Bun găsit! ”Cafeaua trebuie să fie neagră ca diavolul, fierbinte ca iadul, pură ca un înger şi dulce ca dragostea”, spunea cunoscutul diplomat francez Charles Maurice de Talleyrand-Périgord. Deși părerile sunt împărțite cu privire la efectele cafelei, neurologii spun, că o cafea bună, consumată cu moderație, ajută circulația cardiovasculară și nu, nu crește tensiunea arterială. Dacă adaug și plăcerea declanșată de aroma, savoarea cafelei proaspăt râșnită și preparată de espressorul meu, pot spune că face parte din viața și fericirea mea! Fascinația mea pentru cafea cred că este suficientă, astfel încât să merite măcar o poveste, a se citi experiență/ întâmplare. Totuși, poate că nu ar fi fost amintită/scrisă, fără provocarea SuperBlog! Examenul, cafeaua și testul espressorului.

Prima cafea savurată într-un loc dedicat, în compania  celei mai bune prietene, m-a făcut să plac și mai mult licoarea neagră, aromată. Era servită în cești elegante, cu ciocolată și paharul cu apă ușor rece alături, așa cum se întâmplă într-o cafenea care se respectă. De atunci, multe tipuri de cafea am aflat, multe întâmplări de neuitat s-au petrecut.

 

 Examenul, cafeaua și testul espressorului

Cuprins

Examenul, cafeaua și testul espressorului

În cafeneaua mică și cochetă în care ne-am oprit ca doi buni amici, ne-am comandat cafele și prăjituri. Ne împărtășeam unul altuia mici secrete, printre arome și plăcerea cu care sorbeam fiecare înghițitură, când zgomotul mi-a atras atenția. Privind  în direcția din care venea, am rămas fascinată de boabele arămii ce alergau în râșnița imensă. Era acolo o poveste, din care aș fi vrut să înțeleg mai mult. De unde veneau, din ce locuri de pe planetă, cum se transformau în licoarea asta neagră, fantastică?

-Hei, ce e cu tine, la ce te gândești? mă întreba Sorin, văzându-mă absentă.

-Nimic. Mă … gândeam… la…cafea.

-La cafea?!?

-Da. De ce te miri? Mi-ar plăcea să aflu mai multe despre drumul cafelei, de la plantă, la licoarea din ceașcă. Despre istoria ei, pe lângă savoarea și plăcerea pe care o oferă.

-Dacă vrei, o pot întreba pe mătușa mea. A avut o fabrică de cafea. Mi-a povestit și mie câte ceva despre modul de prăjire, umiditate…, multe lucruri. Spre exemplu, știai că mai este denumită și aurul negru? Dar, cel mai bine ar fi, să-ți povestească chiar ea.

– Sigur, mi-ar plăcea , ar fi foarte interesant.

De fapt, Sorin a aflat încă ceva despre mine și pasiunile mele. Așa cum aflase că îmi place să citesc, cât de mult iubesc florile, aflase și de încântarea față de cafea. Descoperea că avem din ce în ce mai multe în comun, iar la o cafea, eu, deveneam o carte deschisă.

 

 Examenul, cafeaua și testul espressorului

 

Surpriza

În dimineața în care aveam de susținut un examen greu, de care îmi era tare frică, m-a trezit aroma puternică de cafea. ”De unde vine mirosul de cafea, nu fac decât eu cafea în casă. O, Doamne, nu am auzit alarma. Am întârziat la examen! ….” Și, spunându-mi astea în gând, pornesc  ca magNETizată, pe urma mirosului. În  bucătărie, Sorin testa un espressor nou-nouț.

-Bună dimineața! Ce e … asta? De unde???…cum???…  espressor?!?

-Bună dimineața! Ah… te-am trezit! Voiam să-ți fac o surpriză și să te aștept cu un espresso!

-Surpriză?!? Deja mi-ai făcut o surpriză! Un espressor?!?  Dar cum ai reușit?

-Eiii, am complotat cu Dan. El mi-a dat detalii despre espressoarele Philips/Saeco, mi-a spus despre magazinul online magNET și cum să fac alegerea. Mi-a recomandat Espressorul automat SaecoPicoBaristo SM5473/10 (Stainless Steel), beneficiind de promoțiile la espressoare din această perioadă.

 

 Examenul, cafeaua și testul espressorului

”Compania Profimatic are o experience de peste 13 ani ca importator și distribuitor în segmentul de piață ocupat de acele produse și servicii care ne ajută să ne menținem sănătatea (precum storcătoare Hurom, blendere Omniblend, mori de cereale KoMo, prese de ulei Yoda etc.) și dorim ca, prin intermediul magazinului nostru online magNET.ro, să împărtășim cu tine o mică parte din ce ne-a inspirat până acum!”

 

 

 Examenul, cafeaua și testul espressorului

Testul espressorului

-Și? Ce faci acum? Are vreo defecțiune, ceva nu este în regulă?

-Nuuu. Îl testez. Trebuie să facă mai multe cafele până să iasă cea ”bună”. Privește, am făcut deja câteva, mai aveam puțin și reușeam să-ți fac ziua minunată cu un espresso ”ca la carte”. Știam ce zi grea ai astăzi, ce temeri ai pentru examen. Am vrut neapărat să-l comand și să fie livrat astfel încât astăzi să-l putem folosi.

-Deja mi-ai făcut ziua mai frumoasă. Cu așa surpriză…!!! Și ce știe să facă espressorul acesta?

-Folosește cafea boabe sau măcinată, are afișaj avansat, râșniță 100% ceramică și sistem automat de prelucrare a laptelui. Uite, are o carafă premium inclusă, setări ale temperaturii (3) și ale intensității aromei (5), de asemeni, 12 setări ale măcinării (fin spre grunjos). Din meniu, creează apă fierbinte, spumă de lapte, espresso, espresso lung, espresso doppio, espresso machiato, ristretto, americano, cafea, cappuccino, latte machiato, café au Lait.  Mai are multe alte chestii interesante, dar, gata, privește: am reușit! Primele 2 două cești de espresso pe care le vom bea împreună, la noi acasă.

 

 Examenul, cafeaua și testul espressorului

Examenul, cafeaua și testul espressorului

-Mulțumesc tare mult, iubitule! Habar nu am cum va fi la examen, dar temerile mi-au dispărut. Am altă energie, sunt mai detașată.

-Sunt convins că va fi bine și la examen.

-Mulțumesc! Dacă espressorul a trecut testul, sper să iau și eu examenul :)!

Examenul l-am trecut cu brio și, nu aveam cum să uit acea zi! De atunci, espressorul face parte din viața noastră, cafeaua preparată oferindu-ne cele mai plăcute momente și energia dimineților.

 

 

Vă place cafeaua? Dacă da, care este preferata voastră și cum o pregătiți? Aveți un espressor acasă sau la serviciu? Știați despre magazinul online magNet? Vă aștept cu răspunsuri, idei, experiențe, ca de obicei, în comentarii.

Până data viitoare, dimineți cu energie și momente speciale, la o cafea bună!

 

UniquebyMM

 

Întâmplarea este reală, exceptând numele și mărcile și este relatată pentru proba nr.13 Spring SuperBlog.

Rate this post