Bine v-am găsit! Mă folosesc de faptul că urmează ziua îndrăgostiților ca punct de plecare al articolului de astăzi. Indiferent de dată, importată sau autohtonă, ocazie sau eveniment, important este să ne bucurăm împreună. Și ce-ar fi mai binevenit în acest caz decât un cadou ca destinații de vacanță perfectă în doi?

Destinații de vacanță perfectă în doi

Vacanțele reprezintă în primul rând o evadare din rutina zilnică, întotdeauna o binecuvântare, dar și un cadou pentru un cuplu. Oare unde ne-ar plăcea să ne relaxăm cel mai mult și mai mult? Răspunsul corect: plaje frumoase și însorite, locuri unde soarele răsare cu noaptea -n cap și pare că nu apune niciodată. Sau, unde nisipul gâdilă tălpile, iar șezlongul este cel mai bun prieten :). Să nu uităm nici de locurile pentru cei care adoră explorările, plimbările sau așezările cât mai ferite de ochii și picioarele celorlalți.

Iubesc vacanțele, destinațiile, călătoriile și a venit rândul unui articol pe această temă. Din aceste motive și nu numai, am pregătit o selecție a celor mai frumoase locuri de pe Pământ. În astfel de locuri se poate petrece  o vacanță în doi, lună de miere sau petrece o aniversare.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Bora Bora, Polinezia Franceză

V-ați gândit care este vacanța perfectă pentru voi ? Reprezintă cumva bungalow -uri pe o apă cristalină turcoaz tulburător, bancuri colorate de pești care îți mănâncă din palmă, corali și plaje vaste cu nisip auriu? Sau vegetație luxuriantă cât cuprinde, liniște, exotism? Dacă da, înseamnă că ați găsit locul imaginației voastre: Bora Bora.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Fotografiile pe care le vedem peste tot par ireale și ne fac să ne îndoim de realitatea existențe unor asemenea locuri. Și totuși, există martori, bloggeri de travel care dau argumente că în realitate, peisajele întrec fotografia, fiind absolut minunate. Sporturile de apă sunt la mare căutare, iar masajele cu roci vulcanice sunt preferatele tuturor turiștilor.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Complexele hoteliere compuse din mici bungalow – uri situate pe nisip sau chiar deasupra nivelului apei, dându-ți posibilitatea  să faci o baie când ai chef😎. Preturile sunt pentru toate gusturile, cazarea poate fi într-un loc de lux cu 1000 euro pe noapte dar și campinguri și pensiuni cu prețuri mici.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Oriunde ai alege să te cazezi, priveliștea este la fel de uimitoare și oricât de mult s-a scris despre această insulă, cu greu îți găsești cuvintele pentru a descrie misterul micuței insule din arhipelagul polinezian. Aflată în mijlocul Pacificului, privită de sus, insula Bora Bora seamănă cu o bijuterie cu piatră de smarald  în centru, înconjurată de un inel de turcoaze. Dincolo de bariera de corali care o înconjoară, se poate admira spectacolul de ‘’balet’’ dat de baracude și rechini. 

Maroc, Marrakech

Cultura diferită și fascinantă, plăcerea unei temperaturi de 30 grade în luna martie, prețurile mici și faptul că nu ai nevoie de viză, sunt doar câteva motive care te-ar putea face să alegi Marocul ca destinație de vacanță în doi. Marrakech este un loc magic, plin de piețe, grădini, palate și moschei.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Ești adeptul unei destinații pestrițe, a contrastelor, cu oameni prietenoși ? nu ezita să pleci în Maroc. Aici se pot explora în voie aleile intime ale Medinei – partea veche a orașului – unde ai ocazia să vizitezi galeriile de artă marocane.

Punctul de atracție al turiștilor și universul societății marocane este Piața Djema el Fnaa. O piață imensă, mai activă noaptea decât ziua, unde întâlnim lumea pestriță despre care aminteam.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Femei care iau cu asalt turistele pentru un tatuaj cu henna și standurile cu mâncare tradițional marocană. Bunătăți ca supa de linte, miel, rață la cuptor, sunetele tobelor triburilor Gwana sau îmblânzitorii de șerpi sau maimuțe.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Oameni multi, gălăgioși, parfumuri, mirodenii, o atmosferă interesantă, un amalgam de gusturi și priveliști. Munții Atlas la răsărit, Grădinile Majorelle  cu o colecție impresionantă de plante exotice din toată lumea, care au aparținut creatorului Yves Saint Laurent situate în nordul orașului, Moscheea Koutubia, cea mai înaltă clădire din oraș, sunt doar câteva fascinații de netrecut cu vederea.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Cunoscătorii recomandă ca perioadă de vizitat Marocul  lunile martie -mai sau octombrie -noiembrie. Atunci, temperatura este doar de 30-32 grade, în celelalte luni temperatura poate urca la peste 40 de grade. Prețurile la cazare pornesc undeva de la 60 de euro și ajung pană la 120 euro.

!!! Peste tot, indiferent de locul în care te afli, te vei lovi de pisici vagaboande😊.

Muntenegru

Destinație ideală pentru iubitorii de munte și mare dar și a petrecerilor în aer liber. Muntenegru este o frumusețe la care nu te-ai aștepta. Denumită și ‘’perla nedescoperită a Marii Adriatice’’, Muntenegru reprezintă destinația perfectă pentru o vacanță în doi sau, o lună de miere.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Plaje imense, nisip fin, apele cele mai albastre ale Adriaticii, stațiunea Budva cât și cel mai sudic Fiord european. Toate te vor convinge că Muntenegru este un loc privilegiat.

Recomandat este Budva, care face să te simți într-o epoca medievală, cu străzi mici, cafenele și restaurante cu prețuri bune, chiar mici. Pentru cei cu un spirit aventuros, munții cu pădurile lor vaste și parcurile naționale oferă ocazia mersului cu bicicleta, pentru un aer curat.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Golfurile spectaculoase, zonele de coastă, plajele cu munții în spate, acestea sunt peisajele oferite de Muntenegru. Cazarea nu este o problemă, găsind și la fața locului dacă nu ai reușit să rezervi din timp, la prețuri mici.

Destinații de vacanță perfectă în doi

De fapt, totul este la prețuri mici în Muntenegru: cazare, mâncare, cumpărături etc. Sintetizând în câteva cuvinte s-ar putea spune așa: Muntenegru este ”esența care se păstrează în sticluțe mici” și Muntenegru este paradisul iubitorilor de frumos.

Cinque Terre, Italia

Un loc pentru care cuvintele par că nu pot exprima tot ceea ce este cu adevărat. Edenul nedescoperit, Cinque Terre este denumit și micul paradis. Cinque Terre – reprezintă cinci sate pescărești vechi, cocoțate pe munte: Moterosso al Mare, Varnazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Satele sunt așezate pe Riviera Italiană Liguria și formează Parcul Național Cinque Terre. Este cel mai mic din Italia dar cel mai bine conservat, inclus în patrimoniul Unesco.

Fiecare sătuc surprinde cu arhitectura veche, fațade pastelate, localnici liniștiți de parcă așteaptă ceva. Doar pare așa, în realitate nu așteaptă nimic😊, pur și simplu își trăiesc viața.

Destinații de vacanță perfectă în doi.

Singurul port natural din Cinque Terre este Vernazza, la Marea Mediterană. Case colorate, peisaje stâncoase, castele, străzi ascunse, ruine, plajă și o atmosferă boemă  te vor întâmpina pe acest tărâm de vis.

Destinații de vacanță perfectă în doi.

Plaja cea mai populată este cea din Monterosso, urmată de fășia de plajă dintre Corniglia și Varnezza. Dar dacă nu te deranjează, poți sta la soare pe o bucată de rocă imensă, poți face baie în apa mării și în celelalte așezări, având și opțiunea unei fășii plate cu acces la mare. Pentru o plajă și mare cu nisip fin, recomandată este plaja din Levonto.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Italienii sunt renumiți pentru arta dulcei leneveli, așa că lasă-ți grijile și vino în Cinque Terre pentru a te bucura de ritmul vieții de aici: ‘’il dolce far niente’’😎.

Petreceți timp la o cafea, suc, limoncino sau un pahar de vin din producția proprie zonei la una din nenumăratele terase. Citiți o carte, leneviți la soare sau plimbați-vă pe digul din Varnazza și veți descoperi că viața este minunată.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Cazarea și preturile sunt acceptabile, nu foarte jos, dar nici foarte sus. Indiferent dacă sunteți proaspăt căsătoriți sau vreți să petreceți o vacanță împreuna, Cinque Terre este destinația de senzație. 

Bled, Slovenia

Este locul în care natura îți oferă niște priveliști atât de romantice și relaxante, încât te crezi într-un tablou cu tărâm fermecat. 

Urcând la castelul Bled, cel mai vechi al Sloveniei, descoperim vremuri de mult apuse și posibilitatea unei vederi încântătoare asupra orașului care se deschide în fața ta.

Destinații de vacanță perfectă în doi.jpg Sursa:

De la înălțimea stâncii de aproximativ 130 m pe care tronează Castelul, se dezvăluie Lacul Bled. Întinzând-se la picioarele stâncii, își etalează liniștea, lebedele, culoarea de smarald și mica insuliță pe care se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului.

Insula este destinația populară mai ales pentru cuplurile aflate în căutarea locurilor romantice pentru schimb de jurăminte, în Biserica aflată în mijlocul Lacului Bled.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Bled pare un tărâm al basmelor slovene, nu, nu este o figură de stil sau o exagerare. Alpii Iulieni care îl înconjoară, semeția lor, lacul în care se oglindesc, aerul proaspăt, climatul blând, oamenii prietenoși, totul este sursa emoțiilor plăcute.

Bled este unul dintre locurile cele mai  spectaculoase atât pentru cei care iubesc aventura cât și pentru romantici. Clima sub-alpină, blândă și sănătoasa, oferă cel mai lung sezon adecvat înotului în piscinele descoperite din toate stațiunile.

Destinații de vacanță perfectă în doi

Pentru o vacanță în doi, sau pentru luna de miere, Bledul te poate purta în trecut, te cheamă să trăiești în prezent și te lasă să-ți visezi viitorul. Cazarea este la îndemână, prețuri pentru toți, în hoteluri așezate pe marginea lacului sau mai sus, spre munte, înconjurate de păduri.

Alege ce ți se potrivește

Acestea sunt destinațiile propuse pentru a sărbători dragostea indiferent de moment. Mai aveam o destinație pe listă, cei care îmi citesc blogul probabil i-au sesizat lipsa, însă ar fi însemnat să fiu subiectivă. Dacă m-ați întreba ce destinație aș alege pentru aniversarea care urmează, v-aș răspunde Bora Bora, Cinque Terre, Maroc, datorită temperaturilor. Am văzut Bledul  iarna și mi-a rămas în suflet dar mi-am propus să-l revăd vara. Sigur, toate fac parte din lista mea cu destinații în doi.

Ați fost într-una dintre destinațiile prezentate? Dacă da, care este și ce v-a plăcut cel mai mult? Ce ați alege dacă ar fi să vă faceți un cadou?  Până data viitoare faceți din orice moment o sărbătoare, aveți grijă de iubirea voastră și alegeți destinația care vi se potrivește.

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0