Bun găsit!  Iubesc toamna! Dar, cu siguranță ați auzit asta de … milioane de ori, de la mulți alții. Prin urmare, ați putea spune că îmi lipsește originalitatea. Uneori, mi se pare și mie (prea) mult și sunt pe punctul să renunț de a fi “încă una”. Gândindu-mă mai bine, mi-am dat seama însă, că eu am motive întemeiate să declar ferm și răspicat: Te iubesc toamnă! Cu toate câte mi-ai adus. De ce iubesc toamna – motive și … motivații, în cele ce urmează.

 

De ce iubesc toamna - motive și ... motivații

 

Cuprins

De ce iubesc toamna – motive și … motivații

De ce iubesc eu toamna, dincolo de soarele mai domol, roadele sale și culorile pe care niciun anotimp nu le are? Dacă încep, așa cum este firesc, cu începutul, primul motiv pentru care iubesc toamna este pentru că este anotimpul în care mi-am început viața. Nu prea știu cum arăta toamna acelui an în care am venit pe lume, dar sunt convinsă că era frumoasă. Sau, foarte frumoasă, mult mai frumoasă!

 

pexels photo 2158073 De ce iubesc toamna - motive și ... motivații

 

Legenda – a se citi povestea mamei – spune că am venit într-o zi frumoasă de joi, pe la orele două ale amiezii. Cel mai probabil, de aici și orele târzii la care îmi place să mă trezesc :). Bioritmul meu este stabilit în așa fel, încât merg foarte târziu la culcare, întotdeauna peste ora zero, și mă trezesc dimineața, mai târziu. Evident, se exclud situațiile în care am program de dimineață. 

Pentru că tot m-am născut toamna, în septembrie, mai exact, s-au gândit să-mi dea un nume mai, “special”, unul derivat din Maria. Uite-așa, m-am trezit că am două zile de sărbătorit toamna, în septembrie :). Cum să nu iubesc toamna (:))?!? Fie și doar pentru motivele de sărbătoare! 

Începutul fiecărui an școlar a fost pentru mine un nou început. Chiar și atunci când nu mai urmam vreun sistem de cursuri, trăiam aceleași emoții. Și pentru bucuria de fiecare început de an școlar, am iubit mereu toamna! Mi se părea ca viața întreagă este o școală, iar toamna este anotimpul unui început de an, din acest punct de vedere.

 

De ce iubesc toamna - motive și ... motivații

 

Toamna este anotimpul în care mi-am întâlnit jumătatea și m-am îndrăgostit. “Definitiv și iremediabil”.  Din acea toamnă, ne-am croit drum spre fericire, și o familie frumoasă. Dacă nici acesta nu este un motiv pentru care să te iubesc, draga toamnă…! Astfel, s-a mai adăugat o sărbătoare în calendarul toamnei fiecărui an. Toate acestea sunt motive de fericire, bucurie, împlinire. 

De ce iubesc toamna – motive și … motivații

Dar toamna înseamnă  și durere, pierderi, frustrare, furie, deznădejde. Iar acestea, ar putea fi motive care  să mă determine să urăsc toamna.  Dar nu o fac. Am înțeles că toată suferința și durerea au venit toamna, tocmai pentru a nu le uita. Pentru că, trebuie să existe un fel de echilibru între bucurie și durere, tristețe.

 

pexels photo 2422503 De ce iubesc toamna - motive și ... motivații

 

Pentru că, am convingerea că dacă eșuez la capitolul inteligență emoțională, nimic nu mai contează. Și pentru asta iubesc toamna! Cred că nu – mi dă voie, cu frumusețea, culorile și melancolia ei, să uit omul datorită căruia exist. Nici omul datorită căruia există jumătatea mea. Și nici faptul că am datoria să trăiesc, să fiu sănătoasă pentru mine și pentru familia mea.  Că trebuie să mă prețuiesc și să prețuiesc ceea ce am, să nu uit niciodată ce am primit!

Iubesc toamna și pentru reușitele mele. Una dintre acestea este blogul meu, locul de întâlnire virtuală  cu voi, prietenii mei. De trei toamne încoace, am început să fiu parte din competiții, evenimente, să fiu vizibilă, să cresc încet și sigur.

Și pentru că tot toamna se întâmplă Festivalul George Enescu, toamna aceasta a însemnat împlinirea unui vis: acreditarea ca blogger la acest eveniment. Și am mai primit un dar, tot acum, toamna : partener media la Concursul Internațional de dirijat Jeunesses Musicales București.

 

70296971 387929671906700 8392932417886748672 n De ce iubesc toamna - motive și ... motivații

 

E toamnă,  iar!


E toamnă,  iar! Și toamna aceasta poate este mai bună și mai plină decât multele care au trecut! De ce sunt tentată să cred asta? Deoarece, toamna aceasta am ocazia să-mi celebrez anii căsătoriei cu încă o călătorie! Cadou!

E toamnă, iar! Ca și cum aș urma îndemnul back to school,  mă trezesc făcându-mi planuri și numărând … roadele. Cum altfel ar putea fi toamna dacă nu bogată? Și cum aș putea trece peste (încă) un motiv pentru care iubesc toamna? Ah, florile și fructele!

 

De ce iubesc toamna - motive și ... motivații

 

Fructele sunt preferatele mele, iar toamna are unele pe care nu le găsești în alt anotimp. Aroma de struguri ananas, galbenă gutuie sau nucile proaspăt desprinse din cămașa verde… Dovleacul de plăcintă sau cel numai bun de sculptat felinare, prunele brumării … Mă duc cu gândul la copilărie, la începuturi! De aceea iubesc toamna! Cu toate ale ei!

 

Vouă vă place toamna? Dacă da, pentru ce o iubiți sau, ce iubiți mai mult la ea, Doamna Toamnă

Până data viitoare, o toamnă așa cum v-o doriți!

 

 

UniquebyMM

Rate this post