Bun găsit, prieteni dragi! Este vreme lavandei, al vacanțelor, dar, cam devreme pentru gustul meu, și al temperaturilor caniculare. Mă voi opri asupra primelor două, pentru că trebuie cumva să facem față și inconvenientelor. Pentru asta, dar nu numai, propun să vă povestesc despre o destinație de vacanță unde ar trebui să ajungem fiecare dintre noi, măcar o dată în viață. Destinație de vacanță pentru toți: Arona.

Destinație de vacanță pentru toți: Arona

 

Destinație de vacanță pentru toți: Arona

 

Despre Tenerife am scris articole în care pledam pentru frumusețea, clima, efectul insulei asupra turistului/organismului sau oameni. Astăzi, vreau să povestesc despre un loc destinat absolut fiecărui om care își dorește o vacanță pe ”insula  primăverii veșnice”. 

Denumită astfel datorită climei favorabile, cu media anuală a temperaturilor cuprinsă între 20-22 grade, Tenerife este o insulă vulcanică. Insula este cea mai mare și cea mai populată dintre cele șapte, aparținând Arhipeleagului Canare.

De asemeni, este considerată cea mai mare destinație de litoral din Europa, accesibilă tot timpul anului. Plajele spectaculoase, cu nisip fin, auriu, adus din Sahara, aflată la doar 300 Km. de insulă sau nisip negru, vulcanic, atrag ca un magnet.

 

 

Peisajele impresionante, formele inedite, locurile de o fantastică frumusețe sunt unice. Toate, au transformat insula într-un adevărat Mecca pentru turiștii care o vizitează în număr extraordinar de mare.

Este știut faptul că nu toate destinațiile sunt accesibile tuturor. Că nu este deloc ușor să găsești un loc complet accesibil, pentru fiecare dintre noi. Ba, pentru unii, destinația de vacanță aleasă se pate dovedi a fi una obositoare sau chiar plictisitoare.

 

Destinație de vacanță pentru toți: Arona

Arona

Pe lângă toate atuurile, Tenerife este o destinație de care s-ar putea vorbi ca despre locul de vacanță complet adaptat pentru absolut toată lumea. Și când spun toată lumea, fac referire și la oamenii speciali, mai puțin ”norocoși” ai sorții decât noi, cei obișnuiți. Pentru că există locuri și oameni care s-au gândit la absolut tot ce reprezintă vacanță și pentru acești oameni, m-am gândit că merită să aflați despre ele.

În partea sudică a insulei Tenerife, în provincia Santa Cruz de Tenerife, se află orașul turistic Arona. Un oraș frumos, care cuprinde Playa de Las Americas și Los Cristianos, cele mai căutate și frumoase dintre stațiunile insulei. Dar și orașul în care există facilități pentru persoanele cu diverse deficiențe, mobilitate redusă sau handicap.

 

 

Arona are plaje semnalizate ca Las Vistas, Playa de Las Americas, Playa de los Cristianos, Playa de las Galletas, cu locuri de parcare pentru vehiculele speciale folosite de persoane cu handicap.

Vehiculele speciale se pot închiria din centrele speciale de închirieri sau hoteluri, la prețuri accesibile (de la 70 euro/săptămână).

Pe plajă, se găsește un itinerar fără obstacole, rampe cu accesibilitate pentru persoanele cu mobilitate redusă. Sunt zone cu umbră ușor accesibile, dar și un serviciu de escortă către mare.

Spațiile special concepute pentru persoanele cu mobilitate și comunicare redusă, sunt prevăzute cu birouri turistice și puncte de informații turistice digitale accesibile. Acestea pun la dispoziție hărți în auto- relief și braille, informații pentru persoanele cu dizabilități fizice, auditive și vizuale.

Destinație de vacanță pentru toți: Arona

 

Destinație de vacanță pentru toți: Arona

 

Tot în Arona, se află un serviciu de interpretare lingvistică pentru persoanele cu deficiențe auditive. Acesta permite asistență directă sau telefonică persoanelor cu deficiențe.

În ofertele educaționale și culturale este inclus un interpret de limbajul semnelor. Ofertele includ și ateliere de formare și activități culturale și de agrement accesibile persoanelor cu deficiențe auditive, prin intermediul interpreților de limbaj al semnelor.

 

 

Mai mult decât atât, în Arona găsim transport adaptat, hoteluri și apartamente accesibile, dar și centre comerciale cu accesibilitate tuturor persoanelor. La punctele de informare se pot obține broșuri cu plaje accesibile, taxiuri, hărți turistice cu itinerarii adaptate pentru persoanele cu mobilitate redusă. Iar dacă nu sunt suficiente, Arona are un design de noi tehnologii accesibile tuturor.

 

 

Așadar, Arona- Tenerife este o destinație care se potrivește chiar oricui, pe care  recomand cu drag. Am ținut să abordez subiectul în acest sens, deoarece m-a impresionat plăcut grija pentru oameni și felul în care se face turism.

 

Până data viitoare, alegeți vacanța minunată, potrivită fiecăruia dintre voi! Tenerife este una dintre alegeri!

 

 

UniquebyMM

Share and Enjoy !

0Shares
0 0