Bun găsit! Promisiunea este a doua datorie, spune o vorbă din români, iar eu vreau să le respect pe ale mele atât cât este posibil. Una dintre promisiunile făcute a fost aceea că voi reveni cu un articol despre ”Călătorie prin gânduri” scrisă de Mihaela Loredana Mușetescu. Îngăduiți-mi, înainte de a continua,  să fac precizarea că nu voi numi ceea ce voi scrie în cele ce urmează drept recenzie. Pentru mine, recenzia este un termen mult mai complex și este făcută de profesioniști în domeniu. Așadar, ce veți citi în aceste rânduri vor fi doar opinii despre cartea Mihaelei Loredana Mușetescu.

 

Opinii despre cartea Mihaelei Loredana Mușetescu

 

Opinii despre cartea Mihaelei Loredana Mușetescu

Despre Mihaela v-am povestit eu și a completat ea, în interviul pe care am avut onoarea să mi-l acorde. Am (re)descoperit omul cald, iubitor și foarte talentat citindu-i cartea proaspăt ieșită de sub tipar. Lansarea cărții s-a făcut în Bacău, cu o întâlnire în Săvinești, Neamț, zona Moldovei fiind o zonă încărcată de credință și energii benefice. Inima mea nu avea cum să nu pulseze mai puternic la aflarea acestor lucruri și să-mi dea ghes dorinței de a fi fost acolo. Dar, cum totul se întâmplă cu un scop și lucrurile sunt aranjate în așa fel încât nimic nu este lăsat la voia întâmplării, am reușit să fiu acolo doar cu sufletul și cuvintele mele.

Opinii despre cartea Mihaelei Loredana Mușetescu

Probabil că aceasta este explicația interacționării noastre de la prima vedere. Dragostea de oameni, sufletul plin de sensibilitate, bunătate și aplecarea către frumos. Cartea Mihaelei este o reflecție asupra pildelor, învățăturilor religioase transpuse cu dăruire, blândețe și evlavie în viața obișnuită. Chiar și pentru cei mai puțin credincioși, felul în care Mihaela scrie folosindu-se de cuvinte cu încărcătură  pioasă este înțeles.

Călător prin gânduri

Cuvintele folosite în ”Călător prin gânduri” au o importanță sacră și sunt îmbrăcate atent, frumos, în dragoste și dăruire. Citind ”Marile dureri sunt mute” din cartea Mihaelei m-am trezit că eram acolo, în scriere. Mi se părea că eu sunt cea care povestește despre pierderile, durerile și puterea dăruită pentru a le depăși. Și recunoștința pentru tot ce am. Ori asta, să fii acolo, în povestea unei cărți în momentul parcurgerii ei este adevărata esență. Acesta este rolul cărții, ca mesajul să fie atât de bine transmis încât să te facă să simți bogăția primită.

Opinii despre cartea Mihaelei Loredana Mușetescu

Și toate pildele transformate, aduse în viața de zi cu zi sunt la fel. Mihaela își așază sufletul pe masă ca pe o floare proaspăt culeasă răspândindu-și mireasma.

Călător prin gânduri este cartea pe care ar trebui să o aibă fiecare dintre noi pe noptieră, la îndemnă. Dacă simți că te-ai rătăcit, întinde mâna după carte, dacă te simți copleșit sau singur, deschide -o și citește. Sunt convină că Mihaela nu se va opri aici și ne va mai bucura cu alte cărți în care vom găsi cuvinte frumos meșteșugite. Îți mulțumesc pentru tot ce ne-ai oferit Mihaela și, îți doresc împlinirea tuturor celor propuse.

Recomand sincer cartea tuturor iubitorilor de frumos, de sensibil, evlavios, povățuitor.

Până data viitoare, fiți iubitori, iertători, răbdători, buni! Viața e minunată!

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0 0