Bun găsit! Vremea vacanțelor este abia la început. Tocmai de aceea, cred că am putea continua cu articole pe această temă. Recunosc, mizez și pe faptul că este un subiect plăcut pentru (aproape) toată lumea. :) Dincolo de plăcere, sunt convinsă că sunteți interesați și de alte aspecte, foarte importante, într-o vacanță. Spre exemplu: Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife.

 

 

Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

În cazul în care ați ales deja destinația de vacanță, țineți cont de avertizările care vin din partea autorităților. Din Grecia, vin avertizări cu privire la incendiile de vegetație, din Bella Italia,  temperaturile ridicate și indicii de disconfort care nu s-au mai atins de 60 de ani.

Vești proaste vin și din Franța, Belgia și Germania, unde vremea se dezlănțuie, șirul avertizărilor putând continua. Nici la noi nu este grozav din punct de vedere al vremii, dar reușim să ne strecurăm printre vijelii, ploi sau canicula neîndurătoare.

Cu alte cuvinte, greu de ales o destinație de vacanță în aceste condiții. Prin urmare, voi pleda pentru o destinație dragă mie, unde clima este numai bună pentru toate gusturile. Tenerife!

Despre Tenerife am mai vorbit aici, nu-mi doresc să plictisesc. Ideea însă s-a desprins, din întrebările primite cu privire la transportul pe insulă. Așa am ales să scriu acest articol. 

 

IMG 20190513 150038 Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

 

Dar, întâi de toate, dacă tot am amintit de pledoarie, trebuie să demontez ideea (preconcepută) de destinație de lux, vis imposibil de realizat. Nici vorbă de blamat pe cei care cred asta, eu însămi am făcut-o înainte să înțeleg lucrurile, deci,  înțeleg perfect. Hai să vedem cum stau lucrurile, concret.

Și, pornim cu transportul, că tot era tema noastră principală. Cum știți sau cel puțin bănuiți, pe insulă ajunge cu avionul. Valabil și pentru drumul de întoarcere, Tenerife – România :). 

 Wizz Air Hungary 

Wizz Air Hungary  este compania low cost care operează zboruri directe București Otopeni – Tenerife Sur și retur și se desfășoară după următorul orar:

 

Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

 

București OTP ora de plecare 13.40 – Tenerife Sur(TFS) sosire ora 17.55; luni și vineri

Tenerife Sur (TFS) ora de plecare 18.30 – București OTP sosire ora 1.55; luni și vineri.

În perioada de iarnă zborurile se desfășoară doar vinerea, cu plecare din București  la ora 14.25- sosire Tenerife 18.35; Tenerife ora 19.10- București sosire 2.40.

Zborul durează 6 ore și 10 minute tur și 5 ore și 30 minute retur. Experiența mea cu Wizz Air este una bună în comparație cu alte companii low cost. Aeronave curate, ți se vorbește frumos, stewarzii sunt atenți și manifestă disponibilitate față de pasageri.

Prețurile biletelor, ceea ce ne interesează pe cei mai mulți dintre noi, pot fi și pentru portofelul/cardul nostru. Mai exact, putem găsi bilete de avion cu prețuri între 110-130 euro/ persoană dus-întors, posibil chiar puțin mai jos.

 

Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

 

Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

Experiența mea: Am găsit bilete cu 123 euro/persoană, dus-întors, în care am avut  wizz priority, un bagaj de mână +troller mic de cabină. Despre prioritatea la îmbarcare nu aș spune că este vreo afacere deoarece, datorită ultimelor politici de bagaje, majoritatea pasagerilor își achiziționează priority pass.

Odată ajunși pe insulă, transportul de la aeroport la hotel/cazare se poate face cu taxi sau cu autobuse aparținând transportului în comun, denumit titsa.

În cazul în care hotelul/cazarea se află în sud, la o distanță de 20-25 Km de aeroport, transportul cu taxi costă 25 de euro. Pe distanțe mici, costul uni taxi este de 3,50-4 euro. 

Același drum făcut cu bus-ul costă 3.20 -3.50 euro/persoană. Dacă vă întrebați care este diferența de confort, vă pot spune că nu prea există. Busurile sunt curate, elegante, există niște linii speciale pentru aeroport care nu fac multe stații. Au aer condiționat, nu sunt aglomerate, fiecare pasager are loc iar bagajele sunt depozitate în locurile special prevăzute ale busului.

 

IMG 20190627 101743 Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

 

Dacă hotelul la care urmează să ajungi se află în nord, costul pentru distanța de la aeroportul din sud este de 50 euro. Există un aeroport și în nordul insulei, dar cursele acestea cu WizzAir, București-Tenerife sunt doar pentru aeroportul din sud.

Alternativa pentru un preț mai mic este alegerea altor companii low cost cu zboruri pe segmente, cu 1, 2 escale. Din experiențele avute, am câteva aspecte – a se citi minusuri- de punctat, pentru mine personal, deranjante. Cu alte cuvinte, nu merită.

Cum am procedat noi cu transportul pe insulă: am folosit transportul în comun, bus-ul liniei 40, cost 6,50 euro/2 persoane. Plata am făcut-o direct la șofer, la momentul aterizării, neavând bono card.

 

Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

 

Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

De altfel, întreg transportul în comun de pe insulă se desfășoară în condiții forte bune, după un orar riguros respectat. Poți ajunge în orice  loc de pe insulă  folosind transportul în comun având la dispoziție hărți cu traseele și orarul. 

Plata se poate face direct la șofer sau prin intermediul unui card de călătorii, bono card care poate fi achiziționat. Costul cardului este 15/30 euro iar costul călătoriilor este puțin mai mic cu acesta. Se acordă de asemeni reduceri, dacă sunt călătorii dus-întors în aceeași zi sau, mai multe trasee în decursul a 2 ore, ceva de genul.

O variantă este și închiriatul unei mașini pe perioada sejurului/vacanței pe insulă. Prețurile sunt și ele bune, accesibile, carburantul este sub 1 euro/litru, drumurile sunt foarte bune iar centre de închiriere sunt peste tot, inclusiv la majoritatea hotelurilor. Există și un mic inconvenient, locurile de parcare. Și la ei este un pic cam greu cu locurile de parcare dar nu imposibil.

 

Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

 

Transport și costuri în vacanță

!Nuuu! Acesta nu un este un bus :-P ! Este un trenuleț destinat plimbărilor pe insulă, spre deliciul copiilor și nu numai.

Experiența mea: toată perioada vacanței noastre pe insulă, 12 zile, am mers cu busurile, folosind bono card. O singură dată am luat un taxi, pe o distanță mică pentru care am plătit 3,50 euro. 

Dar dacă ajungeți pe insulă și vi se pare că nu v-ați putea descurca cu informațiile acestea sau nu sunt suficiente, aveți o alternativă mult mai ușoară. Pe insulă, există un ajutor gratuit, Ghid Tenerife.

GhidTenerife este o echipă care oferă asistență turistică, cu o vechime de peste 10 ani în domeniu. Serviciul este gratuit și  pune la dispoziție hărți personalizate cu toate informațiile despre cele mai bune restaurante, plaje, locuri de ieșit și excursii. Totul este în limba română. Echipa este formată din profesioniști, oameni admirabili  cu mare disponibilitate față de turiști.

 

IMG 20190514 111634 Cât cheltuim cu transportul pentru vacanța în Tenerife

 

Recapitulând, costul transportului cu avionul și cel de pe insulă, este unul accesibil tuturor. În plus, este un transport civilizat, facil și profesionist. La acest capitol, cred că am ieșit onorabil și cu cheltuielile/costurile.

V-am convins că Tenerife este o destinație pe care v-o puteți permite? O destinație care merită să fie pusă pe agenda voastră?

Promit să pregătesc un articol în care voi povesti despre cazare și cum ne descurcăm cu mâncarea. Ce anume v-ați dori să mai aflați despre o vacanță pe insula eternei primăveri? Aștept întrebările voastre în comentarii.

 

Până data viitoare, fiți încrezători în visurile voastre! Dacă vrei, poți/ se întâmplă!

 

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0