Nu rata sansa vietii tale!Trebuie sa îndrăznim sa visăm si mai ales sa depunem eforturi ca dorințele, chiar si cele mai nebunesti sa ni se materializeze. Imi place sa ascult oameni povestind despre reusitele lor datorita interventiilor providentiale. De pilda o interpreta de  muzica populara de prestigiu din Mehedinti povestea intr-o emisiune, cum a intarziat la examenul de admitere intr-o orchestra renumita. Concursul se incheiase, cand a deschis usa si juriul isi strangea lucrurile. Cineva din juriu i-a citit dezamagirea din priviri si a spus:

-Stati putin, vine de departe! Poate s-a trezit in zori sa ajunga la timp, dar din cauze independente de vointa ei a intarziat. Am ascultat zeci de interpreti, ce mai conteaza 10 minute in sus si in jos?

Datorita acelei interventii, a putut sa cante si toti au fost uimiti de vocea si de cantecele sale si a fost angajata pe loc.

Nu rata sansa vietii tale!

Orice om care poseda un talent si il iroseste se face vinovat, cand il lasa sa se atrofieze din comoditate. De pilda Stefan Luchian a suferit de scleroza in placi, iar in a doua parte a vietii, picta cu penelul legat de incheietura mainii din cauza bolii. Dar nu a renuntat pret de-o clipa la vocatia sa. La 33 de ani a continuat sa picteze in ciuda paraliziei si a faptului ca era amenintat de orbire.

Titanii umanitatii nu au abdicat de la vocatia si rolul pe care le-au primit de la divinitate, sa isi bucure semenii.

Nu rata sansa vietii tale!

 

Se poate uita ca Ludwig van Beethoven  a compus opera deosebit de valoroase in perioada in care era surd complet? Oamenii adevarati nu invoca handicapul ca scuza a inactivitatii. Astazi a lucrat pentru noi un baiat schiop. A sapat la fundatie toata ziua, a facut si a carat beton, fara sa se planga, cu voiosia omului care poate sa munceasca.

Iata de ce te rog sa pastrezi toate contactele, mai ales contact videochat Bucuresti.  Fiindca niciodata nu trebuie sa spui: “Niciodata!”

Oamenii adevarati pleaca de jos. De cele mai multe ori se ambitioneaza din cauza nedreptatilor celor din jur, din cauza frustrarilor si isi canalizeaza intreaga energie, sa reuseasca in ceea ce isi propun.

In ciuda muncii, este sublim sa fii deschizator de drumuri intr-un domeniu. Dar gloria nu se obtine batand din palme si stand in carciuma sau dormind pana la pranz.

Nu pot uita, cum iarna trecuta, barbatii in toata firea dintr-un sat de campie stateau in carciuma, beau, fumau si ascultau muzica si lasau soldatii sa le faca partie. Tinerii ar trebui formati sa aiba grija si sa ii protejeze pe cei batrani din jurul lor, chiar daca nu sunt din familie.

Nu rata sansa vietii tale!

Limitele sunt fixate numai in mintea noastra, altfel oamenii cu handicapuri serioase nu ar putea sa concureze la Olimpiada, la probele sportive si sa se intoarca de acolo cu medalii.

Ei, dar intelepciunea scoate din sacul ei sfaturi si pentru cei care obtin pentru o perioada posturi de conducere. Se spune ca sefia este proba de foc a caracterului. Fiindca oamenii puternici nu ii vor injosi niciodata pe cei aflati in subordine, ci se vor purta mereu elegant cu toti.

Sa ai puterea si sa nu o folosesti abuziv sau in favoarea personala este o arta. Imi plac oamenii care te trateaza cu consideratie, chiar daca esti de-o seama cu nepotii sau copiii lor. Si, am auzit de inspectori scolari, care spun:”Sarut mana” si femeilor de serviciu.

Nu stiu de ce, dar imi vin in minte si fumurile unui medic de tara, care la aniversarea sa a invitat-o pe fosta si pe femeia pe care o dorea de sotie. Cu scopul de a le face geloase pe amandoua si de a provoca infinita suferinta. Ce s-a ales din acest Don Juan? A incercat sa isi deschida vreo trei cabinete pe rand, dar le-a inchis din lipsa de pacienti.

Fetele s-au realizat professional, el a ramas singur si si-a ratat viata.

In mod sigur, seara aceea si ambitiile lui au facut diferenta dintre un medic cuminte de tara, la casa lui si un ratacitor prin tara, care nici la 50 de ani nu si-a gasit menirea!

Cine isi loveste semenii cu buna stiinta va primi in fata propriul efect de boomerang al alegerilor si actiunilor sale!

Bunatatea este valoarea care nu se demodeaza niciodata, de aceea sa nu iti lovesti niciodata semenul!

 

Acest articol este un guest post.