Bun găsit! Propun să revenim la subiectul nostru preferat, vacanța. Continuăm astfel, seria articolelor despre destinația aleasă de milioane de turiști anual: Tenerife. După ce v-am povestit despre costurile transportului și am demontat mitul destinației de lux, a venit rândul atracțiilor. Cu alte cuvinte, astăzi vom vorbi despre atracții și activități într-un sejur în Tenerife.

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Deși insula are o lungime doar de 80 km., lățime 50 km., suprafață 2.034,38 km²., surprinde prin diversitatea atracțiilor. Opiniile sunt diferite, fiecare are dreptul la opinie, aș dori totuși să subliniez, că depinde de tipul turistului/călătorului.

Din punctul meu de vedere, există câteva tipuri de turiști :). Într-o primă categorie, i- aș  încadra pe cei  de ”suprafață” care își doresc să vadă totul ”pe repede -înainte”.

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

În această categorie intră cei care spun că au văzut insula de la un capăt la altul, în câteva ore. Nici măcar nu-i contrazic, le dau dreptate. Într-adevăr, insula se poate vedea în câteva ore, o zi, dintr-o mașină, dacă asta este ce își doresc. Mai mult, le dau un pont: un zbor cu elicopterul, pentru un timp și mai scurt și imagini mai spectaculoase. Desigur, dacă îi va ține… buzunarul :).

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Insula văzută din avion

Plajă

Altă categorie, poate fi aceea a turiștilor dependenți de plajă. Fie că aleg o anumită plajă, fie că iau la rând plajele insulei, singura lor plăcere va fi satisfăcută din plin. Pentru iubitorii de plajă și apă, insula are o mare varietate de plaje.

IMG 20190518 105330 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Monkey Beach

De la cele populate, la cele pustii. De la plajele cu nisip fin, galben-auriu, adus direct din Sahara, premiate cu steagul albastru pentru curățenie, la nisipul negru, vulcanic.

IMG 20190517 110714 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Playa Las Americas

De la Playa de las Americas în formă de semilună, cu palmieri, promenadă cu terase, cluburi și magazine, la La Teresitas, una dintre cele mai frumoase. Amenajată de celebrul arhitect Dominique Perrault, plaja posedă o linie fină de palmieri și apa de un ireal turcoaz. Valurile mari, înspumate atrag ca un magnet zeci de surferi.

IMG 20190524 121411 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Playa Las Americas

De la plaje naturale, la cele artificiale, de la plaje luxoase, pentru cei cu buget generos, la plaje care oferă toate condițiile practicanților sportului acvatic.

DSCF2619 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Aș putea continua să vorbesc despre fiecare plajă în parte, dar nu acesta este scopul. Las doar numele câtorva din multele plaje pe care le puteți descoperi în Tenerife, adăugate la cele enumerate deja. Playa Del Duque – una dintre cele mai luxoase, Playa Fanabe, Playa Jardin – cu nisip negru și o priveliște extraordinară către Teide, Las Vistas, Los Cristianos, Playa El Medano – cu spectaculosul Montana Roja, Playa de los Gigantes, Troya. 

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

La Caleta

Sport

Pentru că am amintit mai sus de sport acvatic și surferi, altă activitate de pe insulă, este cea dedicată categoriei iubitorilor de sport și adrenalină. Astfel, în Tenerife, se poate practica surf, este un adevărat spectacol să-i privești pe crestele valurilor sau locul unde de întâlnire a pasionaților din toată lumea. Cu rulote, plăci, muzică, echipamente,  formând adevărate cartiere în parcările din apropierea oceanului. 

Pe lângă surfing și windsurfing se pot face scufundări, pentru cei care nu practică sportul, există alternativa scufundării cu submarinul.

De asemeni, poate fi practicat trekking și hiking, datorită naturii rămase neatinse de explozia turistică, dar și parapanta, golful, navigatul sau pescuitul.

DSCF0988 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Apropo de navigat, am ajuns la excursiile organizate, cu scopul descoperirii insulei și atracțiilor acesteia. Puteți face croaziere pe ocean, în care vă veți bucura live, de balenele Orca și delfinii care vor însoți vasul. Ziua în care veți face croaziera va decurge atât de minunat, încât veți avea senzația că timpul se scurge și mai repede. 

DSCF2296 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Arona – Las America

L’Oro Parque

Sugerez să dedicați o zi, mai ales dacă sunt și copii, pe care o veți petrece absolut minunat, excursiei la L’oro Parque. Veți admira sute, mii de papagali, animale și păsări de tot felul, un acvariu impresionant unde veți putea mângâia pe burtă rechinii. Veți putea lua parte la spectacolele incluse în program, cu Orca, atenție la numărul în care stropește :-P, cu delfini, lei de mare sau papagali.

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Loro Parque

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Nu ratați peștișorii colorați de la intrare, nuferii, grădina cu orhidee sau, cel mai mare adăpost de pinguini. Deoarece este un parc imens, se întinde pe o suprafață de 13,5 hectare, va fi nevoie să faceți pauză de masă.

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Loro Parque

Dar pentru asta, nu este cazul să vă faceți griji; există baruri, restaurante și puncte în care se poate mânca, bea, odihni dar și un loc destinat copiilor. L’Oro Prque este unul dintre obiectivele pe care vă recomand să-l prindeți în programul vostru, dacă v-ați făcut o idee despre ce v-am povestit. Nu vă spun chiar tot, trebuie să vă las plăcerea de a descoperi la fața locului toate celelalte surprize.

2014 110 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Loro Parque

Dacă doriți un repetir, faceți loc în programul sejurului vostru și pentru cel mai spectaculos parc acvatic din Tenerife, Siam Park. 

2014 135 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Loro Parque

El Teide

O altă atracție a insulei, o reprezintă El Teide și Parcul Natural Național Teide (18.900 ha.). În excursia la  Vulcanul El Pico del Teide, veți descoperi niște peisaje de-a dreptul saens fiction.

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

El Teide

Atracții, activități într-un sejur în Tenerife

Formele stâncilor desprinse odată cu erupția care a avut loc în urmă cu 300 ani, culorile și vegetația rară, unică (Echium wildpretii- florile pot ajunge la înălțimea de până la 3 m.), vă vor trezi niște sentimente nemaiîntâlnite. Sunt locuri unice în lume.

Echium Wildpretii at The Teide Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

El Teide

Iar experiența urcatului cu telecabina pe cel mai înalt munte din Spania (3718 m.) și spectacolul fantastic oferit de acolo, de sus, va fi de ”o dată în viață”. Atenție! Cei cu probleme cardiace nu pot urca pe vârful muntelui. Și încă ceva: nu vă speriați de șopârlele pe cale le veți întâlni. Sunt prietenoase, protejate prin lege și ”mascota” insulei.

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

El Teide

Masca

Pentru următorul obiectiv pe care l-aș recomanda v-aș spune că este la fel de inedit ca formele selenare despre care am  amintit mai sus. Numai că acum este vorba despre o așezare, un sat numit inițial ”satul ascuns”, Masca. Fie că închiriați o mașină, fie că mergeți într-o excursie organizată, veți avea parte de un drum spectaculos, în curbe extraordinar de strânse.

Florile mele 125 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Masca

Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Ajunși sus, veți descoperi priveliștea incredibilă a unui mic sat, cu case aproape imposibil de crezut că sunt reale. Par așezate  cu mâna, ca niște piese pe o tablă (șah), printre stânci și văi abrupte, cactuși, portocali și vegetație specifică.

IMG 20190717 185044 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Barraquito la marginea oceanului

Bineînțeles că puteți coborî pentru a admira și a vă convinge de ”minunile” despre care vă spun. Și, desigur, nu plecați în papuci de plajă sau sandale dacă hotărâți să mergeți la Masca. Vă mai spun că, aici veți putea face cele mai frumoase fotografii și puteți bea cel mai bun barraquito de pe insulă. Restul, descoperiți voi la fața locului.

Florile mele 095 Atracții și activități într-un sejur în Tenerife

Masca

Mă opresc aici cu recomandările. Pentru un sejur de 7/8 zile ar putea fi suficiente dar asta nu înseamnă că am epuizat lista. Dacă sunteți curioși să aflați și alte obiective, activități pe insulă, vă aștept cu o continuare a articolului (partea a 2-a :)). Sunt curioasă să aflu din comentariile voastre, care dintre cele povestite v-au trezit interesul mai mult?

 

Până data viitoare, vacanță minunată oriunde v-ați afla!

 

UniquebyMm