Bun găsit! Mai sunt doar cateva zile pana la deschiderea Festivalului George Enescu. Melomanii așteaptă acest eveniment cu sufletul la gura, un eveniment cultural muzical așteptat încă de la sfarsitul ultimei ediții. Tocmai de aceea, am ales sa va prezint toate proiectele asociate și informațiile legate de Festivalul Internațional George Enescu 2019. Festivalul e pretutindeni – Pe urmele lui Enescu prin București în 16 tururi ghidate – este programul prezentat astăzi.

 

Festivalul e pretutindeni - Pe urmele lui Enescu 

Cuprins

Festivalul e pretutindeni – Pe urmele lui Enescu 

București, 28 august 2019. O serie de 16 tururi ghidate vor avea loc în capitală cu prilejul Festivalului Internațional George Enescu. Acestea, ii invită pe bucureșteni, și turiști deopotrivă, pe urmele lui Enescu prin oraș. Tururile ghidate se vor derula în perioada 6 – 22 septembrie. Vor fi organizate de Asociația Coolturală nouă ne pasă!, prin programul interestingtimes.ro, cu sprijinul Raiffeisen Bank România.

Tururile sunt incluse în programul Festivalul e pretutindeni, asociat Festivalului Internațional George Enescu 2019. Ele au menirea de a extinde interacțiunea dintre eveniment și București și de a recupera, și în acest fel, amprenta lăsată de marele compozitor George Enescu asupra orașului.

 

image002 2 Festivalul e pretutindeni - Pe urmele lui Enescu

 

Toată istoria Bucureștiului este intim legată de muzică. Iar urmele lui Enescu prin oraș sunt încă perceptibile în povești, în locuri în care a stat, a compus, a visat, a iubit. Sunt povești pe care le putem recupera și a căror bucurie o putem împărtăși cu ajutorul acestor tururi ghidate. Atât cu publicul Festivalului, cât și cu turiști și cei curioși să cunoască mai îndeaproape cultura locului. Ne-am bucurat să putem include această inițiativă în seria de programe asociate Festivalului Enescu, în sensul obiectivului pe care ni l-am propus în acest an, de a extinde conexiunea dintre festival și oraș”, a spus Mihai Constantinescu, directorul executiv al Festivalului Internațional George Enescu. 

Festivalul e pretutindeni – Pe urmele lui Enescu 

Vor fi organizate două tipuri de tururi ghidate în București. Unul intitulat ”Muzicieni în oraș – Pe urmele lui Enescu”, axat pe clădiri și locuri frecventate de George Enescu și alți muzicieni români. Al doilea, ”Bucharest Hidden Gems”,va prezenta bijuterii arhitecturale unde muzica era la loc de cinste, ascunse, de obicei, privitorului grăbit.

Ambele tururi sunt accesibile gratuit bucureștenilor și turiștilor interesați. Cei care aleg sa participe beneficiază de ghidaj în limba română și engleză, mulțumită sprijinului oferit de Raiffeisen Bank.

Tururile ghidate vor fi un mod original de a-l descoperi pe George Enescu și prin prisma orașului în care a locuit și a creat, îmbogățind experiența festivalieră pentru melomani, bucureșteni sau turiști. Ne-am implicat cu bucurie în acest proiect tocmai pentru a extinde vibrația frumoasă a Festivalului și a spiritului enescian peste tot, descătușând armonia și conectând orașul la emoția adusă de muzică”, spune Corina Vasile, director de comunicare Raiffeisen Bank România.

Tururile ”Muzicieni în oraș – pe urmele lui Enescu” vor dura aproximativ 2 ore, vor avea loc la sfârșit de săptămână. Vor avea ca punct de plecare statuia lui George Enescu de pe Bulevardul Magheru. Tururile pentru vorbitorii de limba română se vor desfășura în zilele de sâmbătă 7, 14, 21 septembrie și duminică 8, 15 ,22 septembrie, cu plecare la ora 17:30. Tururile cu ghidaj în limba engleză se vor desfășura în zilele de sâmbătă 7, 14 septembrie și duminică 15, 22 septembrie, cu plecare din același punct, la ora 11:00.

Festivalul e pretutindeni – Pe urmele lui Enescu 

 

Festivalul e pretutindeni - Pe urmele lui Enescu 

Tururile ”Bucharest Hidden Gems” vor avea o durată de aproximativ 3 ore.  Punct de plecare: statuia lui George Enescu de pe Bulevardul Magheru. Traseul îi poartă pe curioși în zona ascunsă a orașului, deslușind povestea mahalalelor. Dar și pe cea a cartierelor frumos conservate din perioada Belle Epoque. Plecarea în explorarea orașului se va face tot de la statuia lui George Enescu de pe Bulevardul Magheru. Atât tururile pentru vorbitorii de limba română, cât și cele pentru vorbitori limba engleză se vor desfășura în zilele de vineri 6, 13, 20 septembrie, cu plecare la ora 17:30.

Am conceput aceste trasee de descoperire a orașului cu gândul la muzică și cu dorința de a-i face pe curioși să descopere vibrația subtilă a Bucureștiului, cu doza sa de frumos, de inedit, de eclectic întotdeauna subtil aliată cu muzica. Ne vom ghida oaspeții în tururi care vor aduce la suprafață povești despre saloanele de muzică ale epocii, despre iubirea lui Enescu pentru prințesa Cantacuzino, despre relația lui cu Casa Regală, despre arhitecții cu care a colaborat îndeaproape, dar și despre faptul ca era un gurmand. Vom descoperi importanța muzicii bisericești, dar și a celei din mahala, vom descoperi farmecul discret și nestematele ce scapă ochiului grăbit din zona Grădinii Icoanei, Batiștei, Armenească…  Aceste trasee sunt, de fapt, o formă inedită de celebrare a muzicii cu prilejul minunatului eveniment care este Festivalul Enescu!”, a adăugat Anita Sterea, preşedinte, Asociaţia Coolturală Nouă ne pasă! şi coordonatorul proiectului.

 

image004 Festivalul e pretutindeni - Pe urmele lui Enescu

Informatii

Tururile ghidate ”Muzicieni în oraș – pe urmele lui Enescu” și ”Bucharest Hidden Gems” sunt concepute de Asociația Coolturală „Nouă Ne Pasă!”, prin programul Interesting Times Bureau.  Cei interesați să participe în cele două tururi ghidate sunt invitați să se înscrie la hello@interestingtimes.ro sau la telefon: 0744422522.

 

Despre Festivalul Internațional George Enescu

Ajuns la cea de-a XXIV-a ediție, Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura în perioada 31 august-22 septembrie 2019. În sălile de concerte din București, vor urca pe scenă peste 2.500 dintre cei mai valoroși muzicieni ai lumii, având 50 de naționalități și vor fi prezentate 84 de concerte și recitaluri. Ediția din acest an a festivalului totalizează 34 de prezențe în premieră în România: 25 de artiști, printre care Marion Cotillard, Kiril Petrenko, Mitsuko Uchida și nouă dintre cele mai bine cotate orchestre din lume.

Ediția 2019 a Festivalului Enescu își așteaptă publicul la Sala Mare a Palatului, Ateneul Român, Sala Radio și la Sala Mică a Palatului la concerte și recitaluri grupate în jurul a șase mari secțiuni: „Mari orchestre ale lumii”, „Concertele de la miezul nopții”, „Recitaluri și concerte camerale”, „Muzica secolului XXI”, „Mozart Week in Residence” și „Forumul Internațional al Compozitorilor”. De asemenea, vor avea loc concerte și evenimente în Piața Festivalului, conferințe, lansări de discuri și de carte, spectacole extraordinare.

Pentru mai multe detalii accesați https://www.festivalenescu.ro

Despre Raiffeisen Bank România

Raiffeisen Bank România este o bancă universală de top pe piața românească, oferind o gamă completă de produse și servicii de calitate superioară persoanelor fizice, IMM-urilor și corporațiilor mari, prin multiple canale de distribuție: unități bancare, rețele de ATM și EPOS, phone-banking (Raiffeisen Direct), mobile banking (Raiffeisen Smart Mobile) și internet banking (Raiffeisen Online). Raiffeisen Bank este partener principal al Festivalului Internațional George Enescu și al Concursului George Enescu.
Pentru mai multe detalii: https://www.raiffeisen.ro/

 

Despre interestingtimes.ro

Interesting Times Bureau este principalul proiect dezvoltat de organizația non-profit Asociația Coolturală „Nouă Ne Pasă!” care promovează artele urbane, istoria locală și afacerile. Numele este un omagiu adus marelui Terry Pratchett, care a „descoperit” acest blestem înțelept chinezesc: „Să trăiești în vremuri interesante”. Scopul organizației este de a crea tururi care sunt atât experiențe de învățare, cât și distracție. Organizația a atras alături de ea un mix minunat de street artiști, muzicieni, istorici, fotografi și exploratori urbani, astfel încât să îi ajute pe cei curioși să vadă Bucureștiul prin ochii lor, ajungând să se îndrăgostească de oraș și de oamenii săi.

Pentru mai multe detalii: https://interestingtimes.ro/ 

 

Preluare  dc communication: vision comes true

Rate this post