Bun găsit! Nunta de argint la Hotel Royal. Când organizarea unei nunți se întâmplă la momentul fluturilor în stomac, este posibil să ocupe un loc secund sau să intre pe alte mâini. Astfel, chiar dacă există specialiști în planificare și organizare al acestui important eveniment, unele detalii pot scăpa din vedere sau pur și simplu să nu fie ceea ce ți-ai dorit. Odată cu trecerea anilor se adună și experiențele, iar când ajungi să serbezi nunta de argint, îți dorești să fie mult mai reușită. Devii mult mai atent la detalii pe care le vezi din altă perspectivă, cum ar fi locația, potrivită invitaților. Și pentru a nu rata, devii propriul organizator. 

 

Nunta de argint la Hotel Royal

Cuprins

Nunta de argint la Hotel Royal

Dacă vă imaginați că nunta de argint este un eveniment minor, lipsit de importanță, aflați că nu este deloc așa. Este important să ajungi să sărbătorești împreună cu familia și prietenii anii petrecuți alături de jumătatea ta, să te bucuri de realizări, să privești în urmă cu mândrie. De aceea, noi ne-am propus să marcăm evenimentul cu o nuntă ca în povești. Invitați, nași, muzică, locație mâncare și băuturii, decor, flori, tort … totul se desfășoară după “scenariul” unei nunți”normale”. Așadar, am hotărât să- mi iau rolul de organizator în serios și încep cu lista de invitați.

Spre deosebire de nunta din tinerețe de care s-au ocupat alții, am ocazia să aleg un loc pe placul majorității participanților. Sunt sigură că celor aproximativ 140 de invitați le-ar plăcea să petreacă la salonul de evenimente Brașov.

Odată ajunși la destinație, cei care vin de la distanță, vor fi încântați să afle că beneficiază de cazare în Poiana Brașov. Petrecerea se va desfășura pe toată durata weekendului iar programul pe care l-am gândit va fi unul încărcat. Acesta va debuta vineri seara, când ne vom distra și vom degusta bucatele tradiționale din zonă. Este un fel de acomodare cu locația și superba zona de munte, cu gazdele prietenoase care ne întâmpină cu prietenie și un pahar de palincă.

Eleganța, rafinamentul și ospitalitatea, muzica și ringul de dans unde facem încălzirea pentru nunta de  argint, toate acestea vor da nota finală maximă evenimentului. Pentru asta am petrecut timp cu echipa hotelului care m-a consiliat în vederea organizării.

 

IMG 20191112 182110 Nunta de argint la Hotel Royal

Nunta de argint la Hotel Royal

Retragerea se face la o oră rezonabilă, în camerele pregătite și decorate în stil personalizat pe care l – am ales împreună cu stafful hotelului și prietena mea.

Dimineața o  petrecem împreună la mic dejun și cafea, schimbând opinii despre confortul camerelor, dotările, decorul și curățenia acestora. Deși am făcut cunoscut programul, invitații noștri simt nevoia unei “reactualizări”. Cer detalii pentru a se asigura că nu vor rata “ceremonia” de început a evenimentului. Apoi, o parte din invitați fac turul Brașovului, vizitează Predealul și împrejurimile, în timp ce alții se bucură de  pârtia de schi și săniuș.

Vinul fiert le va încălzi sângele și sufletele iar aerul proaspăt le va face poftă de mâncare pentru masa de prânz. În acest timp, am făcut un tur al salonului, bucătăriei și locului de joacă, pentru ultimele detalii. Decorul cu flori naturale și proaspete era așa cum mi l-am dorit. Meniul stabilit și pregătit la bucătăria hotelului este cel cerut și agreat. Mâncarea pregătită de mâini dibace, candy-barul, șampania și muzica sunt pregătite pentru startul petrecerii.

Obținând permisiunea staff-ului ca prietenul nostru preot să oficieze slujba de cununie, acesta a fost momentul de început al nunții noastre de argint. A urmat reînnoirea jurămintelor și mici cadouri personalizate cu mesaje pentru invitați, amintind de momente inedite, întâmplări petrecute împreună.

Formația de dansuri populare, un dar al echipei hotelului, ne-a  oferit spectacolul de debut al petrecerii. Între timp, se serveau aperitivele.

 

11 Nunta de argint la Hotel Royal

Nunta de argint la Hotel Royal

Urmează surprizele pregătite de prieteni pentru noi, știu doar că mi-au cerut timp și spațiu pentru asta, ? dar și ale nostre pentru ei. ? Invitații speciali, muzica, voia bună, vinuri de soi care stropesc bucatele apetisante și mult dans până sună “gongul” surprizei pentru invitați: Prepelițe în bacon și frunză de vie, la cuptor, vin “Chitrosu” și lăutari vestiți interpretând muzică veche.

Până la următorul fel de mâncare, ringul de dans este luat cu asalt. Maestrul de ceremonii, anunță un moment special: dansul cadânelor pentru mire și naș. ?

Au urmat melodii din toate genurile muzicale din playlist-ul pe care l-am alcătuit ținând cont de preferințele invitaților. Miezul nopții a fost marcat de un alt moment pregătit de prieteni care ne-a amintit de întâlnirea noastră. Emoția a fost repede depășită cu ajutorul, cum altfel?, bunătăților culinare care răspândeau arome irezistibile.

Când credeam că surprizele și emoțiile au fost epuizate, am primit un cadou neașteptat, un invitat special: Delia. Stafful a anunțat un moment inedit, complici de fapt ai copiilor “vinovați” de acest scenariu. În salonul învăluit într-o lumină misterioasă, creată special, interpretând “Cine m-a făcut om mare” și-a făcut apariția artista mea preferată. Cu sistemul de sonorizare perfect de care dispune hotelul, totul a fost atât de bine regizat, încât nu mi-am imaginat nicio secundă că este real. Părea un vis din care nu mă puteam trezi.

Nunta de argint la Hotel Royal

Petrecerea a ținut până spre ziuă, cu tort și înghețată, fructe și șampanie, foc de artificii și dans. Cele 70 de camere puse la dispoziție de hotel au fost din nou luate în stăpânire pentru odihna binemeritată. După așa petrecere puțini au fost în stare să vină la mic dejun la restaurantul hotelului. Pentru majoritatea, cafeaua târzie și plimbarea prin frumoasele locuri și peisajele încântătoare ale împrejurimilor au ținut loc oricărei bunătăți culinare.

Băieții s-au oprit la o partidă de biliard sau săgeți, o băutură la bar, în timp ce noi, fetele am profitat de sauna hotelului.

După amiaza am coborât grupuri – grupuri către Coliba Haiducilor sau Spre Brașov. Luându- ne rămas bun de la gazdele noastre care ne-au oferit cele mai frumoase zile, le-am mulțumit promițând că vom reveni.

 

UniquebyMM

 

 

Dubla experiență imaginată pentru proba nr. 19 SuperBlog 2019 (Hotel Royal)

Rate this post