalinitate în general? Consumați apă Calipso? Știați despre beneficiile apei alcaline Calipso? Dacă da, ce alte ponturi mai aveți?

Până data viitoare, fiți sănătoși, alegeți viața pentru că, viața este prea scurtă să te trezești dimineața cu regrete !

 

UniquebyMM

 

 

Sursa: :facebook.com/ApaCalipso; arhiva personală

Campania pH-ul corpului tău și beneficiile apei alcaline Calipso

Share and Enjoy !

0Shares
0 0