Bun găsit! Avem parte de o toamnă plină de evenimente! Iar eu nu am cum să nu împart cu voi tot ce aflu sau descopăr De această dată este vorba despre un eveniment pentru iubitorii de film și cinematografie, un festival de film: Nordic Film Festival ajunge în toamna aceasta la Sibiu. 

Iată comunicatul de presă:

Nordic Film Festival ajunge în toamna aceasta la Sibiu

NORDIC FILM FESTIVAL revine cu o nouă ediție de festival la finalul lunii octombrie, de data aceasta la Sibiu. Astfel, #NordicFF sărbătorește cultura și aduce cinematografia țărilor nordice în centrul țării prin trei zile de proiecții de film la Teatrul Național Radu Stanca.

 

72720934 995688857458515 15478572508512256 n Nordic Film Festival ajunge în toamna aceasta la Sibiu

A doua ediție a festivalul marchează o premieră pentru cinefilii din Sibiu, care au ocazia de a viziona producții premiate. Premii precum Cel mai bun documentar – Robert Festiva, Cel mai bun actor, Un Certain Regard la Cannes, Chicago IFF. Premiu pentru Regie, TIFF – Premiul Juriului, Sundance Film Festival, Label Europe Cinemas – Berlin International Film Festival VB. Premiul publicului – Stockholm film festival și Taipei Film Festival).Realizate de cineaști din toate cele cinci țări nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia.

Cu un program ce cuprinde 5 pelicule de lungmetraj și o compilație de scurtmetraje, #NordicFF propune spectatorilor o explorare fără prejudecăți a spațiului nordic. Cu un puternic accent pe dramă și documentar și provoacă astfel publicul să facă primii pași în a descoperi o cultură și un spațiu cinematografic nou, atipic și eterogen.

Nordic Film Festival

“Deși, în concepția noastră, nordul Europei pare a fi o regiune cu țări similare, în mare parte pustie, plină de zăpadă și complet acoperită de nopțile lungi și grele. Nordul continentului ascunde povești pe cât de diverse din punct de vedere social, pe atât de fascinante și actuale. Adevărul nu seamănă deloc cu imaginea clișeu pe care o avem despre Nordici.”, spune Vlad Rotaru, selecționerul festivalului.

 

Nordic Film Festival ajunge în toamna aceasta la Sibiu

 

Nordic Film Festival va avea loc între 25 – 27 octombrie 2019, în cadrul Teatrului Național Radu Stanca, Bulevardul Corneliu Coposu, nr.2, Sibiu. Proiecțiile vor fi subtitrate atât în limba engleză, cât și în limba română.

Festivalul este organizat cu sprijinul Ambasadei Suediei, Ambasadei Regatului Danemarcei. Ambasadei Republicii Finlanda, Consulatului Onorific Al Republicii Islanda și Ambasadei Regatului Norvegiei.

Prima ediție a Nordic Film Festival a avut loc la București, la Cinema Elvire Popesco, între 14-18 Februarie 2018. Unde au fost proiectate 10 filme de ficțiune, 4 documentare și o compilație de scurtmetraje. Evenimentul a reunit peste 1.500 de spectatori.

 

 

Rate this post